sunnuntaina, huhtikuuta 27, 2008

Hernehelmiä ja syanidia

Tosi ihanaa lukea, että joku käy seuraamassa sivujani jo ihan vakituiseen! Sepä sai minut iloiseksi!
Innostuin nyt vähän liikaakin noista liikkuvista hymiöistä - tekee mieli laittaa niitä joka paikkaan.
No, ehkä alkuinnostus menee kohta ohi, ja päästään hillitympään ulkoasuun...
Ostin perjantaina "Sinä osaat"- ja "Ihana"-lehtien kevätnumerot. Harkitsin kyllä ostosta tarkkaan: ainahan sitä tekee mieli uusia käsityö- ja askartelulehtiä, vaikka entisiä on nurkat väärällään ja kirjastoautostakin saa aika monenlaista, kun tilaa etukäteen. Jälkimmäisellä lehdellä on niin karmistuttava nimikin, että sekin pisti miettimään.
Saldo ostoksista oli kumminkin positiivinen. Korttienteosta oli juttua. Se on alkanut kiinnostaa, kun on katsellut näitä netin hienoja esimerkkejä! (Ja äitienpäiväkin jo nurkan takana häämöttää.) Helmityöohjeet olivat kyllä aika simppeleitä.
Paitsi tämä:

Tai siis, yksinkertainenhan on tämäkin, mutta loistava idea! Olihan siellä muitakin neulottuja vihanneksia, porkkanoita ja sipuli, mutta nuo herneet/helmet ovat niin kiva ajatus, että taidanpa vielä tehdä tämmöisen rintakorun. Pidin muuten myös viimeisen Suuri käsityö -lehden korvakorumallista, marjatertuista. Olisi aika raflaava lisä pukeutumiseen: herneenpalkorintakoru ja marjaterttukorvikset!
Tämä päivä meneekin sitten työntekoon: päivällä on rippikoulua Tampereella, ja lukujärjestystä täytyy viimeistellä.
Eilen pläräsin vanhoja kuvia, ja jäi mietityttämään tuo syanotypialiina. (Tekniikasta vähän tarkemmin ks. muu tekstiilityö

Linkki toimii välillä, välillä ei toimi. Jos ei, menepä "taidenäyttelylinkin" kautta, ks. sivun oik. yläkulma!)

Sitä tekniikkaa täytyisi kyllä kokeilla taas joskus. Myrkkyjen käsitteleminen lapsi- ja koirakodissa on vain aika hankalaa. Siksi värjäys ja lasityö ovat jääneet sivummalle kotioloissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta ! Eilinen kommenttini ei näköjään tallentunutkaan, joten yritänpä uudestaan...

Eli minäkin löysin blogisi vasta viime viikolle, mutta olen nyt sitten vieraillut täällä päivittäin. Olet kyllä varsinainen monilahjakkuus - kerrassaan upeita töitä !

Anonyymi kirjoitti...

...hups...lisäys äskeiseen...eli terkuin Eija ;D

(ps. toivottavasti tämä kommentti ei nyt tule moneen kertaan - en vissiin saa noita kirjaimia oikein, kun aina vaan kysyy uudestaan)