maanantaina, toukokuuta 16, 2011

Helpotuksen huokaus!

Minä hätähousu ehdin pelätä viime viikolla, onko Sarille (Srinity) tekemäni bling-bling-vaihto joutunut hukan teille, mutta ei sentään :). Vaihto on kuulemma perillä, joten julkaisen sen samoin tein.
Sari toivoi hopean kimallusta, ehkä vaaleanpunaistakin, ja rasiaa tai jotain korua.
Pohjana käytin pientä, puista sormusrasiaa, jonka yläreunaan liimasin pitsin, ja maalasin sitten rasian valkoiseksi.
"Kahvaksi" liimasin pienen tarrahelmen, ja päällystin rasian pistelyllä, johon (kimaltelevalle kankaalle) ompelin (kimaltelevalla langalla) lintuhäkin kuvan. Pistelyn kehystin helmirivillä. Valitettavasti en löytänyt tähän hätään kimaltelevia vaaleanpunaisia helmiä, vaan käytin sen sijaan vihreitä. Kannen koristeeksi vielä helmiäiskyyhky ja lintuhäkkiin pikkuhelmi myös.
Kannen sisäpintaan liimasin kimaltelevaa perhoskuvioista paperia ja vihreän strassin.
Rasian pohjalle kiinnitin korutyynyksi vuorisatiinia.
Tyynylle laitoin askartelemani rintakorun. Sydänpohja on askarteluliikkeestä. Sen taakse kiinnitin koruneulan ja etupuolelle pistelin pikkuruisen linnun. (Sen siipisulka on ihan aito.) Korun pistelykankaana on samainen vaaleanpunertava kimallekangas kuin rasiassakin, linnun pistelin antiikkihopean värisellä langalla. Korun ympärille liimasin pikkuruista helminauhaa.
Tämä oli tämmöinen hömppä :). Toivottavasti meni perille kutakuinkin ehjänä. No, luotan siihen, että Sari on ammattimainen kuumaliiman käyttäjä ;), ja korjailee, jos joku menee särki.

Tämä villatakki oli pitkään viimeistelemättä, mutta nyt sain saumat kasaan siitäkin:Rose Mohairista neuloin, ohje on Novitan Kesä 2010 -lehdestä. Tuli varsinainen halppisjakku, kun ostin langat Cittarin alennusmyynnistä talvella, eivätkä maksaneet kuin jotain 50 ct kerä...

Nyt meillä eletään jännittäviä aikoja. Tänä iltana meille tulee vihdoin "vastavaihto-oppilas". Meidän poikahan oli Roomassa tuossa kuukausi sitten, ja nyt meille tulee ko. perheen poika asustelemaan viikoksi. Toivottavasti pystymme antamaan hänelle kivoja Suomen-muistoja. Ainakin ympäristö täällä Pinsiössä eroaa varmaan melkoisesti Roomasta...

17 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ihanan hömppä korurasia! Oli muuten kiva lukea tarkka kuvaus miten sen teit, yleensä aina herää kysymyksiä kun askarteluja ja pistelykuvia katselee.

Näin pian vastavieras Roomasta, ompa kivaa! Varmasti mahtava viiikko teille tulossa. Me odotellaan Italian vieraita vasta ensi keväänä.

Hanne kirjoitti...

Ihana rasia. Joskus ajattelee,että onko sinulla tunteja päivässä enemmänkuin minulla, kun niin paljon kaikkea ehdit väsätä:)
Ihanaa Roomalaisvierailu viikkoa!

Eila kirjoitti...

Villatakki on ihana, niin kaunis väriltäänkin.
Voi miten sievän rasian olet tehnyt!

Anneli kirjoitti...

Kaunis neuletakki, värikin sopii Sinulle hienosti .

- H - kirjoitti...

Pinsiö on varmasti hiljaisempi paikka kuin Rooma.

Kauniin korun ja rasian teit.

MariJ kirjoitti...

Kaunis villatakki ja kivaa blin... äh, mää en osaa nyt kirjoittaa sitä sanaa, sormet kirjoittaa ihan mitä sattuu, mutta tarkoitin tuota kivaa pistelyä. :)

kissankello kirjoitti...

pistely on tosi nätti ja niin pieni.
Neuletakki on muuten hieno. Tykkään tuosta etukappaleiden reunoista,kiva:)

Jaana kirjoitti...

En katsonut kuvaa ennenkuin olin lukenut tekstin ja jännitys kasvoi koko ajan, aivan IHANA RASIA. Onko sinulla monokkeli käytössä kun noin pientä teet. Villatakkikin on ihana, huolimatta langan halpuudesta.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Höpsistä, ei ole luuppia käytössä, vahvat (mutta sopivanvahvuiset) silmälasit vain :D

Irmeli kirjoitti...

Kaunis rasia ja koru, paljon hienoja yksityiskohtia.
Meillä vanhin poika lauloi aikoinaan monessakin kuorossa ja kuoropoikia ympäri Eurooppaa saatiin monesti vastavierailulle kotimajoitukseen. Niistä on jäänyt kivoja muistoja ja kokemuksia. Antoisaa viikkoa teille vieraanne kanssa.

Virpi kirjoitti...

Aivan ihanan rasian teit sinäkin! Ihanaa hömppä'ä tosiaan. Ja todelakin mahtavan halpa jakku, enpä ole missään nähnyt Rose mohairia noin halvalla. Ja kauniskin siitä tuli, hyvä, että valmistui.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana tuo villatakki ja tuo rasia on upea.

Lumiruusu kirjoitti...

Bling-bling vaihdossa on kyllä syntynyt uskomattoman pikkutarkkoja ja korumaisia pistelyjä.
Sinun rasiasi on tosiaan kuin kultasepätyötä niin pieniä yksityiskohtia ja upea kokonaisuus :)
Tykkään!!!

Niin hieno villatakkimtuolla voisi mennä vaikka juhliin.

Sari kirjoitti...

Aivan ihana rasia ja koru! Mukavaa viikkoa italialaisessa seurassa!

Katri kirjoitti...

Ihanat bling bling -vaihdot, niin lähetetty kuin saatukin! Ja tuo villatakkisi, upea! Ja vielä nuo kehystetyt työt tuolla aiemmassa postauksessa... tosiaan niin kauniit kehykset on osattu niihin valita!

Päivikki kirjoitti...

Ihku ihanainen tuo rasia. Hienoa työtä. Ja kaaaauuuuuuniiiis!

Srinity kirjoitti...

Kiitos ihanasta vaihdosta! On just niin söpö ja kiva millaista toivoinkin. :) Ja tuli ihan ehjänä perille, oli niin hyvin paketoitu. Eli ei tarvinnu alkaa kuumaliimailemaan. :D Anteeksi etten saanut ilmoitettua että paketti saapui perille. Olin viikon työmatkalla kun paketti saapui ja senkin jälkeen menoa ja meninkiä on riittäny.