keskiviikkona, toukokuuta 16, 2012

Kesämielellä

Vaikka HAED vielä kesken onkin (puhumattakaan monista töistä, jotka eivät tällä hetkellä motivoi), teki mieli aloittaa joku pistely, jossa olisi sen verran vähän värejä, että työtä olisi helppo kuljettaa mukana kylässä tai pihalla. Niinpä laitoin työn alle LHN:n Mrs. O'Learyn maitotilamallin:
Muokkailen vähän lankavalintoja ja käytän varastoistani löytyviä käsinvärjättyjä lankoja. Lehmät pistelen silkillä :). Nuo pitkävartiset kukat mielsin auringonkukiksi, joten tein ne keltaisella punaisen sijasta, ja etualan vaaleanpunaiset kukat ajattelin muuttaa sinisiksi. (Meidän oman pihan kukkien mukaan.) Talon väriäkin taidan muuttaa...
Pistelykankaana käytän Country Mochaa (tai mikä tuon Lennulta viime vuonna ostetun kankaan nimi nyt olikaan - ihanaa joka tapauksessa!)
Ihan pakko on ollut tehdä "koetilauksia" uudesta ristipistokaupastamme, Macramésta. Kankaita ja lankoja tilasin jo aiemminkin, nyt vähän lisää, ja pari kesäistä puutarhamalli-ihanuutta:
 Ja tänään lähti uusi tilaus vetämään, tunnustan :D.

Virallinen ulkonapistely- ja kukkienulkoilutuskausi on nyt sitten avattu! Eilen ulkoilivat viimevuotiset pelargoniat ja niistä otetut pistokkaat:
 Taidanpa kiikuttaa ne sinne taas hetkeksi.
"Kauhea vaiva", tokaisi tyttö, mutta ei se ole. Minä kun en muuten ole juurikaan pistänyt tikkua ristiin puutarhan hyväksi :D. Orvokitkin ovat vielä ostamatta, mutta taidan niitä tilata isännältä, jos hän viikonlopuksi ostaisi. Saan sitten jälkikasvun kanssa istutella.

Viime viikonloppuna käytiin mummuloissa, ja osui silmiini vanhan huoneeni seinältä tämä meikäläisen penkkarikuva:
Heh, luokkamme oli silloin pukeutunut kuvitteelliseksi kultiksi, "Tapsanpalvojiksi". Kultti nimettiin luokanvalvojamme/historianopettajamme mukaan. Kultin tunnusmerkkejä olivat toiselta puolelta violetiksi maalattu naamavärkki ja oranssi-vihreä vaatetus. Mulla oli äidin valoverhoista ompelemat oranssit housut, isän vihreä kauluspaita ja vihreät sukkikset, itse neulotut oranssit rannekkeet ja kravatti.
Oi niitä aikoja! :D
Lauantaina meidän toiseksi vanhin poika tulee täysi-ikäiseksi - mihin tämä aika kuluu? (Vastaus on tietysti: käsitöihin!)

13 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kiva tulossa tuosta maatilasta ja aivan ihastuttava tuo Tournicotonin keväinenmalli!!!

Lumiruusu kirjoitti...

Maito-tila samplerista tulee kyllä niin kesäisen hyväntuulinen että !
Eikös olekin kivaa vaihtaa omia lankoja malleihin ja soveltää oman maun mukaan !?
Niin kuin maalaisi langoilla !:)

Pelargonien ulkoilutus on kesän merkki :)

Virpi kirjoitti...

Pakko tunnustaa, että tuo hurja penkkarilookkisi sai naurunpurskahduksen aikaan.... Mielenkiintoinen teema teillä, me oltiin Mutanttininjakilpikonnia ja opet kysy ystävällisesti "ootteko te homeessa"....?

Ja sitten, jos vaan mahdollista niin jään jonottamaan vaihtariksi tuota Tournicotonia! Odotan vaikka pitempäänkin, ei ole kiirettä mutta se olis sellanen, joka sykähdyttäis, onhan siinä talo ja puutarha...

