perjantaina, joulukuuta 03, 2010

Jouluinen vaihto

Ensin päivän tulkku, ei kun luukku:Vaihdoimme Kirsin kanssa jouluiset mailart-kuoret. Kas tässä lämpöistä joulutunnelmaa uhkuva ukko Kirsin lähettämässä kuoressa:
(Ihan noin hehkuva ei ole kuoren punainen lanka; kamerani vain tykkää hehkuttaa punaista :).)
Kyllä, tykkään vintagesta, ja tässä on vintageukko parhaimmillaan. Erityisesti viehätyin noista kasvoja kehystävistä havuista - ja vastapäisen nurkan "nappimarjat" ovat tosi somat!
Kuoren takaosan hauska "havukangas" ja kuoren reippaan retrovärinen sisältö näkyvät tässä:Muistikirja (vrt. alempana), nappeja ja "nappi" (= rintanappi. Se sopisi kassin koristeeksi, jos saan joskus toteutettua kaavailemani retrokassin...), amoriinipinssi ja kiva, pistelyllä koristeltu sydäntagi. Lämmin kiitos, Kirsi: tosi mieluinen vaihto on tämä!
Minun Kirsille pistelemässäni kuoressa matkaa - kuinka ollakaan - myös joulupukkeli:Sain päähäni kokeilla kuoren sulkemisreunaan tuommoista polvekenauhan väliinompelua (ompelin siis nauhan päällikankaan ja vuorikankaan väliin). Ihan en onnistunut, mutta kun en parempaan pystynyt, niin tähän oli tyytyminen :).
Kuoreen laitoin tämmöistä:- Taannoin virkkaamani pikkuliina lähti matkaan, samoin pari kangaspalaa, nauhaa, nappeja, kulkusia, tarrakortti ja - kuinka ollakaan - muistikirja (vrt. Kirsin lähetys :)) tuunattavaksi.

Joulupukkitunnelmissa kaivoin esiin tämän ikivanhan (no, yli 20 v. vanhan) pistelyni:Tuohon aikaan en malttanut ostaa kunnollista pistelykangasta enkä uusia lankoja. Kirjoin langanjämillä johonkin tyynyliinanpalaseen... Selvähän se oli, että siinä innostus loppui kesken. Lopulta kehystin työn keskeneräisenä; leikitään, että siinä vain on kuva tyylikkäästi häivytetty taustaansa :D.
Eilinen pistelymaraton alkoi ylemmästä kuvasta ja päättyi alempaan:Vähitellen alkaa hahmottua, mistä on kysymys :).

Päivittelen ehkä viikonloppuna Syyspiristysvaihdon lopputulemaa. Minähän sain ilokseni piristää syksyn ajan Maria. Jotkut ovat kyselleet, mistä löysin viimeiseen muistamiseen laittamani sydänrasiajoulukalenterin. Sitä löytyy ainakin toistaiseksi vielä täältä.

9 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kiitos vielä tätäkin kautta kauniista joulukuoresta ja lahjuksista. Kyllä tosiaan olimme saman sisältöiset täytteet saaneet aikaiseksi :)
Tuo sinun 20 vuotta vanha pukkisi on todella kaunis, se liikautti minussa jotain... Voi kun minunkin laatikoistani löytyisi tuollaisia, mutta ei. Mallia sulla varmaan ei enää ole tuohon?

Ninnu kirjoitti...

Upeita kuoria olette tehneet kumpainenkin!!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa upeita nuo kuoret, jotenkin rakkaudella tehdyn näköisiä. Ja onpahan taas tulossa ihania lintusia.

Lumiruusu kirjoitti...

Upeita kuoria molemmat,sisällötkin niin mielenkiintoisia.
En olis tajunnut että tuo vanha työsi oli keskeneräinen ..

Mari kirjoitti...

Ihanat kuoret ja sisällöt niissä! Nostalginen tuo vanha pukkeli, nää on mainoita nämä vanhat pistelyt. Mulla en on sellaisia että hyvä kun sentti on joka reunassa kangasta, välillä pistelyosuuskin on mennyt kehyksen alle. Sitä on ollut kovin tarkka kankaan käytössään :). Niin ja sitä isoruutuista aidaa tietenkin kaikki vanhat työt.

Kiitos tämänpäiväisestä, vintagenapit on niin söpöt! Kiva muuten että sinäkin tykkäät näistä vintagejutuista :)

Eila kirjoitti...

Aivan ihania molemmat kuoret!
Entäs mikähän ihanuus lie valmistumassa, ei kai auta kuin odotella:)

Irma kirjoitti...

Ihanat kuoret sisältöineen kaikkineen!
Minäkään en olis älynny että tuo vanha pistely on keskeneräinen ;)
Uudessa pistelyssä on kauniit värit, jotain lintusia taitaa tulla.

Hyvää viikonlopun jatkoa!

Jaana kirjoitti...

Siis ymmärsinkö oikein, että nuo kuoret kulkevat postin kautta ihan oikeasti, ei missään paketissa? Valtavan upeat! Kyllä jaksat tehdä paljon pistelytöitä! :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Jaana: Juu, kyllä ne ihan sinänsä postissa menee :).