keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2008

Sähköä ilmassa

Eilenillalla Pinsiössä riehui melkoinen ukonilma. Salama iski naapurin koivun säpäleiksi ja rikkoi lattialämmityksen ynnä laatat kuistilta ja vielä digiboxin. Toiselta naapurilta hajosi öljypoltin ja tietokone. Meiltä särkyi maalämpöpumpun ohjausjärjestelmä. Salama löi meillä kaksi kertaa lieskaa tyhjillään olevasta puhelimen pistorasiasta. Rasian yläpuolella oleva häkävaroitin alkoi soida. Joten tunnelmat olivat jotensakin "infernaaliset"... Onneksi ei tullut henkilövahinkoja. Olimme sentään ymmärtäneet ottaa tietsikan pois seinästä, ja muutkin pömpelit irrotettiin ensimmäisen iskun jälkeen. - Paitsi siis lämmitysjärjestelmää, josta olisi kai täytynyt pistää sulakkeet nollille, mutta eipä tullut etukäteen mieleen...
Tänään käytiin tutkailemassa tämmöistä konetta. Kontrollikäynti...
Iloinen uutinen oli se, että vaikka pumppu edelleen on laajentunut, rytmi oli nyt parempi kuin vuosiin. Melkein semmoistakin uutista säikähtää, kun ei ole juuri positiivista siltä rintamalta kuullut. Kiva kumminkin, ettei yllättäen tänään lepopulssi ollutkaan yli 100, vaan ihan normaali reilu 60. Lääkäri kyseli, laskeskelenko joskus kotona esim. iltasella, millainen syketaso on. Vastasin, että yritän olla laskematta! En halua käpertyä tarkkailemaan sairauttani: en halua antaa sille yliotetta. Luulenpa, että lääkäri ymmärsi yskän. Kiva lääkäri se.
Se on kyllä melkoinen "Jumalan ihme", että piha se jatkaa heräämistään, vaikka emäntä kävisikin viikon leireilemässä. Iloisesti kukat tervehtivät kotiin tullessa:

Kun muutimme tänne ja aloin luoda uutta pihaa tyhjästä saviselle ex-ohrapellolle, kävin oikein pihasuunnittelukurssinkin. Minähän niin rakastan kaikenlaisia koulutuksia ja kursseja. Vakaa haave oli istuttaa ja kylvää vain sinistä ja valkoista. Kummasti vaan punaiset ja keltaiset ovat vähitellen vallanneet pihan. En malttanut tilata vain valkoisten narsissien sipuleita, kun keltaisetkin olivat niin kauniita. Ja monet matalat pensaidenaluskasvitkin sattuvat olemaan keltaisia. Ja se palavarakkaus hehkuu parhaiten meidän pihalla kesäisin, niin tulisen punaisena, että silmiin koskee.
Kukkapenkeistäni ei saa kovin kauniita kuvia, sillä jätän tietoisesti peratut kasvinjämät uusien juurelle. Ei tarvitse sitten niin paljoa lannoittaa, ja estäväthän ne katteena rikkaruohojen kasvua.
Tein muuten varsinaisen löydön (omasta mielestäni/minun tarpeisiini) kirjaston luettelosta. Sitten vain varausta peliin, ja nyt se on täällä:
Kirja on viime vuonna suomennettu, ja siinä on aivan tavattoman mielenkiintoisia virkkausideoita! Taitaa tarvita vielä ostaa tämä itselle. Katso nyt:


Täytyy ruveta testailemaan ja tekemään mallitilkkuja, että säilyvät muistissa, ellen maltakaan ostaa kirjaa...
Tämmöisen korttilehden maltoin ostaa:
Suosin kyllä askartelu- ja käsityölehtiä ohi kirjojen, sillä niiden ideat ovat varsin monipuolisia ja ajankohtaisiakin. Kaikki ostamani kyllä säilytän!
Tämä korttiharrastus on minulle niin tuore maailma, että tässä riittää opiskeltavaakin. Kiva! Sitäpaitsi tämmöinen saksankielinen lehti tekee hyvää muutenkin. Eipä sitä juuri ole tullut saksaa luettuakaan sitten yliopistoaikojen. Kielitaito on ollut saksalaisdekkarien varassa. Englantiin ja ruotsiin sentään törmää vähän useammin, vaikken minä niitäkään mitenkään virheettömästi osaa tuottaa, mutta ymmärrän auttavasti kumminkin. Se on sääli, että teologisessa opiskellut heprea, kreikka ja latina ovat haihtuneet päästä taivaan tuuliin tai paenneet pikkuaivojen äärimmäiseen nurkkaan. Niillä kun ei juuri ole käyttöä arkielämässä.
Tulipa vielä mieleeni, vaikkei tämä nyt mihinkään liitykään: Kommenteissa taannoin mainittiin, että nuoret osaavat yllättää. Meidän esikoinenhan kuuntelee noita ikivihreitä iskelmiä, mutta olen laittanut hänen omalaatuisen musiikkimakunsa autismin piikkiin. Siksi rippileirillä ihmettelin silmät pyöreinä ja korvat hämmästyksestä höröllä, kun pojat iltanuotiolla hoilottivat Paula Koivuniemen "Aikuista naista". Taitaa Paula ylittää kaikki sukupolvi- ja -puolirajat, vai mitä?
Ennakoidaanpas vielä vähän tulevaa: nettisusi Urhon nimpparipäivä lähestyy! Järjestetäänkös silloin urhomainen arvonta kera urhomaisen palkinnon?

3 kommenttia:

Doris50 kirjoitti...

Olipa teillä päin kova ukonilma. Täällä ei paljoa ukostanut tällä kertaa, joskus kyllä on tehnyt tuhoa oikein kunnolla.
Kivoja uutisia sinulla oli myös meinaan tuon toisen pumpun kontrollissa.
Ihania virkkausmalleja ja hyvillä kuvilla siinä kirjaston kirja.
Olen tehnyt saman huomion tuosta Paula Koivuniemi innostuksesta. Ihmettelimme sitä tässä joku vuosi sitten koulutuksessa olessamme. Yhtenä iltana hotellissamme esiintyi Paula ja tietysti mekin olimme katsomassa, mutta se nuorten miesten määrä, joka piiritti Paulan esiintymislavaa olihan siinä toki tyttöjäkin.Siis se oli tosi iso yllätys meille keski-ikäisille.

Päivikki kirjoitti...

Hei! Laitoin heti blogisi suosikkeihin mukavan blogin nimen ja Hyasinth Bucketij takia!

sasu kirjoitti...

Edellinen kommenttini hävisi taas kerran kuin tuhka tuuleen, mutta tässä lyhyesti uusinta:

Tuo virkkauskirja on ehdottomasti ostamisen arvoinen jos yhtään pitää virkkauksesta. Olen ostanut sen itselleni ja tykkään siitä mahdottomasti.
Olen tekemässä siitä pieniä vauvan tossuja ja kunhan saan toisen valmiiksi niin laittelen kuvia blogiini.