lauantaina, tammikuuta 15, 2011

Viimottista viedään

... ja hyvä niin. Enpä tosiaan olisi osannut ennakoida, mimmoinen rutistus tämä Hassutus on! En tehnyt isommin ennakkosuunnitelmia. Kunhan kaavailin, että teen noita freebieitä, että tulisi niitäkin joskus tehtyä, kun kerättynä ja printattuna on parikin mapillista. Mutta lopputulemaksi jäi, näin äkkiä muistellen, että vain 3 freebietä taisin aloittaa?
Paljon siis jäi haaveiksi vielä.
Luulottelin myös, että ei tässä mitään ennakkovalmisteluita tarvita. Lueskelin joulukuussa, miten jotkut olivat hakeneet kankaat ja langat valmiiksi. Minä ajattelin mennä vain ihan fiiliksen mukaan. Nyt loppumetreillä huomaan, että kyllä olisi ollut hyvä valmistautua, näihin loppupään töihin ainakin. Kisaväsymyksen myötä kun tuli ihan hirveän vaikeaksi valita sellaista mallia, mitä tekisi mieli seuraavaksi aloitella. Saati, että olisi yhtäkkiä osannut valita kulloisenkin päivän malliin sopivia kankaita ja lankoja.
Mutta nyt ollaan mukavasti loppusuoralla, joskin maaliviivaan on vielä matkaa, sillä keskeneräisiä töitä jäi tästä Hassuttelusta kokonaista 13! (Puhumattakaan jo ennestään keskeneräisistä, vaihtoon menevistä jne.)

Eilinen aloitukseni oli tämä:Enkä päässyt partaa pitemmälle vielä. Pistelykankaaksi valitsin tuon floban, ja yhden yli pistelyllä mennään. Parran pistelen kaksinkertaisella langalla, mutta voi olla, että muun teen yhdellä säikeellä, katsotaan nyt. Ja voipi olla sekin, että pukki saapi pallollisen pukukuosin, jos siltä silloin tuntuu...
Tämän päivän aloitukseen ehdin vasta pistellä muutaman aloituspiston kermanvärisellä (ei juuri näy samansävyiseltä pohjalta) ja vaaleansinisellä:Aloitin Hassutuksessa aika monta isohkoa työtä, mutta halusin valita semmoisia, mitkä oikeasti kiinnostavat, ja nämä vähän isommat nyt sattuivat kiinnostamaan. Toivottavasti kiinnostus kantaa kevään myötä :D.
Ostin itselleni joululahjaksi tämän aika hölmön pikkukirjan:Tässä on semmoisia lauseita pisteltäviksi (tyyliin: "This House Stinks", "Life Sucks" tai "Boo Fucking Hoo"), ettei taida voida kenellekään lahjaksi antaa, mutta itselle ajattelin tehdä kyllä. Jotenkin nuo lauseet vain ovat niin kohdallaan, somasti kukkaköynnöksillä kehystettyinä, ja höystettyinä sievillä, pienillä pupun-, nallen- yms. kuvilla. Laitan vaikka häveliäästi kokoelman makuuhuoneen seinään sitten, siellä kun ei yleensä vieraat juuri käy.

Lankahamsteritkin ovat aikeissa startata taas ensi kuun alusta, ja siihenkin osallistun, ehdottomasti. On todellakin aika taas paneutua nelomiseenkin. Sitäpaitsi olisi tarvis kämmekkäitä, villasukkia, neulemekkoja, säärystimiä...

RistipistoHassutukseni kokonaistilanteesta olen aikeissa raportoida joskus ensi viikon kuluessa, jos vain muistan. Muuten toivottelen vain mitä mukavinta viikonvaihdetta itse kullekin. Tänään tulee taas yksi "JamesBondi", joka on mitä sopivinta (lue: "ei kovin kiinnostavaa, mutta sopii satunnaiseen vilkuiluun") pistelytöllötettävää, joten tämän päivän aloitus taitaa edetä vielä muutaman piston...

Niin, ja muuten, kiitos Enkulille - EDIT 18.1. ja Irmalle :) - blogitunnustuksista:
Tähän liittyi, että piti kertoa 7 faktaa itsestä, ja niitähän piisaa, mutta pistetään taas jotain:
1.) Pienenä olin pisamanaamainen, nyt pisamat ovat valuneet käsivarsiin.
2.) Minulla oli pienenä Osku-niminen mustavalkoinen sekarotuinen koiranpentu, jolle tulin allergiseksi. Siksi jouduin koirasta luopumaan, mutta onneksi nyt ei (koira)allergia enää vaivaa.
3.) Katkaisin vasemman etuhampaan viereisen hampaani yläasteikäisenä, kun juoksin koulun liikuntatunnilla tiiliseinää päin. Taisin yli vuoden kulkea hopeanvärinen väliaikaiskuori hampaassani (murrosikäiselle se oli kauhistus!)
4.) Olen sunnuntailapsi, kuten miehenikin, eli olemme molemmat syntyneet sunnuntaina. Semmoisillahan elämä on kuulemma helppoa?
5.) Opin lukemaan 5-vuotiaana, ihan itsekseni, Tyrvään Sanomista. Minua 20 min. nuorempi serkkutyttö oppi lukemisen kutakuinkin tismalleen samaan aikaan, mutta Aamulehdestä, näin muistelisin.
6.) Ensimmäinen kesätyöni oli arkeologisilla kaivauksilla Vammalassa (nyk. Sastamala, ent. Tyrvää). Siellä tapasin tulevan aviomieheni. Homma oli hiuskarvan varassa, sillä minulle tarjottiin ensin työtä lehdenjakajana, ja homma houkutteli silloisesta näkökulmasta hulppean tuntipalkkansa vuoksi. Koska kyse oli kumminkin aamuyötyöstä, päätin kieltäytyä. Aluksi kieltäydyin kaivaustöistäkin, koska pyöräiltävää työmatkaa kertyi joka päivälle parikymmentä kilometriä, mutta soitin sitten takaisin ja ilmoitin suostuvani. Ja niin sitten Inton kanssa tapasimme, Into kuljetteli hiekkaämpäreitäni tyhjennettäviksi ja siitä se sitten lähti...
7.) Tykkäsin koulussa lauseenjäsennyksestä, kemiasta, algebrasta, geenibiologiasta, psykologiasta, kuviksesta ja käsitöistä. Ja sitte miusta tuli pappi :D.

