maanantaina, joulukuuta 12, 2011

Sukkasillaan

Joulukalenterimme lammaslauma tuli täyteen aamuhämärissä, kun näyttämölle saapui ujo lammas, joka mieluiten kurkkii paimenen takaa:Se on vähän kuin "pihalla", eikös vain? Minusta tähän lampaaseen on helppo samaistua...

Ja sitten se minun Sarille tekmäni 3. adventin luukku, pistelin joulusukan:Sukan pistelymalli on jostain Stoney Creek Cross Stitch Collectionin numerosta. Laitoin taustaksi sinistä tähdenlentokangasta, vaikka sininen ei käsittääkseni varsinaisesti Sarin väri olekaan. Kankaan teema vain sattui osumaan pistelyn lauseeseen:
"Everyone should have a star to wish upon".

Olen pistellyt pikkuhiljaa jo viime talvena aloittamaani Dimensionsin joulusukkaa:
Hissukseen se tosiaan etenee, sillä aina ilmenee joitain väliintulevia muuttujia, kuten vaihtoja, joululahjatoiveita yms. Mutta kiirekös sillä?
Mallikin on aika hitaasti etenevää lajia, vaikka pistellään 14 ct aidalle. (Vaihdoin alkuperäisen kimalleaidaan.) Pistot tehdään nimittäin välillä ristipistoilla, välillä petit point -pistoilla, välillä käyttäen kahta, välillä neljää tai viittä langansäiettä, välillä sekoittaen värejä jne. Tarkkana pitää siis hääriä :).

6 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Tuo lammas muistuttaa kovasti minua,pysyttelen mielelläni hiukan syrjässä :) Nää sun ristipistot on niin hurmannut mut...ihailen valtavasti !! Osaisinpa minäkin :)

Virpi kirjoitti...

Hienolta näyttävät sukat =D Omani olen hyljännyt ihan tyystin ja se on ihan Sarin joulukalenterin syy =D

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen taas tätä tekniikkaa, että miksiköhän kolmatta päivää sun blogin free backround on pienenä länttinä keskellä tekstin takana..ihan aavistuksen haittaa lukemista, vaan voipi olla mun koneen vika: puuttuukohan multa jokin lisäosapäivitys..
T. Pii s.

Sari kirjoitti...

Vielä kerran kiitos kauniista ihanasta joulusukasta!! Nyt näyttää blogisi taustakin toimivan.
Ps. itse olen pistellyt metallilangoilla myös ilman lankavahaa. Täytyy käyttää vain paljon lyhyempiä pituuksia kuin normaalisti.
Ja sitten kysymys: mitä kaikkea olet värjännyt? Miettii muliinilangan, aidan ja villalangan koolausta...

Lumiruusu kirjoitti...

Lampaan on varmasti turvallista kävellä ihan liki Paimenta :)

Upea Joulusukka! ja taustkangas sopii kyllä loistavsti :)
Mun J.sukka projekti ei ole edistynyt juurikaan viime vuodesta,kitti on Jannlynin "Nativity Stocking".

Päivikki kirjoitti...

Ihanaiset lumiukot!