sunnuntaina, toukokuuta 20, 2012

Vastauksia


Villiviini latasi minulle(kin) kysymyspatterin, ja eikös sunnuntaipäivä ole juuri sopiva sen vastailemiseen? :)
1. Mikä on lempikäsityösi?
Tällä hetkellä ristipistot. Innostus niihin on paljolti nettipistelyseuran ansiota. Muuten lempparit ovat vuosien myötä vaihdelleet. Opiskeluaikana viehätti neulominen ja virkkaus (niitä oli helppo tehdä tenttiin lukiessa, nuorena ja nätimpänä kaipasi alati uutta päällepantavaa ja kotikin kaipasi vielä sisustustekstiileitä). Myöhemmin vuoronsa ovat saaneet nypläys, kankaankudonta, tiffany-työt, huovutus, tilkkutyöt, lasten pieniä ollessa ompelu jne.

2. Kuinka monta kirjaa luet vuodessa tai kuukaudessa tai vaikka viikossa?
Se kovasti vaihtelee. Enimmäkseen luen illalla sängyssä ja aamuin-illoin hampaita pestessä. Siitä kertynee noin kirja viikossa.

3. Kuka tai ketkä ovat mukana varhaisimmassa lapsuusmuistossasi?
Asuin ennen kouluikää mummulassa maalla, joten varhaisimpia "seuralaisiani" olivat mummu, pappa, äidin 2 nuorinta sisarta ja nuorin veli. Äiti ja isä asuivat ja kävivät töissä kaupungissa, heidän luonaan vietin viikonloput. Kun olin ainoa lapsi, äidin vielä kotona asuvat sisarukset olivat minulle kuin omia sisaruksia. (Enonikin oli vain 9,5 v. minua vanhempi - mieluisin hiihto- ja saunomiskaverini.)
Mukana lapsuusmuistoissa ovat myös mummulan 3 lehmää (Pulmu, Puikki ja Pipsa) ja tyttökissat (musta Misu ja tiikeriraidallinen Niksu).
Niin, ja kun olin 4 v., naapuriin muutti vain vuoden minua vanhempi Raija. Hänen kanssaan leikimme käytännöllisesti katsoen joka arkipäivä klo 12-18, kun hänen äitinsä oli töissä. Voi, kun oli haikeaa, kun Raija meni vuotta minua aiemmin kouluun, ja löysi uusia kavereita...

4. Mikä on suurin unelmasi tällä hetkellä?
Että elämä jatkuisi näin.

5. Miksi haluaisit isona tulla?
Toivottavasti en kovin paljon isommaksi :D. Hmm, ehkäpä mummuksi, sitten joskus :).

6. Kenet tahtoisit tänä vuonna tavata?
Kenet tahansa mukavan ihmisen. Käsityökavereita, esimerkiksi. Myös vanhojen koulukavereiden näkeminen ilahduttaa aina. Ja sukulaisia olisi kiva tavata, muutakin, kuin hautajaisissa...

7. Onko joku tekemäsi käsityö tai muu aikaansaannos, jonka mieluiten unohtaisit?
En muista :D.

8. Millainen oli ensimmäinen koulupäiväsi?
Jännittävä! Muutin juuri ennen koulua isän ja äidin luokse, lähiössä sijaitsevaan uuteen omakotitaloomme. Tunsin itseni maalaiseksi ja ujoksi. Ketään luokkakaveria en tuntenut.
Minut, open mielestä rauhallinen ja kiltti tyttö, laitettiin heti istumaan kahden villin pojan väliin.
Kun piti lähteä koulusta kotiin, en yhtään muistanut, mihin suuntaan kuului mennä. Ja olin kävellen, kun luokkakaverini olivat pyörillä. Yritin juosta toisten perässä ja taisin itkeä tirauttaakin, mutta naapurin Hanna hidasti pyöräänsä kohdallani ja kysyi, etkös sinä asu meilläpäin. Sitten tulimme yhtä matkaa kotiin :).

9. Mikä on melimusiikkiasi?
Körttivirret ja pehmohevi (semmoiset kuin Apocalyptica ja Nightwish - ne eivät varmaan tykkäisi tuosta adjektiivista kylläkään), aina vaan!

10. Millaisista tauluista pidät ja onko sinulla joku lempitaiteilija?
Monenlaisista! Kuutti Lavonen on yksi suosikeista. Naivismi puree myös.

11. Kaunein omistamasi esine?
Varmaan nuo mun vanhat polkuompelukoneet.

2 kommenttia:

Ritu kirjoitti...

Olipas mielenkiintoisia vastauksia ! Ei oo ajat muuttuneet yhtään sen suhteen, mihin kiltit tytöt joutuvat istumaan :) heitä vain ei joka väliin riitä nykyään.

Lumiruusu kirjoitti...

Kivoja kysmyksiä ja vielä parempia vastauksia!
Joo,körttivirret on ihania niitä kun veisaa tuntuu kuin istuisi lempeän Isoäidin sylissä ja saisi olla vaan ja tietää että on turvassa :)