perjantaina, helmikuuta 18, 2011

Yhtenä kappaleena

... neulomani bolero Novita Puron Revontulet-sävystä:Osviittaa sain Novitan Syksy 2010 -numerosta, vaikka sitten säveltelin ja sovittelin hiukan omiani ;).
Tätä aion ehkä tulevaisuudessa varovasti (höyryttämällä?) huovutella, kun on turhan väljä näin, mutta menee näinkin toistaiseksi. Tein vaatteen jälleen kerran numeroa liian suureksi. En tahdo millään ymmärtää, että neuleissa kokoni on L, vaikka usein ostovaatteissa XL...
Langankulutus oli 275 g (vaikka sekin oli ohjeissa arvioitu peräti 350 g:ksi, eli yläkanttiin, kuten Novita-lehden langanmenekkiarvioissa usein on tapana.)

Värisävy on aika kirjava minun makuuni. Näiden Purojen kanssahan kävi viime talvena niin, että pyysin isäntää niitä minulle kaupasta ostamaan, kuten hän sitten teki. Toivotun määrän, muistaakseni kymmenkunta. Ihmettelin kotona, että mikset voinut ostaa enempää yhtä sävyä, kun hän oli ostanut 1-3 kerää kaikkia tarjolla olleita neljää sävyä. No, eihän hän tietenkään ollut hoksannut, että näissä kirjavissakin langoissa on vielä erikseen värisävyjä :).
Sattuipa sitten noita Revontulet-sävyisiä olemaan myöhemmin tarjouksessa, joten niitä ostettiin pari lisää, ja sain nyt boleroni. (Vähän tarvittiin helmaan muutakin sävyä, mutta niin vähän, ettei sitä hoksaa.)
Niin, ja edellinen ei sitten ollut ollenkaan isännän taitoja koskeva moite! Minäkään en valmistelemattomana osaisi rautakaupasta ostaa mitään, joten hassusti kävisi minullekin. Kukin osaa oman osa-alueensa, ja ihan hyvä niin.

Ai niin, ihana puunappi on muuten Kirsiltä vaihdossa saatu.

10 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Oi kuinka hieno!

Ritu kirjoitti...

Tää on kaunis, sopii hienosti mustien puseroiden kanssa. Kyllä sun isäntäs on kiltti, kun tuo sulle aina kaikke kivaa käsityöjuttuja :)

Virpi kirjoitti...

Nappi sopii kuin valettu tuohon neuleeseen! Oikein onnistunut valinta! Blogisi on nyt kuuluisa Vantaalla, se haastattelusi Vantaan seurakuntalehdessä oli nimittöäin eilisessä julkaisussa!

MariJ kirjoitti...

Ihana neule, niin upeat värit! :)

Minäkin ihmettelen joskus noita neuleiden kokoa, vaikka tiheys täsmäisi, niin aina tulee liian suuri. Ostovaatteissa kokoni on M, ja jos katson neuleohjeista M-koon ympärystä, niin se on yleensä joku 94 cm, mikä passaisi minulle; silti tuntuu, että olisi kuitenkin pitänyt tehdä se S-koko, vaikken todellakaan ole mikään 86 cm ympärysmitoiltani, mitä ne S-koon ohjeet tarjoaa mitoiksi. Minkähän ympärysmitan ne siihen ovat laittaneet, vyötärönkö? ;)

Niin ja kun ne neuleet tahtovat sitten vielä käytössä ja pesuissa venähtää, niin pitäisi vain oppia ottamaan ohjeista se pienempi koko...

Anonyymi kirjoitti...

Upean kaunis ja värikäs neule :)

Kisa kirjoitti...

Ihanan värinen bolero :)

Jaana kirjoitti...

Kaunis. Pitäsi muistaa tämä, kun alan taas valmistaa uusia hartianlämmittimiä. Tuo Puro lanka sopii tuohon maliin hyvin.

Liisa kirjoitti...

Tosi kaunis!! Minun toissa talvena aloittamani, samasta langasta, hihatin on vielä keskeneräinen:(

enkulin käsityöt kirjoitti...

OOOH miten IHANA

- H - kirjoitti...

Ehkä isäntä ajatteli ilahduttavansa sinua tuomalla mahdollisimman montaa väriä, joista sitten valita.
Mukavan värikäs bolero talveen.