lauantaina, marraskuuta 19, 2011

Tuoreet messuterveiset!

Tampereen Kädentaitomessuilta kotiuduimme väsyneinä, mutta onnellisina - kyllä taas oli mahtava määrä kaikkea ihanaa! Hapenpuute kävi vähän voimille A-hallissa (aloitimme C:stä), siinä puolenpäivän aikaan. Tyttärelle nämä olivat ekat messut, ja hän taisi tuntea aika raskaana väenpaljouden. Ja tunsin minäkin, myönnettäköön.
Neljä tuntia siellä vierähti, ja olisi toki vierähtänyt kauemminkin, mutta alkoivat vanhat - ja nuoremmatkin - koivet väsähtää, joten päätimme jättää jotain ensi vuoteenkin :).

Aloitimme tietysti Violariumista. Lennulla oli kyllä niin mahtavia tarjouksia, että olisi voinut vaikka koko reissukassan siellä pistää menemään, mutta tyydyin kuitenkin ylittämään vain hiukan taannoin saamani lahjakortin arvon (terveisiä Tuuli-Marialle: nyt se on käytetty, kiitos vielä kerran!)
Allaolevassa kuvassa oikealla ostokset ja vasemmalla Lennun upea kylkiäispaketti yli 50€:n ostoksista:
Kylkiäispaketin sisältö päättyy siis mustaan pellavakankaaseen, nuo oikeanpuoleiset 3 kangasta, 2 mallia ja 2 käsinvärjättyä lankaa ovat varsinaiset ostokset.
Vasemmanpuolinen (EDIT: A Mon Ami Pierren malliston) joulupallomalli on ihanin ikinä näkemäni lajiaan. Tuo Long Dog Samplerin "All Things II" on puolestaan houkutellut jo pitkään (ihanan mustavalkoisen possun takia). Tyttö teki ostopäätöksen, eli että tämä kannattaa hankkia, kun siinä on heppakin ;).

Kun niiden muffinssien makuun pääsin, virkkasin sitten Lennullekin tuliaisiksi yhden, lilan tietysti:Pikkuisen muutakin askartelu- ja käsityötarviketta tuli ostettua:Tilasin tuon Taito-lehden puolivuosikerran, ihan muuten vaan, kun oli edullinen. Onpahan vähän toisenlaista kässylukemista, tuommoista kotiteollisuustyyppistä, vaihteeksi. Lisäksi hempeitä taustapapereita, ääriviivatarra-jääpuikkoja, paria sorttia lankaa (EDIT: Hups, olikin päässyt toisen kerän vyöte pyörähtämään kuvassa: Dropsin Fabelia on tuo limetinkirjava lanka :)), keraamisia nappeja (upeita hämiksiä, vaikka Halloween-malleihin, pari perhosta, kettu ja pöllö) ja hauska neulepussukantekopaketti, jossa on pussukan ohje, kerä lankaa, kukkaronsulkija ja keraaminen koristenappi.
Muita ostoksia itselle:Hyväntuoksuisia saippuoita, kuorintavoidetta, joulukoristeita, sormus, 2 rannekorua (toinen tuommoinen suojeluspyhimyskoru, jossa pyhimykset kuuluu kääntää ihoa vasten, toinen paperihelmikoru, tuttua afrikkalaista tuotantoa), ihana pienoinen rasia vaikkapa sormuksille, peltirasia (saippuoiden kylkiäisenä) ja piskuinen naurava buddha (rasian päällä).
Lähempi kuva hilpeästä buddhasta ja rasiasta, taustalla häämöttää "jouluiloa"-kylttejä, joulukortteja varten:Joululahjoiksi mummoille, eli äidilleni ja anopille, todennäköisesti:Mehiläisvahakynttilät, luonnonsaippuat ja moniulotteinen enkelikuutio (enkeli siis kuution keskellä, uskoisin, että äiti tykkää).

Tytär osti:Neulelankakerä, josta taidan tehdä tytölle ohuet sukat, 3D-kuvia, ääriviivatarroja, onnea-kylttejä, koristehevonen (samaa materiaalia kuin minun buddha), sen edessä kirjanmerkkiaihio, vieressä paperihelmirannekoru, sormus, jätskikorvikset ja Lennun kaupanpäällisiksi antamat ruusurusetit.
Tyttö tarttui heti toimeen, ja teki kirjanmerkin valmiiksi, ja "koukutti" muutamat korviksetkin:Kas, isäntä ei ole vielä oikein pehminnyt ajatukselle, että tyttö saisi korviinsa reiät, mutta mielestäni hän ne jo ansaitsisi, kun alkaa olla korviksia koossa ihan hyvä kokoelma odottelemassa :).

Kiitokset muuten flatfoldin saamista kehuista. Yllättävän helppoahan sen tekeminen on, kunhan toimeen tarttuu, ja käyttää naisen logiikkaa. Täydellisyyteen on tietysti vielä matkaa... Ai niin, ja vastaus Saaralle: ne flatfoldin LHN-malliin käyttämäni langat ovat DMC:n Blanc ja Atalien Kiwi.

19 kommenttia:

ellu kirjoitti...

Kivoja ostoksia on mukaasi messuilta lähtenyt.
Tuo edellisen postauksen flatfold on upea. Ja nuo muffinsit.... Itsellä olisi muffinsien teko edessä, sillä ystäväni jätti niistä tilauksen. Jostakin syystä niiden teko ei nyt innosta.
Rauhaisaa viikonloppua!

Eila kirjoitti...

Oi miten ihanat ostokset, etenkin nuo Lennun puodin! Joulupallopistely on kyllä erittäin kaunis, yritin tiirailla minkä suunnittelijan, mutten saanut selvää. Onpas kyllä hieno kaupantekijäispaketti...tulispa joskus nettikauppaankin;)
Saippuat ovat varmaan ihania, tykkään erilaisista saippuoista ja ihastelen niitä aina tilaisuuden tullen.

Ninnu kirjoitti...

Voi, mitä kaikkea kivaa löysit. Upeita kankaita... hienot nuo ristipistomallit...

Amalia kirjoitti...

Ihan kivoja ostoksia. Minäkin olin siellä reilun kaksi tuntia ja ehdin kiertää puolitoista hallia. Sitten palo hihat siihen ihmis paljouteen. Pissittikin niin kauheesti, mutta kun jonot oli niin pitkät niin pidättelin. Jo ulos pääsy C-hallista oli takkuuksien takana. Minula oli halpa kierros, en ostanut mitää. Violariumissa oli niin kauhee ryysis, että aattelin antaa olla. parasta oli kuitenkin se kun katselin sukkakirjaa, joka oli messutarjouksessa 24€ ja meillä kirjapössissä 12€. Että näin ;)

Sari (saristitching) kirjoitti...

Ihania ostoksia olet tehnyt. Minäkin olin tänään ja kivoja juttuja löysin minäkin :)

Tuo edellisen viestin flatfold on tosi hieno!

RaijaAnnikki kirjoitti...

Mahtavat ostokset.Ihanaa.Kyllä tytär korvikset ansatsee.
Olis ollut kiva olla mukana..mutta toisen kerran. KIVAA SUNNUNTAITA.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania juttuja! Mitä lankaa on kerä Zauberballin vieressä kuvassasi?
T. Pii s.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Eila: Pallomalli on A Mon Ami Pierren.
Pii s.: Dropsin Fabelia :)

Kirsi kirjoitti...

Voi kuinka paljon kivoja ostoksia. Tuo rasia on tosi nätti! Mietin heti, että minkähän kokoinen se on :) nääks nukkissilmin siis... En nähnytkään noita rasioita itse, mutta ihan joka pöytää en jaksanut niin tarkkaan katsoa, kyllä liika on liikaa ja vaikka niin ihanaa on messuilla, niin ei vain jaksa. Pitäisi varmaan mennä kahtena päivänä.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Kirsi: Rasian koon näkee, kun vertaa tuohon viereiseen saippuaan, tai sormukseen, ylemmässä kuvassa.
Voisi kuvitella, että olisi aika passeli nukkekotiin, vaikken malttanutkaan sitä toistaiseksi sinne sijoittaa, vaan pidän sormusrasiana ja toistaiseksi esillä tuossa harmoonin päällä.
Rasian ostinkin kivinäyttelyn puolelta, D-hallista.
Ja totta, olisi kyllä kiva käydä useampana päivänä, että jaksaisi katsoa kaikki!

Mari kirjoitti...

Kivoja ostoksia ja kiva kun nähtiin :)! Oli kyllä porukkaa jossain vaiheessa ihan liiaksi, aamun eka tunti oli hyvä ja sitten taas neljän jälkeen oli kiva kierrellä vielä viimeiset paikat kun näkikin jotain.

Matleena kirjoitti...

Minä olen tässä messukierroksella, siis virtuaalisella sellaisella! ;) Jotenkin pitää pästä messuista nauttimaan, kun en paikan päälle lähtenyt. Tämä tapa on muuten huomaattavasti keveämpää niin fyysisesti kuin kukkaronkin suhteen. Mukavat ostokset olette tehneet.

Marika kirjoitti...

Amapin joulupallot on kyllä upea työ. Hieno nähdä se sinulla joskus valmiina !
Kovasti olisi tehnyt minunkin mieli messuille mutta koko syksy on niin reissaamista että päätin jättää väliin. Jospa ensi vuonna. Ihania ostoksia olet kyllä tehnyt !

Virpi kirjoitti...

Ihanat ostokset. Harmi kun en päässyt, toisaalta, onhan tuota tavaraa ennestäänkin. Viime vuonna paikalla käyneenä tidän nyt, et nämä Helsingissä järjestettävät "messut" ovat varjo vain tuohon Tampereeseen verrattuna. Noh, onneksi saa lukea teidän muiden ihania kertomuksia ostoksista!

Katri kirjoitti...

Aika samanmoiset kierrokset me näköjään tehtiin, sinä aloitit vain vähän myöhemmin Violariumin kojulta :-)

Aikas ihania ostoksia...

Ja en tainnut vielä edellisen postauksen flatfoldia kehuakaan. Kiva idea laittaa pistelyt molemmille puolille! Ja hirmuisen maukkaan näköisiä muffinsseja :-)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat messut ja vielä ihanampi saalis.

Saara kirjoitti...

Ihanat ja runsaat ostokset. Varsinkin nuo rp-jutut... Siis noin ihania kankaita kaupanpäällisinäkin!

Lumiruusu kirjoitti...

Tätä messupostaustasi odottelin ihan jänityksessä-mitä kaikkea kivaa olitkaan löytänyt !!
Long Dod Sampler malli on huikean kaunis!
Taito-lehti on ihan mieleenkiintoinen luen sen aina kirjastossa,hienoa suomalaista tekstiilisuunnittelua yms.

Irmeli kirjoitti...

Huikeat messuostokset täälläkin. Lauantaina kiertelin minäkin siellä ja sain kivan saaliin kaikenlaista tarpeellista :).
Edellisen viestin flatfold on tosi kaunis ja kiva idea laittaa molemmin puolin pistelyt.