Tunnustuksia pitäisi jatkaa eteenpäin, mutta en osaa, kun tunnustukset ansaitsevia blogeja olisi niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin monta. (Ja monihan on jo plakaatit saanutkin.)

15 kommenttia:

♥ Sari ♥ kirjoitti...

:) Hih, minullakin on ollut Osku-niminen mustavalkoinen sekarotuinen koira. :) Tsemppiä hassuttelun loppurutistukseen!

jaanaO kirjoitti...

Tosi mukavan näköinen joulu-ukkeli

Tiina kirjoitti...

Ihana tuo japanilaismalli, tosi kaunis ja on siinä kyllä pistelemistäkin :) Onnea hassutuksen välietapin saavuttamisesta, edessä on enää pahin eli loppuun saakka tekeminen.

Katri kirjoitti...

Lilipointsin mallit ovat tosi suloisia, niin tämäkin ukkeli
:-) Ja tuosta kimonomallista tykkään kovasti.

Katselin juuri tällä viikolla tuota kirjaa jossakin, mutta jätin vielä ostamatta. Mutta kutkuttamaan se jäi...

Anonyymi kirjoitti...

Lilipointsin pukki on komee :) Osku on hyvä nimi :)

Mari kirjoitti...

Kivoja nää faktat. Minä tykkäsin koulussa suurinpiirtein kaikista muista kuin sun mainitsemista. No psykologiasta tykkäsin lukiossa kovasti.

Söpö pukkeli. Nyt sitten pistelemään valmiiksi näitä kaikkia.

Eila kirjoitti...

Minäkin vähän kauhulla alkuun seurasin, kun muilla oli "järjestyslistat" Hassutuksen pisteltävissä hyvissä ajoin ja kaikki muukin sälä mietitty. Itse aioin päiväkerrallaan mennä, tosin lankoja olin tilannut. No, onneksi sitten kuitenkin vähän aikemmin innostuin valitsemaan ja leikkelemään kankaat ja vähän järjestystä katsomaan,ja sittenpä olikin joka aamu hyvä aloittaa uusi työ:)
Minäkin oon sunnuntailapsi, tiedä siitä helppoudesta;) ja Aku Ankasta oppinut lukemaan, ennen koulun alkua hyvinkin.

Virpi kirjoitti...

Lili Pointsilla on kyllä paljon kivoja malleja ja tosi mukavaa, että niitä saa nyt myös Violariumista... =) Ehkä jonkun joskus vielä pistelen...

Ritu kirjoitti...

Täällähän on mukavaa aamulukemista. Ihan huippaa, kun ajattelen, miten paljon teet noita ihania pistelyitä. Kuules, meillä on ollut koulussa ainakin yksi sama tykkäämiskohde:lauseenjäsennys ! Minustakin se oli mukavaa ja helppoa. Psykologia oli kans yksi mun lemppariaine lukiossa. Sit ainekirjoitus, se vasta parasta olikin ! Mukavia pakkaspäiviä, meillä on nyt - 27 astetta :)

Nunt kirjoitti...

Tuo Subversive löytyy itseltänikin ja vaikken olekaan siitä mitään pistellyt, sitä aika ajoin selailen ja naureskelen kuville :D

Ritu kirjoitti...

Onneksi olkoon, sä oot aikoinaan pistänyt pisteellä paremmaksi mua :) Vuosi vaan oli eri. Ha haa, nyt ei taitais tulla sellaisia pisteitä, kun systeemit ovat muuttuneet.

Ranu kirjoitti...

Mainion oloinen tuo kirjahankintasi, täytyy laitta nimi ylös. Eipä ole tullut tehtyä pistoja muutamaan vuoteen mutta jos siinä kirjassa on sellaisia pienitöisiä niin voisimpa kiinnostua.

kissankello kirjoitti...

Tosi hieno sun Dimensionin malli. Itse tykkään vähän liikaakin Dimensionin malleista, pakkaavat olla vähän suuri töisiä.
Tsemppiä jatkoon:)

Kirsi kirjoitti...

Ei minullakaan ollut etukäteissuunnitelmia. Onneksi olin kasan lehtiä ja kirjoja varannut työhuoneen sohvalle, joista sitten ajattelin pistellä. Ja kun aloitukseni oli unohduksen vuoksi niin pikainen, niin oli hyvä kun jotain oli käsillä heti. Mutta sitten huomasin varsinkin viimeisten töiden suhteen, että ei ollutkaan kangasta... olisi siis ollut hyvä vähän etukäteen katsoa varastoja. Viimeisin työ minulla onkin vielä postaamatta blogiin. Olen muuten eilen ja tänään yrittänyt lähettää sulle sähköpostia, mutta palautuu takaisin.

Irma kirjoitti...

Kiva pukki!
Minulla on sulle toi sama tunnustus blogissani!