tiistaina, syyskuuta 13, 2011

Niitäpä näitä...

Nytpä pojan puuvillasukat ovat tässä:Kun kyseessä on 17-v. nuorimies, koko ei ole ihan lasten enää, vaikkei meillä isokenkäisiä ollakaan. Sukat ovat siis suurinpiirtein kokoa 42.
Lanka on puuvillainen Sockina Cotton, josta olen neulonut samaiselle nuorellemiehelle vaikka kuinka monet sukat, ja muutamalle muullekin perheenjäsenelle jokusen parin. Kestävät käyttösukat tästä langasta saa, ja materiaali on pehmeämpää ynnä vilpoisempaa - ja kutittamattomampaa - kuin villalanka. Ja kaupan päälle tulevat nuo kuviot ja raidat, jotka ovat kirjavassa langassa valmiina. En ole edes yrittänyt tehdä tästä kahta samanlaista yksilöä, mutta varmaan sekin onnistuisi, kun viitsisi etukäteen keriä langan kahteen osaan. Mutta tämänlaatuinen "eriparisuus" ei ainakaan minun silmiäni häiritse.

Monet ovat julkaisseet blogeissaan syksynsatokuvia. Siihen liittyen voin minäkin paljastaa, mitä tämä edellisessä postauksessa mainostamani "wanna-be-kasvissyöjä" söi tänään:Ihan lempparia: oliiviöljyssä kuumennettua MegaWokkia, salaattisiemensekoitusta, oman puun omenia, anopin kasvattamia tomaatteja ja kesäkurpitsaa, ripaus currymausteseosta päälle. Tämmöistä voi tehdä itselle, mutta iltaisin mukavuudenhalu (lue: ei jaksa kuunnella marinaa) vie voiton ja laittaa yleensä kokkaamaan liha- tai kalaruokaa, koskapa meidän nuorempi miesväki niin tahtoo.

Mitäs vielä? No Patsku lähettää terveisiä maakuoppansa pohjalta:

9 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Mun on pakko heti kommentoida, vaikka en halua olla, enkä yleensä ole, suuna päänä.(Olen yleensä hiljainen ja kärsinyt siitä.)
Tuo kasvisruoka on todella hyvän näköinen. Varmasti maukas, koska siinä on kiva sekoitus. Salaattisiemenet ovat herkkuani. Salaatinkin tekeminen on usein työlästä. Kesällä se onnistui päivittäin pitkän aikaa.
Patsku on suloinen tuon maakuoppansa kanssa, oi että!

Kirsi kirjoitti...

Mulla tuli heti vesi kielelle vaikka just söin. Hyvän näköinen ruoka. Ja sukatkin on hyvännäköiset, samoin koira, mutta onneksi ne ei nostattaneet vettä kielelle (sitten olisin jo huolestunut... :)

Saara kirjoitti...

Kauniit sukat! Niin että sukkia vois kokeilla puuvillalangastakin... Myydäänkös noita lankoja jossain ihan "peruskaupoissa" vai pitäiskö tilata jostain?
Mulla myös nousi vesi kielelle tuosta ruokakuvasta, on niin herkullisen värikäs annos. Meillä on kyllä muutenkin nyt supermyöhäinen lounas (koululaiset tulee kolmelta, luultavasti supernälkäisinä...) joten maha kurnii kun tässä odottelee lohkoperunoiden ja -porkkanoiden kypsymistä. Perään sitten omppupaistosta! :)
En ehtinyt tuohon aiempaan juttuunkaan kommentoida. Piti sanoa, että kivoja kirjoja! Nuo Wentzlerin kuvat on taideteoksia. Montakohan vuotta menisi jos pistelisi kaikki tuosta kirjasta...
Pääkallo on kieltämättä komea, mutta mulle tulee siitä aavemainen olo, tuntuu kuin se symboloisi sitä että niille lapsille käy huonosti. :(
Päätän puheripulini tähän...

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Saara: Enpä juurikaan osta muuta kuin nettikaupasta lankoja ja muuta. (Kas, kun en tykkää käydä kaupoissa, eikä meillä ihan lähellä semmoisia olekaan :).) Tuokin puuvillainen on tilattu, Käsityökorista. Mahtaneeko enää olla valikoimassa, hamstrasin tuota pari vuotta sitten enemmän kerralla varastoon.

Juu, olen kuullut, että jotkut kokevat pääkallot jotenkin aavemaisina. Minä en ajattele niin. Jokaisella meillä kun semmoinen on, tuolla aivojen suojana, ja tuiki tarpeellinen onkin :).

Anneli kirjoitti...

Kauniin väriset sukat olet taas neulonut :)

Lotta kirjoitti...

Tosi kivannäköiset sukat! En ole moisesta sukkalangasta kuullutkaan, joten täytyy testata, jahka tuota käsiini jostain saan.

Ninnu kirjoitti...

Oikein kauniit sukat. Patskulle rapsutuksia.

Lumiruusu kirjoitti...

Minäkin tykkään tuosta "itsestään kuvioita tekevästä"-langasta.
Mun järkeni ei riitä ymmärtämään miten noita lankoja tehtaalla tehdään että kuviot tulee esiin..

Voi Patsku-kulta!
Tuossa koirassa on sitten jotain aitoa ja teeskentelemätöntä.
-niin tyytyväinen omassa viileässä montussaan ,tyytyy niin vähään,onnellinen... :) :)

Anne S. kirjoitti...

Wautsi että on ihanan väriset sukat!!! Ja nälkäkin tässä tuli kun tuota salaattia katselee! Meikäläinen kyllä paistaisi kyytipojaksi pihvin....ja ranskalaisia....ja patonkia...ja sitten valittaisinkin ähkyä oloa :D Patsku on söpöliini, rapsutusterkkuja Hänelle.