perjantaina, maaliskuuta 11, 2011

Ruusunoksa kasvoi

... vähän eilisiltaisen ristipistomaratonin aikana, "töPötti" pysyi kutakuinkin entisellään:Kiitos mukavista kommenteista mm. hamsteriutta koskien - jatketaan harjoituksia!

Tänään tuli tilaamani Isa Vautierin toinen sydänpistelymallikirja:
Punnitsin pitkään tilatako vaiko ei, kun tuo ei ihan halpa kirja ole. Mutta hyvä, että päätin tilata; tämä on enemmän mieleeni kuin ensimmäinen kirja, jossa toki siinäkin on monia ihania malleja (vieläkin toteuttamatta... Kuten suklaasydän ja mm. oliiveja sisältävä Provence-sydän, *huokaus*.) Eiffel-tornejakin on tässä kirjassa oikein kaksin kappalein, ja ihastuneena bongasin myös marja-, hedelmä- ja vihannesaiheet sekä monet suloiset eläinaiheet (kuten hienosti sommitellun heppasydämen ja söpön possusydämen :).) Tässä todella riittää pisteltävää, vaikka miltei puolet kirjasta koostuukin noista aakkosista, joista yksi näkyy kirjan kannessa.
Ainoa juttu, joka ei ole minun makuuni näissä kirjoissa on tuo tapa laittaa mallit irrotettaville "lakanoille" kirjan väliin. Lakanat ovat hankalia käsitellä, kuluvat nopeasti kurjan näköisiksi ja saattavatpa jopa luiskahtaa kirjan välistä karkuteille. Mutta eihän mikään ole täydellistä, joten en valita.
Pistelykankaita tuli samassa postissa:
(Ja, hupsista, tuli siinä samalla taas pari lehteäkin tilattua...)
Pellava on mielestäni kauneinta pistelykangasta, mutta kyllä tuo pellava-aida vie pistelyn vaivattomuudessa voiton, eikä ole ollenkaan hullumman näköistä sekään. Joten, jos valita pitäisi, pellava-aida on ykkössuosikkini.
Puuvilla-aida on kömpelön näköistä ja löpsöä käsitellä, siitä en tykkää yhtään. Kuitenkin siinä on joskus sellaisia painokuoseja ja värjäyksiä, että sitäkin on vaikea vastustaa. Otetaan nyt esimerkkinä vaikka tuo käsinvärjätty lila kangas "töPötin" taustalla.
Mutta valkoinen aida - no, se on valkoista aidaa...
Evenweave on sekin minun käsiini liian löysän tuntuista, mutta välillä tarjolla on niin kauniita värejä, että onpa tullut sitäkin jonkinverran hommattua.

Täällä - kuten varmaan monella muullakin suunnalla armasta isänmaatamme - tupruttelee vaihteeksi lunta :D. Niin, että hyviä hiihto-/potkukelkkakelejä vain viikonlopuksi! (Ja välillä VOI tietysti istahtaa tekemään käsitöitä...)

9 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Minäkin pidän nykyään pekllavasta pistelykankaana eniten kun tajusin ettei sitä tartte pingottaa... Ihania ostoksia ja ihania hamstrauskankaita myös. Täällä tarttis kans kevätsiivousta, kukahan sen jaksais/ehtis tekemään...? TöPöt on kiva pistely ja taustakangas sopii siihen hyvin. Hauska tuli myös kaksivärisestä tiskikukasta!

Irmeli kirjoitti...

Tästä Töpötistä tulee oikein ihana. Ruusunoksa on tosi kaunis.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kirja näyttää mielenkiintoiselta

Maria kirjoitti...

Sinulla on taas niin hauska postaus! Tuo hamsteri-juttu tuntuu vähän tutulta;). Ruusunoksa on todella kaunis. Tässä työssä näyttää noita sävyjä olevan paljon.

Eila kirjoitti...

Ihana tuo ruusunoksa!
Minä se vaan aina kadehdin sinun kangas-, malli- , lehti ja kirjavarastoja (mutten minä sillälailla pahasti kadehdi). Nämäkin kirjat ottaisin heti itselleni:)

Anne S. kirjoitti...

TöPötti näyttää jo nyt huippuihanalta!!
Juu, ei ole linnunpesiä patentoitu :D Ihan vapaasti voit rautalankaa käyttää. "Rapakon takana" on niin ihania korviksia ja koruja ym juttuja tehtynä linnunpesistä, että on ehkä ihan pakko kokeilla ;)

Lennu kirjoitti...

Oi mikä töpötti! Onpa suloinen :)

Juu tuo toinen sydänkirja on kyllä täynnä toinen toistaan ihanampia malleja, vaikea valita mitä pistelisi ensin :) En ymmärrä minäkään miksi noita irtolipareita suosivat jossain kirjoissa ja lehdissä, tietty pienentäähän se sivumäärää, mutta ei ole kyllä kovin käytännöllistä.

Ninnu kirjoitti...

Suloinen tsirp! ..ja ihania ostoksia sinulla.

kissankello kirjoitti...

tosi kaunis lintu ruusunoksalla ja melkein valmis :)