torstaina, huhtikuuta 24, 2008

Vappuhametta ja muuta "valmistuvaa"

Niin, tai, otsikkoon viitaten, appiukko aina sanoo, ettei mikään vain "tule valmiiksi", kyllä se täytyy jonkun tehdä...
Eilinen iltapäivä valahti käsistä rippikoulua suunnitellessa. Kuten kuvasta näkyy, kaikki on onneksi erinomaisessa järjestyksessä:

Ja inventaario keskeneräisten töiden parissa senkun jatkuu: Työhuoneeni (jonka lähtölaskenta sen muuttamiseksi pikkuneidin huoneeksi on ikävästi käynnistynyt!) sohvan selkänojalta löytyi tuommoinen Nalle-lankainen lapasentekele. Tuo kirjava lanka oli poistoväreissä edellisenä talvena, ja nyt piti neuloa keränjämät pois, mutta siinäpähän tuo vielä on. Sietää epäillä, josko tumppu jääkin kesken, kun ei se oikein innosta näin kevätauringon paistaessa; kädetkin hikoavat! Malli on kyllä nätti; Kauneimmat Käsityöt -lehden tämäntalvisesta lapassarjasta, muistaakseni. Voisihan niistä tietysti tehdä kynsikkäät (ranteenlämmittimiksi taidetaan olla jo liian pitkällä. Saapa nähdä.)
Tämmöisen valmiin ryijy-(tai puoliryijy-)pakkauksen ostin jo vuosia sitten, ja tykkään mallista kovasti, mutta niinpä vain on kesken sekin! Painettu kuvio on kyllä jossainmäärin hankala erottaa sisävalaistuksessa, joten tämän tekeminen voisi sujua näin kevätvalossa. Ja tämmöinen vappuhame tässä tuunaantuu: http://www.doredo.se/ sai minut innostumaan valtavasti vanhojen neulevaatteiden tuunauksesta. Täytyy tunnustaa, että en olisi itse keksinyt pestä "piloille" vanhoja neuleita, jolloin niitä on helppo jatkokäsitellä, leikata yms. Tämä keltainen hame on tekokuitua, joten siihen ei peseminen pure, mutta musta pitsi ja polvekenauha helmassa piristävät kummasti yksinkertaista neulehametta. Vielä ajattelin ommella noita nauhoja jonkinlaiseksi koristekuvioksi. Tulisi samalla vanhoille nyöreille käyttöä.
Niin, ja inventoin minä vähän kirjahyllyänikin. Toistaiseksi saavutettuja tuloksia voit tarkastella täältä: Käsityökirjastoni.
Tänään tuli Satiinin mainoskuvasto. Jotkut noista kanavatyömalleista ovat kyllä ihan höpöjä, esim. Jack Sparrows -hahmo tai valokuva halaavasta miehestä ja naisesta, pikkubikinit päällä... (Tai no, tarkemmin ajatellen voisin antaa myönnytyksen Jack Sparrowsille... ) - Oih! Juuri kun meinasin hyväksyä "Karibian merirosvo" -kuvan (hyvä, etten jo laittanut tilausta vetämään) - Deppin takia - huomasinkin, että mainoksen etusivulla onkin palapelejä, ja kirjomukset tulevat vasta myöhemmin. No, tuossa ko. kaverin kuva lohduksi:


1 kommentti:

Liisa kirjoitti...

Wau, Jack Sparrowko?? minä olen etsinyt juuri tuota mallia ristipistoiluun...