maanantaina, tammikuuta 31, 2011

Jotain pientä...

Ei viikkoa ilman shoppailua... Ei vaiskaan. Tulipahan Niinan kanssa puheeksi, että hänellä on ylimääräinen pakkaus "Isoisän latoa", ja niinpä minä kevensin hänen varastoaan ostamalla sen pois - eli kiitos, Niina, perille tuli:
Yleensä en erityisemmin innostu uskonnollishenkisistä malleista - tuppaavat olemaan imeliä usein - mutta tässä paappa Raamattu kourassa on oikein herttainen. Amerikkalaisuuskaan ei minuun vetoa, vähimmässäkään määrin, mutta tässä sitäkin on sopivassa suhteessa, eli asuvalintojen ja tilkkupeiton verran. Ihan jo tekee mieli aloittaa, tätäkin, mutta jotain täytyis kyllä ensin valmistua...

Ristipistohassutuksessa aloitettu kimonopistely edistyi viime viikolla jonkin verran:
Pistelyvaihdot ovat edistyneet paremmin, mutta julkaisemisia joutuu vielä odottelemaan, koskapa ne täytyy saada määränpäihinsä ensin.

Jos kelle tuleepi Aamulehti, niin eilisessä Sunnuntaisivujen Ihmiset-liitteessä oli sitten se jo aiemmin markkinoimani juttu Tapulipiiristämme. Tällä kertaa en valitettavasti voi julkaista lukukelpoista versiota, koskapa meille ei AL:ä tule. Eilen vain ostin verkosta näköislehden - jonka Sunnuntaisivuja sain odottaa tähän aamuun, mutta hyvä, että edes nyt, että pääsin uteliaisuuttani tyydyttämään.
No tästä näkyy otsikko kumminkin, ja utuiset valokuvat:
Kuriositeettina mainittakoon, että oli mukavaa, kun tuli tämä paikallinen Guinness-ennätyskin lehdessä esille. Se tapahtui jo ennen kuin Pinsiöön muutimme, Koiviston presidenttikaudella itse asiassa, mutta tarinoita toki olen siitä kuullut.
Jaa, että miksikö on tuo pressa niin tärkeä siinä? Paikalliset tempaisivat silloin ja kellottivat miesten nro 43 sukkien neulomisen lampaan selästä valmiiksi sukiksi, eli keritsemisestä jalkaan asti. Valmista tuli, nelisen tuntia siinä meni, ja ennätysten kirjaan pääsivät. Ja sukat lahjoitettiin Koivistolle :D.

Ja sukista puheenollen: Huomenna alkaa Lankahamsterikuu, ja minulla on täällä lankoja vyyhdeiltä kerittyinä, eli valmiina ollaan.
Olen tässä jemmaillut neulomisia: ihan tarkoituksella olen pistellyt vaan, että neulomisinto oikein kasvaisi. Haaveissa siintelee, josko tänä vuonna saisi pari kiloa neulottua varastoja pois, kun viime vuonna jäi tavoite vähän vajaaksi. Vaan enpä tiedä, josko mitään ennätystenrikkomisinspistä kumminkaan on. Mutta jotain ainakin teen, ja katsotaan sitten kuukauden päästä, onko suoritus lähempänä 20 kuin 2000 g...

8 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Onpa olleet tosi nopeita siinä sukka jutussa, kaikki vaiheet läpi ja isohko sukka vai molemmat siihen 4 :n tuntiin!!! Pistelyssäkin näköjään on omat kuvionsa. Enolis arvannut tuosta maalaismaisemasta, että se on uskonnollinen. Paljon on asioita, joita en tiedä :))

Niina kirjoitti...

Hienoa että tuli perille, ei minullekaan tullut mieleen, että tuo aihe on uskonnollinen. Alussa en tykännyt noista TIAGeista ollenkaan, mutta jotenkin niistä on alkanut tykkäämään...sen verran, että olisi pari ohjetta taas odottamassa.

Mutta nytten täytyy tämän onnettoman tehdä noita keskeneräisiä pois...huoh ;)

Ruusunpuna kirjoitti...

Tuo kimono-pistely on aivan ihana!
Rakastan Itämaisia malleja, ja voisin itsekin joskus kimonon pistellä! :)

MariJ kirjoitti...

Voi herranjestas, mikä vauhti niillä on ollut noita ennätyssukkia tehdessä - siinähän on täytynyt olla toinen pää lankaa vielä lampaassa kiinni ja toinen pää puikoilla. ;)

Lumiruusu kirjoitti...

Minä tykkään kovasti tuosta
amerikkalaisesta mallista,se on kuin kirjan kuvitusta.
Voisi vaikka keksiä tarinan mitä kuvassa tapahtuu...

Hyvä juttu kun kirjoittivat
AL-lehteenkin teidän Tapulipiiristä :)

Kimonotyö on tosiaan kaunis,
kas, Rakas Tyttärenikin,oli jo vieraillut täällä :) :)

Mua alkoi naurattaa kun kuvittelin tuota kutomista langan toinen pää vielä lampaassa kiinni, Bäää... :D

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Onhan se nyt toki uskonnollinen, vai miksi muka tuo suku tuossa on koolla ja kuulolla, penkeissä? :D

Juu, tuon enemmästä uskonnollisuudesta ei pistelyissä useinkaan ole väliä. Uskonto sitten erikseen ;).

Ja juu, molemmat sukat toki, ennätystenkirjaan!

Emma kirjoitti...

:D Mukavaa aamupiristystä lueskella tekstiäsi kommentteineen.

Tuossa kimonotyössä on kauniit värit.

Sari kirjoitti...

Kiitos!!!! Lahja oli todella mieluinen ja ruhtinaallisen runsas. Aivan ihana essu, eipä kyllä voisi uskoa, ettet olisi sinut ompelukoneen kanssa.