torstaina, tammikuuta 05, 2012

Pikkuista valmistakin

CJC 3 (TheSamplerGirl's freebie) finished:

- So its place is on the outher wall of our dollhouse:

 Eli kolmannen päivän ristipistohassutus valmistui nopsasti ja pääsi nukkekotimme ulkoseinälle, päätykolmiota koristamaan. (Omien seinien tila kun alkaa olla pian loppuunkäytetty :D.)

CJC 4, Seasonal Stackup (Rainbow Gallery), and CJC 5, PMS Subversive Sampler (Kell Smurthwaite):
 (I added text to Seasonal Stackup, and sew a carrot-shape button to snowman's face.)
Eilinen ristipistohassutus, Seasonal Stackup, on pistojen osalta valmis. Kun sain kuvan pisteltyä, tuntui, että jotain vielä puuttuu. Niinpä lisäsin siihen tuon pistellyn tekstin, ja nyt se on aika kiva. Taidanpa viimeistellä tämän jo tänään...
Tämän päivän hassutus on luonnollisesti vielä ihan alkutekijöissään. Se on joka tapauksessa tuo mielestäni aika hauska (heh, riippuu kai, koska sen lukee...) PMS-pistely.

And then my birthday present to Mari:
Mari vietteli synttäreitään (onnea!), ja osui vaihdossa saamaan lahjan minulta. Meillä on lähitulevaisuudessa vintageaiheinen privavaihtokin, ja se oli niin tiukasti takaraivossani, että lahjan keksiminen oli aikamoisen pohdinnan takana.
Vintage-teemaa päätin kuitenkin tässäkin käyttää, mutta vähän eri vuosikymmeniltä kuin suunnitteilla oleva tuleva vaihto. Pistelin vihkoon kannen:
Käsinvärjätylle, lilalle evenweavelle Atalien käsinvärjätyllä langalla. Pistelymalli on muistaakseni Aurellen freebie. (Pariisi-aiheethan ovat myös Marin mieleen.)
Kustomoin vihkoa vähän muutenkin, vintage-tyyliin:
 Ja mukaan laitoin:
Mari tykkää lilasta, mutta vaihto tuppasi kääntymään ihan väkisin marjapuuronpunaisen suuntaan. Mistähän sekin nyt sitten johtuu... Tuo monogrammikirjanen on mielestäni tosi kiva ja monikäyttöinen; siitä löytyy monogrammi kaikille etu-/sukunimiyhdistelmille. Pikkutilpehöörit sopinevat vaikkapa nukkekotiharrastukseen - tai sitten muuhun :).

(Ai niin, ja vielä Marelolle tiedoksi: minun pakettini on tullut ja odottelee maanantaita! ;))

12 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kävi täällä taas ihastelemassa ja IIIK- kiljumassa, niin paljon kaikkea ihanaa!!! Hienosti on alkanut hassutus Sinunkin osaltasi. Minä taidan viikonlopun aikana kokeilla pistellä sitä sydäntä... ;)

marelo kirjoitti...

kiva kuulla että paketti on onnellisesti perillä. Maanataina nähdään mitä olen laittanut tulemaan :)

Kirsi kirjoitti...

Tosi kiva idea tuo Downton Abbey! Ja tuo toinen pistely, enpä ole yllättynyt, että lisäsit tekstiä :) Marille olet laittanut kivan paketin. Arvaapa mitä, se All creatures -mallilehtinen, vai kirja?, oli loppu Adlibriksestä, mutta varmaan niitä tulee sinne lisää. Mulle tuli tänään Suuri Käsityölehti ja laskukin, joten ilmeisesti olen sen tilannut (en siis muista yhtään... joku hämärä mielikuva on työpäivän aikana tulleesta puhelinsoitosta, kai se oli sitten tuon lehden myyjä). Mutta siis ihan kiva yllätys itselleni :) Lehdessä alkaa uusi sarja, Arabian kannut ristipistoin! Tässä lehdessä on se luumu-kannu.

Virpi kirjoitti...

Loistoidea tehdä pistelyjä nukkekodin seiniin kun omat ovat jo täynnä! Olihan teillä se katto kuitenkin vielä käyttämättä (muistelen jotain vanhaa juttua, jonka oliko se nyt anoppisi oli heittänyt)?
Ja ihania pistelyitä jälleen synttärivaihtoon. Mä en pärjäis ollenkaan noissa teidän vintage-jutuissa. Menis heti ihan sormi suuhun!Kirsin kommentista bongasin tuon lehtijutun. Täytyy kurkata Käsityölehti. En ole sitä tilannut vähään aikaan, mutta ne Arabian kannut kiinnostais...

Kirsi kirjoitti...

Voitteko kuvitella, että lahdessä on malli pelkillä väreillä! Ei siis ole koodattu merkeillä. Minä en ainakaan näe, että missä ruudussa on mikäkin väri, siis niiden vaaleampien sävyjen kohdalla. En pysty pistelemään tuon ohjeen mukaan ja epäilen monen muunkin manailevan asiaa. Laitoin asiakaspalveluun sähköpostia ja kysyin voisinko saada merkeillä koodatun mallin, jotta voin pistellä, tuosta tulisi nimittäin loistava synttärilahja eräälle läheiselleni.

Maria kirjoitti...

Oi miten kauniita juttuja! Sinulla tuo neula suihkii vauhdilla:)

Ninnu kirjoitti...

Downton Abbey kolahti minuun! :-) Kiva.
Pariisiaiheisesta vihon kannesta pidän myös tosi paljon.

Niina kirjoitti...

olisi kiva kurkistaa tuonne nukkekotiin... onko siitä postausta ? en ainakaan tuosta aihevalikosta löytänyt

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Kyllä nukkikseen kurkkaamaan pääsee, vaikkei sielä vielä paljon ole. Sitä voi kurkata täällä. (Laitoin linkin tuonne sivupalkkiinkin.)

Mari kirjoitti...

Kiitos Outi, kyllä kelpasi synttäreitä vietellä näin kivojen tavaroiden myötä. Vihko on nyt korkattu, ensimmäiset muistiinpanot siellä jo valmiina :)

Kivoja nuo sun hassutukset, uppoaa minuunkin nuo teksit ja tyylit.

Lumiruusu kirjoitti...

Aivan iik-miten ihana sampler girl-mallista tuli viimeisteynä.
Sinä se saat aina valmistakin..
Kivan värikäs tuo vuodenaika -työ
- väri-iloa tässä kaamoksessa tarvitaankin !!
Ja kaikkea muutakin iloa :) :)

Marin lahjat oli kaikki niin hurmaavia -ihan "Marin-näköisiä" !

Levollista Loppiaista!

Anne kirjoitti...

Ihanaa! Olen seuraillut sinun pistelyksiä ja olen vaan niin hijas kommentoija. Paljon pistelet sellaista jossa silmä lepää ja viimeistelet siis myös. =) Jane Austen on minunkin suosikkeja joten tulostelinoa just malleja... Joutais vaan pisteleen. =D Tuo Pariisi-tyttö ois kiinnostanut en ain löytänyt sitä Aurellen blogista... Oisko lisää koordinaatteja? =D ;)
Loppiaisterveisin Anne