tiistaina, toukokuuta 24, 2011

Räätälöity MailArt-vaihto :)

Kirsi laittoi minulle jossain vaiheessa kevättä viestiä, josko lähtisimme tämmöiseen privaattiin MailArt-vaihtoon, että minä pistelisin hänelle meriaiheisen kuoren, hän minulle sitten minun toivomusteni mukaan. Vastasin tapani mukaan innolla haasteeseen. Tänään sain postilaatikkooni Kirsin pistelemän ihanan, keväisen, kirsikankukansävyisen kuoren, toivomallani itämaisella geisha-/kirsikankukka-aiheella. Kas tässä:Tämä on todella kaunis, lämmin kiitos ajatuksella ja tyylillä toteutetusta vaihdosta!
Allaolevasta kuvasta näkyy, että kuoren taustakin on lumoavan kaunis (kera oivallisesti, erinomaisen siististi ommeltujen napinläpien). Ja että kuoren sisällä oli upeaa viuhkakuosista kangasta, piiitkä kirje (kiva!) ja mitä somin (Portugalin-reissulta ostettu - jopas sattuikin!) taskupeili, tietysti kokeshi doll -aiheella somistettu sekin:Hieno kokonaisuus, kerta kaikkiaan! Tästä tuleekin sitten minun "kevätkuoreni".
Minulla kun alkaa jo olla ihan mukava kokoelma noita pisteltyjä kuoria, pidän ne esillä korissa, polkuompelukoneen sivutasolla. Siitä pinosta nostan sitten aina päällimmäiseksi kuoren, joka kulloinkin vaikuttaa ajankohtaisimmalta.
Tämä kuori on ajankohtainen vielä pitkään, sillä meillä pensaskirsikat vasta suunnittelevat kukkimista.
Pistellyt kuoret ovat muuten yleensä juuri se yksityiskohta, joka helpoimmin vangitsee vierailijan huomion. Yleensä aina kysyvät, että ihanko tosissaan kulkevat tuommoisena postissa, eivätkä edes rikki mene :).

Minä tein siis Kirsille hänen toivomustensa mukaisesti meriaiheisen, sinisävyisen kuoren, kera pistellyn(kin) postimerkin:Vähän hain noita postimerkkejä, mitä kummia nyt käyttäisin. Muumit sopivat niin loistavasti väreihin ja tyyliinkin, että veivät sitten muista voiton. Ja tietäähän jokainen muumien ystävä, että Pappa haaveilee alati merimatkoistaan ja Muumipeikko harrastaa näkinkenkien keräilyä, joten...
Kuoren aukeamispuoli:Kuoren sisältö kertyikin sitten pätkittäin. Ensin olivat koossa nämä:Sitten huomasin, että Kirsi oli saanut lehtitilaustensa mukana meriaiheisia pistelymalleja, joten ajattelin, että näillekin varmaan riittäisi käyttöä:Ja kun sunnuntaina, synttärivieraiden lähdettyä, jäi luppoaikaa askartelulle, tein vielä nämä, kortin, simppelit korvikset ja kännykkäkoristeen:(Korujen lähikuvat täällä.)
Olipa taas hauska vaihto. Kiitos, Kirsi, että keksit sitä ehdottaa!

Kuten sanottu, täällä Pinsiössä kevät tulee aina aika hitaasti, noin niinkuin leveysasteisiin nähden. Viikonloppuna rohkenimme kumminkin istuttaa tytön kanssa orvokeita, joista tässä pieni näyte:Mikä hupaisinta, nuo orvokit, sitkeinä kasveina, kylväytyvät aina hyvin ihan itsekseen. Nämä alakuvassa olevat kukat ovat viime vuotisten orvokkien jälkeläisiä, jotka olivat lähteneet itämään kivikossa, horsmanvarsien joukossa:

12 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Tomera kasvi tuo orvokki, kun jaksaa ruveta kasvamaan kivikossakin. - Molemmat pistelyt & muut tavarat ovat ihastuttavia, sekä Kirsillä että sinulla.