Maitotila on edistynyt ihan huimaa vauhtia. Siitä johtuen mun täytyykin lopettaa tää blogien lukeminen ja siirtyä pistelemään matkustavaa pistlijää, jotta saan sen edes joskus valmiiksi. Sä saat maitotilan muuten kuitenkin niin pikaiseen valmiiksi...

Anne kirjoitti...

Voi jee :) Meillä täällä oli tuhatvuotta vanha perinne: kaikilla kansallispuvut! ( ja sama perinne jatkuu edelleen... )Opettajille tehdään hassut laulujen sanat tuttuihin kappaleisiin...Vieläkin, näin 21 vuoden jälkeen muistan ainavaan niitä laulujen sanoja :D Oi niitä aikoja tosiaan...

Saara kirjoitti...

Ooo, kiva nähdä millainen maitotilamallista tulee, keltaiset kukat ainakin näyttävät tosi hyvältä!
Älä puhu mistään uudesta rp-kaupasta, täällä yritetään olla ostoslakossa... vaikka kai se on vaan ajan kysymys milloin retkahdan kaupan sivuille tutustumaan, ja se on varmaan menoa sitten... :)
Penkkarikuva on huikea!

Tuittu kirjoitti...

Oi mikä penkkarikuva:)
Macramé on testattu ja hyväksi havaittu! Ihanaa, kun saa taas haaveilla uusista,ihanista malleista.

Mari kirjoitti...

Kivoja ostoksia, niin ihania juttuja Macramessa. Kiva kun saatiin uusi kauppa näin pian. Mutta uskotkos että vielä en ole tilannut mitään, en tajua miten olen näin pidättyväinen :).

Maitotilasta tulee tosi kiva. Laitan tänään vaihtoblogiin aiheeseen liittyvän vaihdon, oleppas kuulolla :)

Virpi kirjoitti...

Ihanaa! Tästä lähin täytyykin kytätä sun blogia myös sillä mielellä, että mitäs tänään vaihdetaan!

Edelliseen kommenttiin unohdin laittaa, että ihana tuo lehmä pelargoniruukussa. Muistuttamassa, että kukat haluu ruokaa kans...

Emma kirjoitti...

Tuo penkkarikuva toi kyllä hymyn huulille. :)

Ihania uusia malleja olet osatanut ja muutenkin todella aurinkoinen postaus. ;)

Villiviini kirjoitti...

Viestiä blogissani, jos huvittaa kurkata!

Ressu kirjoitti...

Hauska tuo penkkarikuva..se näyttää ihan joltain mainokselta :)

Ja kivoja pistelyjä taasen..valmistumassa ja ostettuna :D

Anne kirjoitti...

Ihana tuo lehmukka pistely... Mulla lehmä mallit odottavat aloittajaansa. Pidän vaihdotonta vuotta, mutta tuo maatilavaihto alkoi kummasti poltella pääkopassa. =D JA vau tuota penkkarilookkia! Mä en oo koskaan kokenut penkkareita enkä vanhojenpäivä ja melkein voisin olla vähän katkera siitä. =D

Lennu kirjoitti...

Oi mikä penkkarikuva! Ihana suorastaan :) Muutenkin niin kiva kirjoitus, tuli hyvälle tuulelle. Mun piti vaan kommentoida tuota kangasasiaa tännekin, mutta unohduin selaamaan blogiasi, vaikka ruoka pitäisi tunkea uuniin...

Mutta kangas on Zweigart Belfast Country Mocha juu siis. Macramésta on tilausta tullut tännekinpäin jo ja kohta on kesäkuu ja kesäloma ja aikaa pistelläkin eikä vaan hamstrata!

Ihania pelargonioita! Kesäkukat on vielä kokonaan ajattelematta ja hankkimatta, mutta ensi viikolla :)