tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Nousevan polven taidetta ja rippikoulumatskua

Ensin pari luontokuvaa tämänaamuisesta pihasta:


Anutiinalta tuli ihana Keiju ja kukka -yllätysvaihdon paketti. Valtavan iso kiitos! Vaikken itse ole "Tilda-ihminen" (vaikka monen muun sektorin addikti olenkin...), tunnistin kyllä heti, että tässä taitaa olla tildailijan kirje, ja kyllä vain. Sivuistaan päätellen näin on.
Ensin lähikuvassa mietelause-/runokortti, aski ja kiva pikku yllätys:
Helmienkeli (ts. tässä tapauksessa helmikeiju) on tosi suloinen! Olen nähnyt samantapaisia jossain ja miettinyt, että pitäisi kokeilla tehdä itse kanssa. Kiva, kun sain nyt lahjaksi! Sitten keijumaisen kepeät ATC:t:
Ja koko yhtäaikaa herkkä ja hauska paketti:
Minultahan lähti Nallukka -nimimerkille tämä: Vaihdoissa on niin kiehtovaa se, että ihmiset näkevät saman teeman niin eri näkökulmista! Nämä vaihdot, joihin tulee mukaan itse tehtyä, askeja, kortteja, ristipistoja yms. ovat kyllä siinäkin suhteessa parhaita.
Kävin lisäilemässä tuonne näyttelysivuille sinne tänne vähän jotain, lähinnä sivuille ja
Ks. täältä painetulle pohjalle tekemiäni kanavatöitä. Ne nyt eivät pääasiassa ole itse suunniteltuja, mutta laitoin niitä esille kumminkin.
Talvella, kun minun tuli maalattua enemmän, pikkuneiti kokeili myös öljyvärimaalausta:
Toinen murkkuikäisistämme teki kaksi alla olevaa kuvaa puhallusväreillä ala-asteella ollessaan. Ensin kotkanpoika:
Ja sitten karjuva "jellona":
Vanhin poika tekee pääasiassa puutöitä. Onko allaoleva lelu tuttu lapsuudesta?
Härvelissähän ukko putoaa puola puolalta alaspäin. Tuohonkin voi jäädä koukkuun, uskokaa pois! En juurikaan malta kävellä lelun ohi laskematta ukkoa liikkeelle. Alla pojan tekemä ankkateline (tai siis kynäteline...).Tänään olenkin sitten, kuvien lataamisen ohella, pukertanut rippikoulutuntien parissa. Itse asiassa ihan hyvin tuloksin! "Varjelus", "luominen" ja "synti" ovat jo valmiina, sakramentit ja konfirmaatio vielä vaiheessa.
Onneksi nykyään on kaikenlaisia apuvälineitä, joita tutkailemalla saa langanpäästä kiinni, tekstiilisanastoa käyttääkseni...
Allaoleva kirja on oikein hyvä. Kuten jo kansikuvasta näkyy, se on juuri minulle sopiva:
Kirjan juju on, että eri teemoista laaditaan ns. lattiakuvia, eri esineistä sommiteltuja asetelmia lattialle. Ohjaaja/opettaja on vain kertoja ja johdattelija, mutta osallistujat tekevät itse yhteistyössä kuvat. Alla muutama esimerkki. Joulu:
Helluntai:
Allaolevan kasteteeman taidan ainakin toteuttaa:
Löysin varastoistani vanhan pyhäkoulutunnille piirtämäni havainnollistuksen siitä, kun Jeesus paransi 10 spitaalista, joista vain yksi palasi kiittämään. Tässä spitaaliset:
Ja samat kaverit parantuneina:
Ja kun muut häippäisivät:
- Yksi parannetuista muisti tulla kiittämään...
Eli eivät ne havainnollistamisvälineet aina niin kummoisia ole, mutta kyllä on hyvä, että olisi useammalle aistille käyttöä. Itsestäni sen tiedän, kun korvien kautta ei juuri muistijälkiä synny, mutta silmien ja kosketuksen kautta kyllä. Saati, kun pääsee vielä itse tekemään jotain!
Muistan, miten joku käsityötaiteen perusopetuksen opettaja puhui, että sana "käsittää" juurtuu sanasta "käsi". Niinpä (sanoi Raid)!

7 kommenttia:

Anutiina kirjoitti...

Pitääpä laittaa kirja mieleen :)Kiitos vinkistä! Ja ole hyvä vaihtopaketista.

Mireli kirjoitti...

Noista luontokuvista... ensimmäisessä on puna-ailakki ja toisessa..tuomiko? Anteeksi tämä tivaaminen, pientä pakkomieltä kasvien tunnistamiseen havaittavissa :)

Tirsu kirjoitti...

Taiteellisia lapsia! Jellona on erityisesti mieleeni. Tuo lelu, jossa ukko putoaa puola puolalta alaspäin on kyllä tuttu. Ei tosin lapsuudestani vaan ihan viime vuosilta. Sillä on addiktoiva vaikutus minuun vaikka se tuntuukin järjettömältä.

Ritva kirjoitti...

Pitkästän aikaa kerkesin tänne, kun vapaata on, kylläpäs olet ollut tuottavainen :) - ilo on lukea kirjoittamaasi :)))

Peikkotyttö kirjoitti...

mukavaa että tykkäät vaihdoistani! :) on se kyllä aina ihanaa saada toisilta jotain itsetehtyä ja nähdä kuinka erilaisesti asioita/aiheita voi tulkita. se on hienoa! :D
nättiä keskiviikkoa sulle! :)

Täti Punainen kirjoitti...

Heip!

Ei siinä napissa ole virhettä koska napin kuuluukin johtaa vain yleisiin ohjeisiin. Viikottainen haaste näkyy yleensä sivupalkista, jonka olin unohtanut tällä kertaa laittaa. Pahoittelen. Tervetuloa joukkoon kuitenkin!=)

Nohna kirjoitti...

Lahjakkaita lapsia, mutta niin näkyy olevan äitikin. Kiva oli löytää tällainen blogi, taidanpa tulla toistekin.