maanantaina, syyskuuta 26, 2011

Voi sitä tonttua!

Täytyi ihan kalenterista tarkistaa, että on siihen jouluun sentään vielä tovi aikaa, tämän päivän posti kun sai hieraisemaan silmiä. Meillä on Sarin kanssa odotettavissa pienoinen jouluvaihto, mutta, ohho, minä sainkin maistaa siitä jo makean ennakkopalan:Kertakaikkinen yllätys, sain Sarilta hauskan kurpitsapistelyn (pikkukuvassa näkyy työn taustan kurpitsalla löhöilevä kissa), kerän Novitan sinisävyistä TicoTico-lankaa ja auringonkukkapeltokortin, jossa luki, että tonttu oli jo pistäytynyt Sarin luona ja jättänyt hänelle tämän, minulle postitettavaksi!
Olipas tosiaan mainio avaus tälle viikolle! Nytpä laittaa Pinsiön tonttu kiireen vilkkaa ruksin Sarin kohdalle tänne listaan...

Lupailin tuossa viime viikolla, että kyllä nyt jo näkyisi täällä jotain valmistakin käsityötä. Höpön-höpön, toive oli suuresti ennenaikainen. Lumouduin viikonloppuna vaihtopistelyiden tekemiseen semmoisella intensiteetillä, etten sitten malttanut juuri muita käsitöitä tehdäkään. Ei siis vieläkään mitään kuvallista antia niistä.
Itselle tein vain:Tai ei nyt ihan itselle, mutta perheelle. Marjapiirakkaa on syöty jälkkärinä harva se viikonloppu, periaatteemme kun on, että silloin syödään, kun satoa on. (Säilöminen ja säästäminen ovat siis toissijaisia heti tapahtuvaan nautintoon verrattuna.) Ettei piirakka ihan korvista ulos pursuaisi, vaihdoimme hieman reseptiä ja leivoimme puolukat piirakkataikinan sisään, kuten Hesarissa taannoin neuvottiin.
Tämän verran reseptiä on yleisesti saatavilla, ja siitähän jo tärkeimmät tulevatkin ilmi, paitsi paistolämpötila (175) ja aika (50 min.) Meillä ei sattunut olemaan pekaanipähkinöitä, joten laitoin niiden sijasta desin mantelirouhetta ja puoli desiä mantelilastuja.

Pekaani-puolukkakakku

HS - Ruoka & Juoma - 15.9.2011

2 1/2 dl tuoreita tai jäisiä puolukoita 2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 2/3 dl rypsiöljyä 1 dl maustamatonta jogurttia 2 tl raastettua appelsiininkuorta 2 munaa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1/2 tl suolaa 1 tl jauhettua kardemummaa 1 1/2 dl kevyesti rouhittuja pekaanipähkinöitä Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Sekoita sokerit, öljy, jogurtti, appelsiininkuori ja munat keskenään. Lisää puolukat. Sekoita jauhot, . . .

5 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Sellaisia ne tontut joskus on! Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu... Kurpitsapistelyn malli on Lizzie Katen Boo Squared.
Minä leivoin tänään sämpylän tapaisia, keitin aamulla reilummin puuroa, ja siihen "jämä"puuroon laitoin kuivahiivaa, jauhoja, öljyä ja kuivattuja karpaloita. Tuli ihan nam :p

Lumiruusu kirjoitti...

Tämä Tonttu olikin oikein ajatuksella koonnut ihan Sinun tyylisen paketin!
Yllätykset on niin ihania,varsinkin ristipisto-ystävien /Tonttujen lähettämät...

Kiva vähän uudenlainen resepti,tuon leipomisesta voisin ehkäminäkin selviytyä...vaihdan vaan jogurtin maidottomaan vastaavaan.

Katri kirjoitti...

Oijoi, joku ne tontut on liikkeellä; täytyy ryhdistäytyä :-)

Täällä onkin ollut esitteillä vaikka minkälaista vaihtoa ja vihjettä ja sukkaa ja muuta, mutta en ole aiemmin ennättänyt kommentoida. Nyt kommentoin sitten yhteisesti: kivalta näyttää!

Äitini voisi kokeilla tätäkin reseptiä :-) Hän leipoi viikonvaihteessa puolukkapiirakan sisareltaan saamalla ohjeella. Piirakassa oli ajatuksena saada puolukat vajoamaan hieman taikinan joukkoon, mutta äidin versiossa ne vajosivat pohjalle asti. Mutta ei hätiä mitiä, siitä tuli sitten keikauskakku! Ja erinomaisen maistuva sellainenakin.

ellu kirjoitti...

Tontutko ne tuolla ikkunan takana rapisteleekin...ja minä kun luulin, että sade ja tuuli.
Kivoja pistelyitä olet saanut. Ihan on tonttu oikeaan osoitteeseen pistelypaketin toimittanut. En voi muuta kuin huokailla noita katsoessani. Tuo puolukkakakkuohje on jotakin, mitä pitää kokeilla.

Virpi kirjoitti...

Aivan ihana ylläri! Marjapiirakka on muuten parempaa jos sen tekee tuoreista marjoista. En kyllä mitenkään voisi ajatella talvea ilman pakastemarjoja...

Aivan uskomaton oli se arvontapalkinto, varsinkin jos meitä oli vain kolme osallistujaa. Mietin ensi kevään arvonnasta, että mitäpä jos emona tekisin jonkun kivan pistelyn siihen voittajalle lähetettäväksi ja sen pistelyn sitten näytille. Josko sitten porukka enemmän innostuisi..