lauantaina, syyskuuta 17, 2011

Vintage-pistoja ja kotiseuturetkisukat

Meillä on Marin kanssa meneillään vintage-vaihto. Malttamattomana ihmisenä postitin oman lähetykseni jo etuajassa. Ompelin pussukan, johon pistelin vintage-aiheisen kukkakrumeluurin:
Pistely on yhdistelmä Création Point de Croixissa nro 10 olleesta kukkaköynnösmallista ja Mango Pratiquen Vintage-mallikirjan irrallisista esinemalleista (medaljongi, korsetti, kenkä). Erityisen riemuissani olin, kun löysin varastoistani pellava-aidan sävyyn sopivan pitsivetoketjun, ja viimeistelykankaankin kuvioissa on aavistus pellavan/beigen sävyä.

Mari toivoi Pariisi-, muoti- ja lady-aiheita, joita yritin etsiä pakettiin pistelyn kaveriksi:
(Klikkaapa taas kuvaa, jos tykkäät katsoa tarkemmin!)
Marin lähettämä paketti on vielä kyläkaupalla, sillä tämä päivä meni reissun päällä, emmekä ehtineet poiketa sitä noutamaan. Täytyy siis kärvistellä ensi viikolle :D.

Reissasimme aamusta koko katraan voimalla Aitooseen, esikoisen koululle. (Koira jäi sentään "kotimieheksi" - tai "-naiseksi".)
Istuimme isännän ja esikoisen kanssa ensin HOJKS-palaverissa, nuorempi jälkikasvu odotteli lueskellen käytävällä. Sitten poikkesimme syyslounaalla (Aitoon koulun upea perinne, syksyn sadosta kokattu mittava pitopöytä - ruokalippujen tuotolla kerätään koulun retkikassaa), kävimme ostamassa koulun myyjäisistä pari pussia sämpylöitä ja tukun voittoisia arpoja, ja sitten lähdimme pienelle kotiseuturetkelle.
Automatkalla sain valmiiksi sukat, noin kokoa 40, Tapulipiirin hyväksi taas:
Lanka 7 veljestä, raidat 7 veljestä Punatulkkua. Ja nämä kipataan taas Sukkasadon Perunalaariin.
Kotiseuturetkemme muodostui poikkeamisesta Pälkäneen rauniokivikirkossa ja Kangasalla Vehoniemen Automuseossa.
Kirkon kiviseinät ovat aina yhtä vaikuttavat:Hauska kuriositeetti on kirkon pääoven pielessä, tiilissä oleva koiran tassun jälki:Jäljen on joskus arveltu liittyvän dominikaaniveljeskuntaan, jonka munkkeja kutsuttiin kansan keskuudessa "Herran koiriksi". Todennäköisempää kuulemma kumminkin on, että joku koira on vain sattunut aikoinaan tepastelemaan märän tiilisaven päällä, ja siitä on sattumalta jäänyt jälki. Ken tietää. Haukku pääsi kumminkin jättämään jälkensä historiaan :).

Automuseon vanhat kärryt taitavat aina tehdä suurimman vaikutuksen meidän isäntään, vaikka kyllä me muutkin näyttelyn sujuvasti läpi kävelemme. Maisema "oksalla ylimmällä" on puolestaan minun mielestäni vaikuttavuudessaan ihan huippuluokkaa. Tässä meidän auton tuulilasin läpi kuvattuna:
Hui, kannattaa olla hyvät jarrut, kun tuonne parkkeeraa, t. "Ykx korkeanpaikankammoinen" :D

11 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Aivan ihana tuo sinun vaihtopakettisi!!
Olet kyllä ahkera noiden sukkienkin kanssa:).

Ninnu kirjoitti...

Hienolta näyttää tuo rauniokivikirkko! Sukat ovat ihanan rouheat ja ristipistotyösi kera "kylkiäisten" niin romanttisen kaunis! Tykkään!!!

Kirsti kirjoitti...

Miten kaunis pistelytyö!!
Noissa pistelytöissä ei riitäkään, että saa pistelyn valmiiksi, siitä pitää tehdä vielä jokin tarvike tai koriste, vetoketjullinen pussukka, taulu, tyyny... Jäisi minulta tekemättä, mutta sinun työsi ovat mieluista katseltavaa!
Nuo koristeet ovat hienoja löytöjä! Mistä ihmeestä oletkaan ne hankkinut!
Toissa kesänä minua ei saanut Vehoniemen näkötorniin vaikka toiset huutelivat, ettei tää ole yhtään kauheeta.

Niina kirjoitti...

Aivan ihana vaihto!

Mari kirjoitti...

Kiitos vielä ja huomenna jänskätään sun pakettia :).
Kiva maakuntamatkailupäivä teillä, hienoja paikkoja kouluttavana vaikka kuinka.

Virpi kirjoitti...

Vautsi mikä vaihtopaketti. Vetskakin tosi sopivan värinen. Noille pikku pussukoille löytyy aina käyttöä, ainakin meillä.

Ja hauska se koiran tassunjälki. Kiva kun tiilikin on muurattu vielä noin päin, että jälki näkyy, olishan muurari voinut sen toisinpäinkin laittaa niin,et olis jääny näkymätömiin jos se oli vahingossa siihen tiilen tekovaiheessa tullut.

Lumiruusu kirjoitti...

Sanomattakin on kai selvää tuollainen vintage-ruusu-ihanuus-pussukka saa mut melkein hurmoksiin...on se niin kaunis!!
Ja lahjat on tietenkin samaa sarjaa-oot sinä vaan oikea taiteilija :)

Sari kirjoitti...

Todella ihana pussukka!!Ja kaikki muut tykötarpeet niin ihanat.

kissankello kirjoitti...

olipas sitten ihana kukkakrumeluuri:)

Irmeli kirjoitti...

Ihana vaihtopaketti, kaunis pistely ja upea viimeistely. Kivat kuvat ja tarina myös kotiseutumatkailusta.

susamaria kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani!