perjantaina, huhtikuuta 25, 2008

Humputtelupäivä

Tänään blogikoira pääsee vasta illalla lenkille, sillä äiti kävi kaupungilla vähän humputtelemassa! Toki ensin pidin päiväkodin pyhäkoulun, mutta sitten menikin puoliinpäiviin ihan heräteostoksilla.
Piti ostaa pojalle huppari ja lapsille shampoota, mutta liekö kevätaurinko sokaissut mielen, kun teki mieli saada paljon muutakin:
Nuo tribaalikuviot paidoissa ja hanskoissa ovat hyviä kirjonta- ja applikointimalleja, muuten. Ruskea miesten lippis on tarkoitettu ihan minua varten: tuunaan siitä vielä jotain naisellista kesäksi. Ostin ruskean helmilajitelmankin sen varalle.
Pinkan samanlaatuisia (markiisia?) mutta erivärisiä kangasnäytepaloja aion käyttää ensin rippikoulussa lattiakuvatehtävissä (saksalainen opetusmenetelmä, jossa tehdään lattialle kertomus eri materiaaleista, mm. kankaista, kivistä, helmistä, simpukoista, nauhoista jne.) ja sitten tilkkutöiden applikaatioissa.
Eivät muuten meinanneet suostua myymään minulle tuota palanippua, ennen kuin soittivat kauppiaalle ja kysyivät luvan (vaikka nippu oli 25€:n kilokorissa). Myyjät arvelivat ensin, että tämähän taitaa olla heidän uuden kangasmallistonsa näytevihko...
Samettikirjailtu organzapala voisi päätyä juhlahuiviksi tai kaitaliinan päihin.
Enkeli- ja ruusukuvioisia silkkinauhoja voisi käyttää äitienpäiväkortteihin.
Kaupungilla oli vitriinissä näyttely; Tottijärvellä on tarkasteltu kylän nimikkoryijyn mallia ja harrastettu sitten tällaista:Erityisesti miellytti tuo neljästä pikkuryijyistä koostettu taulu. Olen aina ihaillut vanhoja, korkeaselkäisiä sohvia, joiden selkänojan yläosassa on puuleikkauksia. Kun tekisi tuollaisen ryijytaulun sohvan päälle, vaikutelma olisi samankaltainen. Tai sängynpäädyksi!
Humputtelukäsilaukkunikin on sitten valmis. Ajattelin nimeksi "Mustikkamaitoa":

Hempeän ulkokuoren sisällä piilee raju yllätys, loistava sisus:
Lisää yksityiskohtakuvia käsilaukusta löydät linkin päästä: neulominen, virkkaus
Isäntä on käynyt pari päivää sorvauskurssia. Eilen tuli kuulemma reikä puulautasen pohjaan... Tässä alkeita:

Ei kommentteja: