torstaina, joulukuuta 02, 2010

Taas tuli voitto :)

Mutta ensin tietysti päivän luukku:
Tämä värssy nostatti jostain syystä vedet silmiin, tiedä sitten, miksi...
Ja sitten se voitto, nimittäin Sukkasadon osallistujien kesken arvottiin mm. Lankatuvan lahjoittama, käsinvärjätty lankavyyhti, jonka minä onnellinen sitten voitin! Värin sain valita itse, ja minä puolestani pistin pikkuneidin asialle, hän valitsi sävyn Wasserspiele - ja kaunista on:
Heti kasvoi ruokahalu syödessä: tuota lankaa täytyy joskus saada lisää!
Taannoin aloittelemani joulupistely on tänään tässä vaiheessa:
On senverran suuritöinen juttu, etten edes yritä jouluksi. Kunhan nyt tässä jouluntienoolla pistelen, kun on kiva tehdä jouluaiheisia juttuja joulun alla :). Mutta tänään pistelymaratonilla taidan jonkun tunnin viettää tämän työn parissa.
Mallin mukana tuli koko tarvikearsenaali, mutta vaihdoin pohjakankaan kimalleaidaan. Jouluna saa kimmeltää - niinhän se tekee pakkaslumikin.
Aida ei muuten kuulu noin ulkoisesti suosikkikankaideni joukkoon, näyttää niin kömpelöltä ja karkealta, mutta kimalteella höystettynä tämäkin on eri juttu ;).

Täytyypä taas tänäänkin muistaa katsella Tonttu Toljanterin toilaukset, heti Pikku Kakkosen jälkeen. Eilinen alku ainakin näytti ihan entisenlaiseltaan, tutusti mukavalta ja sopivasti jännältä.
FST:n joulukalenteri on myös ihana, oikein perinteinen ja tunnelmallinen, ja riittävän pitkät jaksotkin. Sääli vain, kun siitä ei ole käännöstä saatavilla. Suomentelen pikkuneidille matkanvarrella, mutta eihän se ole sama kuin itse lukien... (Että on siitä "pakkoruotsistakin" jotain hyötyä: ymmärtää joulukalenterin. Tai Oikeutta ja rakkautta Fagervigissä, joka on kiva myös kuunnella, vaikka se tekstitetty onkin.)

7 kommenttia:

Srinity kirjoitti...

Ihana tuo sinun joulukalenteri kun nuo luukut täydentää isoa kuvaa. Minulla on paljon tylsempi kuvakalenteri kun siellä on yksittäisiä kuvia eikä mitään värssyäkään. Mutta pääkuvassa on söpö jääkarhunpentu jäälautalla ympärillään lahjoja. :)

Käy vilkaisemassa minun blogin ilmaismallijoulukalenteria jos ehdit. Siellä on tänään arvontakin menossa. :)

Ritu kirjoitti...

Ihana tuo värssy onkin ja syvällinen myös. Onnea arpajaisvoitosta !

Mari kirjoitti...

Ihana tämäkin joulukalenteri värssyineen, niin kiva käydä täällä lukemassa.

Liikuttumista näistä joulujutuista on liikkeellä. Minä liikutun aina niin kovasti kun kuulen laulun Tulkoon joulu. Tänään oltiin eskarilaisten kanssa koululaisten laulutunnilla ja siellä sitä laulettiin ja enköhän saanut vedet silmiini siellä :). Mitenköhän selviän taas joulujuhlasta näiden laulujen vuoksi.

Irma kirjoitti...

Mullakin täällä "tippa linssissä", ihana värssy!
Onnittelut voitosta, kaunista lankaa!
Minä olen luopunut ajatuksesta saada oma joululiinani pistellyksi täksi jouluksi. Ajattelin ihan samaa että mukava sitten joulunpyhinä pistellä jouluista liinaa.
Mukavaa joulukuun alkua!

Sari kirjoitti...

Ihana kalenteri ja tosi kaunis värssy tälle päivälle.

Mistä muuten olet löytänyt sen Marille lähettämäsi sydänrasian täynnä niitä pikkusydämiä? Se on tosi ihana.

ullapulla kirjoitti...

onpas kaunis värssy! minulle tulee tuosta värssystä mieleen syvällisesti pohdittuna me ihmiset. Mehän ollaan-niinkuin lumihiutaleetkin- ainutlaatuisia; ei ole kahta samanlaista. taideteoksia ollaan jokainen, omalla tavallamme. Sitä pitäisi muistaa aina vaalia ja ymmärtää, eikä pyrkiä sulauttamaan samaan muottiin/massaan.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Sarin kyselemää sydänrasiaa löytyy ainakin vielä toistaiseksi Kruununjalokivestä, täältä.