torstaina, joulukuuta 23, 2010

Inhimillistä...

... siksi epätäydellistä. Mutta siitä kohta. Ensin päivän luukku:Ja sitten se epätäydellinen, keskeneräiset ruudulliset koristesydämet sekä minun ja pikkuneidin koristelemat kuusenpiparit:Runsaimmin koristellut piparit menivät rasiaan, huomenna päivälounaalla, ohrapuuron ja glögin kanssa tarjoiltaviksi.
Tyttö sai anopilta joululahjaksi pari purtiloa valmista koristemassaa. Oli kyllä supertiukkaa. Teimme lopulta tuubeihin reiät sukkapuikolla (nro 2,5 :)), mutta silti eivät meinanneet käsivoimat riittää. Lämmitimme tuubeja ohjeen mukaan, mutta se auttoi vain hetkeksi. Sen jälkeen massa tuntui entistä kovemmalta.
Ensi kerralla turvaudumme taatusti taas perinteiseen veden ja tomusokerin sekoittamiseen ja teelusikan käyttämiseen koristeluvälineenä. Isotätini, pitokokki, joka teki maailman kauneimmat joulupiparit, koristeli aina lusikanreunasta valuttamalla - vanhassa vara parempi.

Pakkasta on tänään ollut 33 astetta. Kävimme silti kirjastoautolla hakemassa isot kasat joululomalukemista. Minä ja esikoinen kävimme koiran kanssa pienen lenkinpyrähdyksenkin: veimme viimeiset joulukortit lähinaapureiden laatikoihin.
Kuusi on odotellut yön yli kylpyammeessa. Nyt kannamme sen olohuoneeseen koristeltavaksi ja menemme sitten itse saunaan.

Sydämellistä joulua teille jokaiselle!

8 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Samaa toivotan sinulle ja koko teidän poppoollenne: oikein hyvää joulua!

Anneli kirjoitti...

Olen todennut tuon saman , että kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista sekoitettu massa on parempaa, kuin nuo valmiit tuubit .

Rauhallista ja tunnelmallista joulua Sinullekin !

Virpi kirjoitti...

Oikein ihanaa joulua ja "pisteliästä" uutta vuotta. Ja eiköhän se lämmin ajatus ole ulkonäköä tärkeämpää... ja voin tunnustaa, että tuhatkertaa onnistuneempia kuin tänään leipomani tuulihatut =) Niitä ei kyllä tarjoilla jouluvieraille...

Sinikka kirjoitti...

Rauhallista Joulua sinulle ja perheellesi!!

Virpi kirjoitti...

Kauniita pipareita ja taatusti maistuvia. Minä sekoitan tomusokerin munanvalkuaiseen niin sen voi sitten pursottaa porsottimella. Eikä oo läheskään yhtä tiukkaa kun toi kaupan. Rauhallista Joulua sinne teillekin!

iso gnu kirjoitti...

Jouluiloa nja hyvää joulua!

Matleena kirjoitti...

Riemullista joulujuhlaa ja onnekasta uutta vuotta sinullekin!

Mari kirjoitti...

Ihanaa joulunjatkoa sinulle!

Kuule, sait minut ihan sanattomaksi jouluaattona. Niin kaunis loppuhuipennus löytyi joulukalenteristasi. Niin kaunis se pitsiliina, sopii meille uskomattoman hyvin. Arvostan sitä tosi paljon.

Nyt olen laittanut hyvään talteen sydänrasian, ensi vuonna uusiokäyttöön ehdottomasti, josko meidän pikkutytöille tällä kertaa :)