maanantaina, tammikuuta 10, 2011

Toinen kiitospäivä :)

Lisää synttärilahjoja! Mikäs tässä vanhetessa, kun paketteja tulee aina vaan :D.
Kirsin kanssa sovimme priva-vaihdosta synttärien tiimoilta, ja Tarjalta tuli myös synttärivaihtopaketti. Lämpimät kiitokset molemmille kertakaikkiaan hurmaavista lahjoista!

Kirsi oli pistellyt onnittelukorttiin sinisen ruusun ja tehnyt tällaisen ihanaisen taulun, jossa yhdistyy vintage- ja ompeluaihetykkäämiseni:
Taas mainio idea tuo Suomen Trikoon lankapuola tuossa, Kirsi on tosi kekseliäs viimeistelijä! (Kehyksen väri sointuu muuten hyvin keittiökaapistomme lämpökäsitellyn koivun sävyihin.) Lisäksi Kirsin kokoamassa paketissa oli tavattoman kaunista vintage-ompeluaiheista viimeistelykangasta, siniruutuinen pellavapyyhe, josta pikkuneiti oikein heti huomasi, että: "Liian hieno pyyhkeeksi, teemme tästä pöytäliinan." Pistelymallivihossa on monta teemaan sopivaa ohjetta, joista jonkin voisi koristaa vaikka tuolla pienellä ompelukonekoristeella. Ja vielä mukana oli todella kauniin sävyinen ruutukankainen sisustussydän ja rulla ompelulanka-aiheista tapettiboodia:Tuo tapettiboodi on kanssa hauska idea. Sitä voi varmasti käyttää askarteluun, mutta eiköhän sen voisi laittaa seinällekin? :)
Kiitos, Kirsi, varmalla värisilmällä ja loistavalla tyylitajulla kootusta lahjasta, kyllä hyvää kannattaa odottaa ;)!

Hauska yhteensattuma, että eilen avaamani pistelypaketit olivat molemmat itämais- ja eläinaiheisia, tämän päivän paketit puolestaan ompeluteemaa.
Tarjalta sain söpön 3D-pandakortin (tykkään pandoista myös) ja todella ihanan rasian, jonka kannessa on myös suosikkieläimiäni (noin kuvina suosikkeja, ei kotinurkissa juoksentelemassa...), hiiriä, kuinka ollakaan, ompelupuuhissa:Rasia on todella siististi viimeistelty, ja niin tilava! Katsopas vaikka:Rasian sisältä paljastui melkoinen valikoima kirjontalankoja, violetin ihania sävyjä, lankavahaa, söpöä pandakangasta ja pari ompelukonekoristetta. Lisäksi Tarjankin paketissa oli ompeluaiheinen ohje. Ja kuten huomaat, tyyli sopii täydelleen Kirsin paketissa olleiden pikkumallien kanssa, mutta päällekkäisyyttä ei ole - upeaa!
Suuret kiitokset sinulle, Tarja, todella mieluisista lahjoista!
Kyllä mun nyt kelpaa, ja odotus jatkuu vieläkin, sillä yhä on yksi paketti tulossa. Ajatella, sitähän voisi olla vanhenemisesta jopa pahoillaan, jos ehtisi ajatella jotain sentyylistä. Mutta näin upeiden lahjojen keskellä ihmetellessä ja ihastuksesta huokaillessa vanhenemisessakin huomaa pelkästään myönteisiä piirteitä. Synttäreistä tulee taas vuoden kohokohta, niinkuin joskus lapsena, kun vanheneminen vielä ihan sinänsä tuntui tosi hienolta ;).

Nyt sormet syyhyäisivät tarttua näihin uusiin malleihin, kun tänään tuli tukku ompeluaiheisia ihanuuksia ja eilen kurjenpolvi- ja apinakitti. Vaan ei auta. Entisiä suunnitelmia täytyy ensin selättää. Ainakin joitakin. Kuten tämänpäiväinen Hassutus-aloitus, joka on kyllä maksimaalisen minimaalinen:
Tuosta Pikku Pariisitar -mallista pistelen vain Eiffelin ja kenties kaupungin nimen. Pistely yhden yli 32 ct pellavalle, eli varsin pientä tulee. Käytön näytän sitten myöhemmin...

12 kommenttia:

Srinity kirjoitti...

Ihania lahjoja! Aivan upeita pistelyitä.

Eila kirjoitti...

Paljon onnea sinulle näin jälkikäteen! Uskomattoman hienoja lahjoja olet saanut monelta taholta, ei voi kuin huokailla ja vähän vihertyä kateudesta;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Kerrotkos, mitä on lankavaha ja mihin/miksi sitä käytetään.
Kiitos jo etukäteen.
Terveisin: Päivi

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Päivi: Lankavaha (Thread Heaven) on mehiläisvahaa, ja sen läpi voi vetäistä kirjontalangan ennen pistelyn aloittamista, jolloin lanka säilyy pistellessä takkuuntumattomana ja luistaa hyvin tiheäsidoksisessakin kankaassa. Se on lähes välttämätöntä metallilangoilla pistellessä, sillä muuten lanka kuluu aikaa myöten ihan syheröksi ja ompelijalle tulee tuskanhiki otsalle :).

Lumiruusu kirjoitti...

Ajatella että saamasi lahjat täydentävät toisiaan noin hienosti,
Kirsi ja tarja ovat todella koonneet ajatuksella lahjansa .
Ja miten ihanat ompelukonemallit molemmilla..

Kirsi kirjoitti...

Sydäntä lämmittää, kun niin lahjaa kehuit :) Tarjan laatikko on upea! Tiesinkin siitä, kun yksi päivä puhelimessa juttelimme ja on kiva nähdä se kuvassa. Hyvä Tarja!

Arja L kirjoitti...

Hyvää huomenta!
Olet voittanut Pajan Artin arvonnassa koristelemani pikkukirjasen.Postitan sen sinulle tänään. Onnittelut ja oikein hyvää tiistaita sinulle:)

marelo kirjoitti...

ihania lahjoja olet saanut. Ihana toi hiiri rasia. Wau ei muuta voi sanoa

Niina kirjoitti...

Todella kauniita lahjoja olet saanut! Kelpaa vanhenta ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos neuvosta lankavahan käytössä. Ihmettelinkin DMC- metallilankaa käyttäessäni, miten hankalaa sillä oli ommella!!
Nyt rupean selvittämään, mistä sitä voi ostaa. Joka päivä oppii jotain uutta :)
Päivi

TarjaA kirjoitti...

Kiitos kiittämisestä! Onneksi paketti lopulta löysi onnellisesti perille.

kissankello kirjoitti...

Tosi hienoja nuo ompelukonemallit. Itselle ompelukone on "läheinen", mutta aika vain loppuu kesken...