lauantaina, lokakuuta 08, 2011

Shoppailua ja suunnitelmia

Hmm, tuli déjà vu, olen tainnut otsikoida tuohon tyyliin ennenkin...
Mutta, joka tapauksessa:
Eilen tuli Novitan uusi numero, ja sen välissä odotettu sukkalehti! Siinä on todellakin ohje poikineen, vai mitä mieltä olet? (Kollaasissa alempana lehden sukkaluettelo.) Tennarin tyylisiä sukkia tekisi ainakin mieli kokeilla:Novita-lehden vieressä on toinen sukkauutuuteni. Olen lukenut, miten jotkut ovat kokeilleet molempien sukkien yht'aikaista neulomista pyöröpuikoilla ja tulin niin uteliaaksi, että täytyi käydä ostamassa asiaa käsittelevä kirja itselle, kun sitä ei kirjastomme valikoimissa vielä ollut. Saas nähdä, opinko/tykkäänkö, mutta kokeilla aion kumminkin! (Ja vaikken tykkäisi, kirjassa on joka tapauksessa kivoja malleja, joita voi neuloa ihan perinteiseenkin tyyliin, sukka kerrallaan.)

Eihän sitä yhden kirjan takia kannata tilausta pistää vetämään, joten ostin myös jotain pisteltävää:Vasemmanpuoleisessa kirjassa houkutteli - arvaas mikä? (Klikkaa kuvaa suuremmaksi, niin ehkä arvaat?) Oikean puoleisessa mallivihossa on niin hupaisan (ja poikkeuksellisen) näköisiä lumiukkoja, että tilasinpa sitten senkin.

Ja sitten niitä suunnitelmia. Eilisen myrskyn jälkeen tänään oli erinomaisen aurinkoinen päivä, ja semmoinen villitsee aina suunnittelemaan jos vaikka mitä.
Olen hämmästellyt lähimmäisiäni, joilla ovat ensi vuoden ristipistohassutuksen suunnitelmat jo täysin selvillä ja 15 aloitettavaa mallia valittuina ja kuvattuina. Minun pääni on ihan pyörällä mallien selaamisesta, ja lisää mielihaluja aloittaa sitä sun tätä viriää koko ajan.
Tuolla taannoinhan minä jo kerroin, että tekisi mieli aloittaa nämä ja nämä.
Viikon mittaan lista on paisunut seuraavilla mielihaluilla:
Pääaosa ylläolevista on The Sampler Girlin, pari The Primitive Haren (alhaalla vasemmalla freebiet) malleja.
Kun kaivelin malli- ja lehtivarastoani, sieltäkin löytyisi sopivia - eli ei liian isoja - malleja, mm.:Hyvänen aika, miten noista pystyy valitsemaan?!
Olen pinonnut pianon päälle paksun kasan mahdollisia malleja. Taidan sitten tammikuussa päättää vasta päivittäin, mikä kulloinkin kiinnostaa. Riittävän pienet tavoitteet pitäisi muistaa asettaa (jottei kävisi, kuten tämän vuoden aloituksille, joista suurin osa on yhä kesken...), eli ehkä pitää poimia ehdotuskasasta simppelimmät toteutettaviksi...

Pari iltaa on taas mennyt vaihtopistelyiden parissa, mutta jospa nyt palailisin taas samplerini ääreen. Mukavaa ynnä kaunista viikonlopun jatkoa!

16 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Juu, runsaudenpula näyttää vaivaavan sinuakin. Ihania malleja, vaikea noista on päättää mitä aloittaa. Taisen Jardin Priven sinisen talon aloittaisin ainakin... Ja luulenpa pian näkeväni myös sen Haloveen lumiukon pisteltynä!

Mietintämyssyssä täälläkin, mitä oikein pistelisin ensi vuonna. Tarvitsen enemmän pieniä malleja kuin tänä vuonna, ettåä saan sitten tehtyä nämä tänä vuonna kesken jäävät myös...

Ja Novitan sukkalehdestä tykkäsin aivan valtavasti. Kivoja malleja.

susamaria kirjoitti...

Novitan sukkalehti oli minustakin mukava monine malleineen :) Ja tavis-Novitasta aion tehdä sen kypärämyssyn tuolle nuorimmaiselleni. Alpacat on jo ostettu, kunhan noista hankalista lapasista pääsen eroon... Tuota samaa sukkakirjaa "kärjestä varteen" katselin kirjakaupassa, mutta en vielä ostanut omakseni. Kerrohan sitten, mitä tykkäsit tekniikasta.

Eila kirjoitti...

Kivoja sukkia näyttäis olevan tuossa sukkalehdessä. Joo, milloinkahan tointuisi puikkoihin tarttumaan, en millään malta kun on kaikkea kivaa pisteltävää.
Sulla on kyllä niin laaja valikoima erilaisia malleja etteihän noista osaa valita... Minä en osallistu tänä vuonna hassutukseen vaikka ensin meinasinkin.

Maria kirjoitti...

Kivoja kirjaostoksia! Tuo sukkalehti olisi kiinnostava, mutta senkö saivat vain tilaajat?
Tänään kävin ihanassa lankakaupassa. Jotain sieltä myös mukaan tarttui.
Olen myös miettinyt tuota hassutusta..

Kaisa kirjoitti...

Juu mullakin on ongelmia, koska osallistun eka kertaa, ja en tiedä yhtään mitä aion tulla pistelemään. Mitenkähän tuonne hassutus yahoo ryhmään pääsee??

Lumiruusu kirjoitti...

Somia sukkia kuvissa tosiaan !

Molemmat ostamasi rp,kirjat olivat jälleen oikeita löytöjä!

Nim.merkki epätietoinen kysyy mistä oikein ostat näitä hienoja kirjojasi!!??

Hassutukseen olen tietysti ilmoittautunut - tälläinen
"huoleton hortonomi" kun olen eli en ota mitään stressiä pistelyitteni valmistumisesta :) :)

Olen valinnut vasta ihan muutaman ehdokkaan tammikuuksi; Jardin Priveen Marquise-sampleri,pari "kiiltokuva-enkeli"-kittiä ja kissa-malleja yms.

Saara kirjoitti...

Kivan näköisiä suunnitelmia!
Minäkin tykästyin kovasti sukkalehteen, mutta Novita itse oli jotenkin pettymys, samojen juttujen toistoa koko lehti.
Hetken ajattelin tuohon hassutukseen osallistumista, mutta en sitten uskaltautunut. On niin paljon suuria malleja hankittuna tarvikkeineen, joten pitäisi niihin joskus ryhtyä eikä ruveta keksimään lisäksi vielä isoa kasaa pienempiä malleja... :)

Amalia kirjoitti...

Heino toi lumiukkokirja. Minulla on tekemättä edellisetkin hullutukset, joten sovinnolla jätin sen väliin.

miutsi kirjoitti...

Voi että. Pistelyä ois taas kiva harrastaa. Taitaa vaan olla mulla sellasii sitku-töitä... No josko ens vuoden aikana sais likalle ristiäistaulun tehtyy (eikä likka oo ku "vasta" 10...)
Mä ainakin tykkäsin tosta pyöröllä sukat -tekniikasta. Jotenkin kiva kun molemmat tuli samaa tahtii tehtyy. Varsinkin jos on jotain kuviota tms. niin tulee molempiin samaan kohtaan.

♥ Sari ♥ kirjoitti...

Ainahan sä voit jatkaa sitä hullutusta vähän pidemmälle, jos mieluisia malleja on paljon! :)

Mäkin pähkäilen hassutukseen osallistumista. Tosin jos osallistun, niin jättäydyn varmaan tuon Yahoon ulkopuolelle, ja näytän omiani vain blogissa. Mutta saas nyt sitten nähdä, saanko aikaiseksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vitsit, kun kiva lisälehti Novitalla. Jos tuota lehteä ei saa irtonumerona, niin sitten kyllä suutun :) Eli maanantaina pitää tutkailla lehtihyllyä kaupassa vähän tarkemmin...

Ihania haaveleiluja sulla ensi vuotta varten. Minä mietin omaa osallistumistani vasta lähempänä, nyt tuntuu ettei ehdi miettiä edes lankaa uuteen jättityöhön. Lottovoitto tekis terää, niin vois jotain uutta pisteltävää ostaa, tylsää olla ikuisesti köyhä.

Mari kirjoitti...

Ihania nuo kaikki freebiet, ne vois tehdä ihan kaikki ihan vaikka just nyt heti :).

Mulla oli sellainen hullu hetki tänään, että mietein, josko ei hankkisi uusia malleja ollenkaan, vaan tekisi noita varastossa olevia ja freebieitä vaan ja sitten aina hankkiutusi tehdystä mallista eroon, joten varastot pienenisivät ja sitten kun ne on tosi pienet sais taas hankkia uusia vaikka kuinka. No juu, se oli sellainen ajatus vaan, ei ollenkaan toteuttamiskelpoinen :D. Mallien kerääminen on niiiin iso osa tätä harrastusta.

Jaana kirjoitti...

Minä ostin myös tuon sukka kirjan varpaista varteen, maksoi 17,95. Paljonko teillä päin? kiinnostaa kun niin eri hintoja. JuJu-kerhossa 19,90. Kirja on kyllä tosi mielenkiintoinen.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Jaana: Ihan hyvät kaupat teit. Minä ostin ko. kirjan AdLibriksestä, siellä maksoi 17,90. Suosin ko. kirjakauppaa juuri edullisten hintojen ja ilmaisten toimituskulujen vuoksi :), vaikka joskus joidenkin uutuuksien tuleminen sen valikoimiin vähän kestää.

Matleena kirjoitti...

Jaa-a, mielenkiinnolla jään odottamaan, tykästytkö sinä tuohon sukantekotapaan, siis kaksi sukkaa yhtää aikaa pyöröllä ja vielä varpaista alkaen. Minä sitä jaksan aina ihmetellä, kerran olen itse kokeillut, mutta silloin ei vielä vakuuttanut minua. Pitäisiköhän kokeilla lisää.

TarjaA kirjoitti...

Siis mistä tuollaisen sukkalehden saa ostettua? Minä kun en ole ikinä yhtään neulelehteä ostanut. Kysyin jo lankakaupasta eikä myyjä tiennyt mistä jankutin. Mutku mä haluun ton!