keskiviikkona, toukokuuta 28, 2008

Arkipäivän draamoja

Aina oppii jotain uutta. Teepussitaitteluun en ollut ennen tutustunutkaan:
Nyt täytyy siis ruveta keräämään myös tyhjiä teepussinkuoria. Tässä ensimmäinen yritelmä:
Ja näistä paloista sitten voisi saada aikaiseksi noita kirjassa kuvattuja hienoja ruusukkeita! Tosin tuo repäisyreuna pitäisi varmaan ottaa pois, ja alakulman pitäisi olla terävämpi... Kirjassa taittelut oli tehty ostopaperista, mutta tekniikan juuret ovat oikeiden teepussien taittelussa, joten enköhän kehtaa käyttää tätä ilmaista materiaalia!
Päivittäisellä lenkillä käytiin tietysti taas. Patsku vauhdissa:
Kirkon kupeella on tämmöinen tanko, jonne sai/saa vieläkin jättää hevosensa jumalanpalveluksen ajaksi kiinni. Vuosien myötä tanko on jäänyt puun sisään:
Enpä tiedä, mikä kaahausdraama oli mahdettu näytellä kylätiellämme. Ainakin eilen aamulla (ja edelleen se on siinä) oli vanha autonrotisko tienposkessa. Lähemmin tarkasteltuna siitä puuttui - paitsi rekisterikilvet - myös toinen eturengas. Se näytti olevan muutaman sadan metrin päässä räjähtäneenä, eli oli siinä vissiin jonkin matkaa vanteella ajettu. Kuka vielä väittää, että maalaiselämä on turvallista/tylsää?
Nyt Matalusjoki on ainakin tästä sivuhaaran häntäpäästä tosi matala:
On muuten suojeltu joki, koskapa siellä asustelee harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja. Sillan toiselta puolelta on kyllä väljemmät näkymät, koska joki laskee siellä lampeen, tai kyllä me sitä järveksi kutsumme.
Kuva rannasta:
Poika toi piirustuksia kotiin. Näissä on kivat värit:

Jumppavaatteille poika oli kirjonut tämmöisen pussin. Tiheästi täytetty molemmat sivut, eli on siinä ollut tekemistä.
Tyttö askarteli eilen vaihtopakettinsa käsinuken:
Ja heti sillä näyteltiin:
Ja samassa paketissa ollut palapeli sai myös muotonsa:
Itse tein ATC-kortit "Rakkautta ilmassa" -aiheiseen yllätysvaihtoon:
Laitan korteista tarkemmin -linkkiin.

2 kommenttia:

Tirsu kirjoitti...

Hei. Sinulla näitä jutunaiheita riittää. Kiva juttu.
Minä luin ensimmäistä kertaa viime vuonna Irish foldingista käsityöfoorumilla. En meinannut uskoa, että töissä oli käytetty teepussin kuoria. Uskomattomia taideteoksia niistä syntyy.
Poikasi kirjoma jumppapussi on AIVAN UPEA! Siinä on ollut tosiaan kova työ. Juuri tuollaisia taidonnäytteitä minä pelastan kirppareilta.

marelo kirjoitti...

Heips!
Vallan upea käsinukke tuli siitä paketista ja palapelinkin oli osannut rakentaa. Kiva kun oli mieluinen paketti ja poikasi jumppa pussi vallan upea. Sellainen ihana taideteos.