torstaina, huhtikuuta 21, 2011

Pääsiäistä pistojen parissa

Sain ystävältä lahjakortin, josta olen niin onnellinen, että haluan esitellä kaikille, mitkä ihanuudet sillä ostin - monta kaunista mallia, kaksi ihanaa pellavakangasta ja lankoja:Päätin, että käytän lahjakortin hauskoihin "extroihin", joita en muuten varmaankaan olisi tullut hankkineeksi - kivaa! Tuon Isa Vautierin heppamallin yritän aloitella Eiffel Quakerin jälkeen. Tyttö valitsi siihen mieleisensä värit (langat kuten mallissa, tumman- ja vaaleanruskeaa, pohja vaaleanvihreä pellava). Teos tulee siis meidän heppahöperölle. Sormeni jo syyhyävät päästä työhön käsiksi :).
Noista suurista Gigin kirjainmalleista minulla on jo ennestään M-kirjain (perheemme sukunimen kirjain ja yhden perheenjäsenemme etunimen alkukirjain). Tällä kertaa otin V:n kun se esiintyy "tyttönimessäni", ja on lisäksi kahden perheenjäsenemme etunimen alkukirjain. Epäilen, tokko noista tuommoisia suuria, puolen metrin tauluja teen, mutta niistä on helppo irrotella yksityiskohtia pienempiin töihin. (Ja tuossa V-taulussahan on Eiffelikin (!), ja siinä olevat puput varjostimineen ovat hauskat myös.)
Une jolie bergère -mallissa on paljon pisteltävää tekstiä, mistä tykkään, ja Victoria's Quakerissa on monia soveltamisideoita jo valmiina, ja lisää voi keksiä itse. Kyllä minä olen nyt taas niin onnellinen mallieni, kankaideni (toinen käsinvärjätty ;)) ja lankojeni (käsinvärjättyjä niissäkin, kuinkas muuten) keskellä :D.

Kävin tuossa taannoin kaupoilla toisaallakin. En isommin välitä Borduurblad-lehdestä, lähinnä sen sekavan taiton vuoksi. Nyt siinä kumminkin oli semmoisia malleja, että ostin numeron:Oli niin kauniita silhuettimalleja, upeat, isot aakkoset, lintuja ja intialaisaiheinen sampleri.
(Ja samalla ostin tietysti lankaa ja kangasta, joista osa jäi jälkitoimitukseen. Postimaksurajan takia ei oikein kannata tilata pelkkää lehteä...)
Ja vielä isäntäkin minua muisti, Prismassa poiketessaan:Niin, että pääsiäiseksi piisaa pisteltävää - ja luettavaa :D.

Viikolla tuli kiva viesti esikoisen koulusta. Hänhän on kehitysvammaisten valmentavan opetuksen linjalla, ja on tänä vuonna saanut opiskella yhden päivän viikossa kiinteistönhoitoryhmässä. Koulusta ehdotettiin, että ensi vuonna voisi kokeilla hänen siirtämistään ihan kokonaan työnopetusryhmään. Se on valtava edistysaskel! Toivottavasti kokeilu onnistuisi.
Toinen poika sai ilmoituksen, että hänet oli hyväksytty hautausmaalle kesätöihin. Sekin on tosi kiva uutinen. Olin itse opiskeluaikoina kesätöissä Lahden vanhalla hautausmaalla, ja siitä on oikein mukavat muistot.

En tiedä teidän muiden pääsiäismunista, mutta meidän munakori on tämmöinen:Rauhallisia ynnä iloisia ja aurinkoisia pääsiäisenpyhiä, ystävät rakkaat!

13 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Kiitos samoin! Olet tehnyt tosi ihastuttavia ostoksia ja poikain kuulumiset saivat tämänkin tädin oikein hyvälle mielelle. Hienoa!

Ulla kirjoitti...

Oi, ompa sulla ihania ostoksia! Niitä on mukava tutkia ja ihailla pitkään ennen kuin malttaa laittaa muiden pistelytarvikkeiden joukkoon/kaappiin!

Mukavia ja rauhallisia pyhiä myös teille!

Ritu kirjoitti...

Kiva, että löysit mukavia extrajuttuja ! Nuo kun pistelet, niin siinäpä kuluu hetki jos toinenkin :) Riemullista pääsiäisen aikaa !

Lumiruusu kirjoitti...

Ihanaa kun sait hiukan hemmtella itseäsi!

Jälleen upeat ostokset,Quaker-mallit on tosi kiehtovia ja langat on aina tarpeellisia :)

Miten mukavaa kun mies muistaa aina tuoda Sinun tärkeät lehdet.

Rauhallista Pääsiäis-aikaa !!

Eila kirjoitti...

Kääk miten ihania hankintoja!!!
Se on aina mukavaa kun lapset edistyvät, saavat kesätöitä yms., meillä yhdeltä vielä puuttuu kesähomma.
Hyvää pääsiäistä!

Mouse kirjoitti...

What a lovely stash haul there :) really nice charts, fabric and threads :) great news for the boys too .. happy stitching love mouse xxxx

Päivikki kirjoitti...

Ihanat pääsiäismunat:) Hienoja ostoksia ja hyviä uutisia, pääsiäinen tulkoon. Sinun blogiasi on mukava lukea, se on niin positiivisesti kirjoitett. Kaunista kevättä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana pääsiäiskori: samaiset värit(zauberball) myös omissa varastoissa..pitänee etsiä esille!!
T. Pii.s

Jaana kirjoitti...

Mukavat uutiset lapsista lämmittää sydäntä kummasti :). Ihana pääsiäismunakori!

Neili kirjoitti...

Mukava pääsiäiskori.
Äiti on aina tyytyväinen lasten mukavista uutisista. Meillä odotellaan pojalle töitä....

marelo kirjoitti...

mihin sullaoli lahjakortti?

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana pääsiäiskori. Toivotan Sinulle Ihannaa Pääsiäisen aikaa.

Virpi kirjoitti...

Aivan ihana ystävä, joka osaa ostaa lahjakortin juuri Violariumiin! Aivan mahtava paketti kaikkea ihanaa, kyllä sormet syyhyää täälläkin, hevosmalli varsinkin todella upea! Myös teidän munakori näyttää erittäin herkulliselta ja vieläpä oikein terveellisellä tavalla herkulliselta! Aurinkoista pääsiäistä sinnekin!