Irmeli kirjoitti...

Molemmat kuoret ovat niin kauniita, ajatuksella toteutettuja ja hienoja yksityiskohtia täynnä. Orvokit ovat juuri noita "must" kukkia, jotka pitävät pintansa vuodesta toiseen, ihanat!

Minz kirjoitti...

Oi, ihania pistelyitä! Ja nuo orvokit myös kauniita. Ne itsekylväytyneet pakkaavat olla vähän pienempikokoisia, mutta NIIN suloisia!

Kirsi kirjoitti...

Kiitos siis ihanasta mailartista. Kyllä kun täällä sinunkin blogissa vielä tarinaa luin ja kuvia katselin, niin aikamoisen paketin kaikkea kivaa minulle lähetit :) Kaunis kuori on meillä eteisen ilmoitustaululla! Ja olen minä pohtinut muidenkin mailartien kohtaloa... nythän ne ovat mailart-laatikoissa, joita olen pistellyt kaksi (siis pistellyt kannet). Mutta eihän ne varsinaisesti ole esillä. Ne täytyy sieltä ottaa esille, jos haluaa katsella. Haaveilen lasikaapista, johon saisi vaihtotyöt esille...

Kiitos vaihdosta! Otetaan taas uusiksi. Ja ps. Muumi-merkit sopivat oikein hyvin kuoreen ja ovat minun suosikkeja.

Jaana kirjoitti...

Ihana postaus... pysähdyin juuri ompelukoneen viereen ihastelemaan pistelykuoriasi....

Lumiruusu kirjoitti...

Kävin jo Kirsin blogissa ihastelemassa töitänne.

Laitan sinulle saman toteamuksen kuin K.lle eli
kun kaksi mail-art eksperttiä tekee m.-a. vaihdon ei pistelyt voi olla kuin mestariteoksia :)

Molemmissa on ajatus viety loppuun asti,niin kauniita kuoria.
Ihanat korvikset ja kaikki muutkin lahjat.


Siniset orvokit on niin vanhahtavan tyylikkäitä,tosiaan "must" kukkia!

Ritu kirjoitti...

Ihana mail artti ! Otitsä muuten kuvia niistä mun tilaamista jutskista ? Jos otit, julkaise ihmeessä nekin täällä, mikäli siis haluut. Kohta koittaa se päivä, jolloin ne annan. Ihanaa antaa sellaiset lahjat !!!

Sari kirjoitti...

Kivat kuoret! Ihania pikkuorvokeita teillä :)

Kirsti kirjoitti...

Hei! Sinun blogisi on kutsuva. Tänne on hyvä tulla lukemaan mikä täällä nyt on ajankohtaista. Minulle on aivan uusi asia, että ihana käsityö voi olla kirjekuori! Olen tutkaillut noita lähikuvina, kauniita!!
Olen pystynyt askartelemaan pyhisinkin nyt. Se on ollut vapauttavaa.

Katri kirjoitti...

Ihania kuoria molemmat! Tuon Kirsin sinulle tekemän näin ihan luonnossa ennen sen lähettämistä. Tykkään kovasti tuosta, miten postimerkit on kuoreen laitettu :-) Sinun meriaiheinen kuoresi on niin upea tunnelmaltaan. Ja voi että te molemmat olette keksineet niin ihania juttuja sisälle kuoriin... ihastuksen huokailuja kuuluu täältä suunnalta.

Saila kirjoitti...

Ihania kuoria, kukkia, koruja, kaikkea! Aarteisiini olen minäkin tallettanut sinulta saamani pistellyn kirjekuoren. Se on jotain todella ainutlaatuista näin "ei-niin-käsityö-eikä-varsinkaan-ompelu-ihmiselle" :))

Lennu kirjoitti...

Aivan ihanat kuoret teitte molemmat! Ajatuksella ja taidolla pisteltyjä. Ihanaa hakea inspiraatiota täältä blogistasi, joka kerta sitä löytyy, kiitos siitä :)