perjantaina, elokuuta 05, 2011

Elokuinen henkäys

Kiitos mukavista kommenteista :).

Ihan selvästi on jo syksyntuloa ilmassa - ihanaa! Viilenneet yöt ovat tuoneet tullessaan mukavammantuntuisen päiväsään. Aurinko paistaa, muttei ole tukalaa.

Käsityöpäiväni/-iltani ovat kuluneet sukkelaan vaihtopistelyiden parissa, jotka jääkööt salaisuudeksi, vielä joksikin aikaa.

Jotain kuvamateriaalia täytyy silti olla, joten kaivoin arkiston perukoita. Meille käsityöntekijöillehän on tuttua, että suku ja ystävät raskautetaan teelmyksillämme, vai mitä? Anoppi-/appilasta kuvasin ainakin nämä käsityöni:Kuvaa isommaksi klikkaamalla havaitset, että vasemmalla ylhäällä on pistely, alavasemmalla valkokirjontaa ja yläoikealla huovutusta/villakirjontaa, jonka alla virkattu liina. Kaikki työt ovat jo vuosia vanhoja, rakkaudella tehtyjä, vaikka nyt ehkä tekisin jotain toisin...
Huovutettu tyyny on itse suunnittelemani. Sitä varten huovutin palan puuvillapitsiverhoa villaan. Punakirjavat sydämet ovat niinikään (suoraan kiinni pohjaan) huovutetut.

Tässä täytyisi varmaan ruveta vähitellen säästölinjalle, koskapa isännän opettajantyöt loppunevat ensi kuussa. Emme tosin voi väittää, että - tilapäinen - työttömyys hirveästi harmittaisikaan, sillä vuoden opettajapesti on sisältänyt vain 2 viikkoa kesälomaa. Muuten vapaata ovat olleet vain viikonloput ja pyhäpäivät.
Sitäpaitsi isännän kasvatustieteen opinnot alkaisivat myös syksyllä, ja talvella pojalle pitäisi aloittaa ajo-opetus, joten hommia kyllä riittää.
Eikä se säästölinja ihan vielä onnistu, oli tullut semmoista kamaa Violariumin hyllylle...

Nautittavaa elokuista viikonloppua!

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kauniita!

Elokuu on hurjan kiva kesäkuukausi myös. Pimenevät ja viilenevät illat ja just se että enää ei ole niin paahtavan kuumaa vaan sopivaa.

Minä olen kyllästänyt äitini ja veljeni perheen kodin aikoinaan melkoisen hyvin ristipistoilla. Melkein kaikki mitä tein ennen omia lapsia, meni lahjaksi.

Hetkellinen työttömyys on ihan ok meilläkin ollut, mies on silloin tällöin viime vuosina ollut lomautettuna ja silloin ollaan saatu hurjasti aikaan, kun vanha talo vaatii niitä omanlaisiaan askareita.

( Mun tilauslakko on nyt ohi, Halloween numero lähti tilaukseen, mutta säästölinjalla ajattelin koko syksn vielä jatkaa, on vähän niinkuin pakko :))

ellu kirjoitti...

Meillä työttömyyttä on miehellä ollut n.1,5kk lähes joka talvi. Kyllähän se aluksi opetteluttaa, mutta paljon siinä on hyvääkin. Muuten kun lomaa ei pahemmin ole. Ihanaa vilpoisat aamut, että aamulenkillä tulee hiki liikkumisesta eikä kuumuudesta.
Minä vaatetin ennen lapsiani sukulaisia kirjoneulepuseroilla (norjalaisia malleja), äidille kertyi vino pino virkattuja liinoja ja kappoja sekä tuleville kummilpsilleni tein kastemekkoja(5kpl). Jokaisella käsityöihmisellä on varmaan vastaavanlaiset tarinat.
Mukavaa viikonloppua!

Kirsti kirjoitti...

Katsoin äsken TV uutisia ja ykkösasiana oli maailman pörssikurssit ja taloudelliset ongelmat. Asiantuntija oli vastaamassa siihen miten rahat nyt pitäis sijoittaa. Kultaa kuulemma vois ostaa...Tämä oli hirveän tärkeä kysymys. En halua hurskastella mutta mieleeni tuli näitä asioita ajatellessani, että ihminen ei voi ottaa mitään mukaansa kun tää elämä on ohi, vaikka olisi kuinka taitava ollut kaikissa sijoituksissaan.

Pistelyt ja muut käsityöt ovat mielenkiintoisia katsottavia. Olen etsinyt virkkaustöitä, sellaisia ohuella langalla tehtyjä, liinoja esimerkiksi.

Ritu kirjoitti...

Oispa tuollainen sukulainen, joka "raskauttaisi" käsitöillään :) Onnellinen on anoppisi ! Minäkin nautin elokuun säästä, tänäänkin oli niin mukava vesisade. Meilläkin isäntä opetti pojat ajamaan, toisen opetus sujui kuin leikiten, mutta toisen kanssa meni hiukkasen pitemmän kaavan mukaan:)Vai on sun isäntäs ollut opettajana, onko hän opettanut tulevia suntioita vai minkä alan? Oon utelias :)Mukavaa viikonloppua!

Ninnu kirjoitti...

Erityisen nätti on tuo villakirjonta!

Pidän kovasti keväästä ja alkukeväästä varmaan juuri sen vuoksi, ettei silloin ilma ole vielä ihan niin tukala kuten esim. heinäkuun helteillä.

Kirsi kirjoitti...

Kauniita, mutta huovutettu sydäntyyny on suosikkini. Se on ihan design-mallien oloinen joita myydään mm. Kädentaidot-messuilla! Hieno.