lauantaina, elokuuta 04, 2012

Väriä

Ihan liian vähän ehtii näin kesällä tekemään käsitöitä, mutta jotain sentään. Useiden purkujen jälkeen (kaikki väriyhdistelmät tuntuivat vääriltä - yhdestä väristä kun ei riittänyt) sain virkattua valmiiksi maton, vanhoista Nanson trikookuteista:
Punaisia kuteita olisi vaikka kuinka paljon (anopin ja kälyn "perintönä"), mutta kun en suurista punaisista pinnoista välitä. Onneksi sentään hiukan löytyi noita sinisävyisiä.
 On kyllä mainio "kudesyöppö" tuo virkkaus! Kun en millään viitsi kangaspuiden vieressä istua, tämä on ihan kiva konsti pienentää kudevarastoja. Tosin kuteen laadun kanssa joutuu olemaan aika tarkka. Tämmöisessä kun kuteen liiallinen paksuus tai epätasaisuus herkästi häiritsee.

Muuten ollaan oltu niin kiinni näissä arkipäivän touhuissa - vaikka käsitöitähän nekin, useimmiten. Eilen sulatin ja pesin pakastimen, ja leivottiin tytön kanssa vanhoja marjoja piirakaksi. Siinä muodossa ne katoavat kyllä nopeasti parempiin suihin :).

Aikoinaan, kun tyttö halusi oman huoneen, maalasimme sinivihreän työhuoneeni hänelle, tytön silloisten toiveiden mukaan kanamunankeltaiseksi. Nyt tytön maku on - onneksi - hieman jalostunut, ja maalasimme hänen huoneensa vaalealla omenanvihreällä:
Väri on näppärästi sama kuin meidän makuuhuoneessamme, joten maalinjämillä sain maalattua myös vanhan mäntypuisen pikkukaapin:
 Liljat kukkivat nyt parhaimmillaan - minä kun olen tehnyt monta sankarillista sotaretkeä liljakukkoja vastaan litistelemällä niiden toukkia, yäks!
 Edellisvuotinen äitienpäiväruusu on myös kukassa - ja on siellä näemmä vieraitakin:
 Ja kukkii se tämänkinvuotinen äitienpäiväruusu:


12 kommenttia:

Sari (saristitching) kirjoitti...

Kaunis matto. Niin nätti tuli pikkukaapistasi, kun se sai uuden värin pintaan.

Eila kirjoitti...

Minäkin tykkään noista virkatuista matoista, vaikkei mulla kyllä yhtään sellaista ole syystä että en virkkaa.
Kauniisti kukkivat ruususi!
Niinhän se on, että maalia pintaan kuin ointaan, niin vanhakin näyttää uudelta:)

Eila kirjoitti...

...kirjoitusvirhe edellisessä, siis:... maalia pintaan kuin pintaan...

Virpi kirjoitti...

Kiva matto, olen nähnyt tuollaisia, mutta en ole itse tehnyt ikinä. Vai että kude-syöppö. Kiitti vinkistä T; matonkuteita omaava kangaspuuton neuloja....

Niin ja tuo alimman kuvan ruusu on just saman värinen kuin mun ylioppilasruusuni. Kertakaikkisen ihana!

Kauniin sävyiset huoneet teillä. Maalaaminen on kivaa puuhaa, jos joku muu tekee ensin ne pohjatyöt ;).

Lennu kirjoitti...

Kiva matto, ihanan sininen! Maalaamista on tiedossa täälläkin, kunhan vaan saan valittua värin, siinä sitä onkin miettimistä :) Kauniin vihreä seinä ja kaappi!

Saara kirjoitti...

Ihanan sävyinen matto! Minäkin olen ihastellut noita virkattuja mattoja, mutten ole vielä tehnyt yhtäkään, kun en raaski ostaa kudetta. :)
Kivan näköistä jälkeä maalauksen jäljiltä!
Sehän on vaan positiivista jos pitää vielä koittaa vanhoja marjoja tuhlata. Meillä loppuu aina talvella kaikki kesken! Eilen kävin sen verran mustikkametsässä että sain piirakkamarjat, enkä tiedä uskallanko enää mennä, hyttysiä oli ihan miljoonittain! :)

Sari kirjoitti...

Matostahan tuli oikein kaunis (vaikken sinisestä pidä vieläkään,hih)! Maalausta olisi täälläkin tiedossa, kuten myös vihdoin viimein erään huonekalun verhoiluprojektin viimeistely... *huoks* (mihin minä tämän 'aloita tänään nyt heti tämä'-hamsteriluonteeni kanssa vielä joudun?)

Mari kirjoitti...

Kiva matto ja kauniita kukkia.
Maalaminen on kyllä hyvä homma, saa vanhasta uudenlaista pienellä vaivalla.

Lumiruusu kirjoitti...

Kaunis virkattu matto ja ah-niin upeat ruusut :)

miutsi kirjoitti...

Nätti matto. Mulla on haaveissa kanssa tehdä parikin mattoa kuteista. Oon nyt tehny "vaan" korjea :)

marelo kirjoitti...

SUKKASATO ALKAMASSA http://sukkasato.blogspot.fi/2012/08/sukkasato-2012_9.html

Ninnu kirjoitti...

Niin nätti matto! Tykkään sinisestä :). ..ja noista kauniista ruusuista.
Tuo pikkuinen lasiovinen kaappi on kiva!