sunnuntaina, joulukuuta 19, 2010

Ajatella, ensi viikko...

... on jo jouluviikko! Miten se joulu tuleekin tänä vuonna niin nopsakasti?
Enkelithän sanovat ilmestyessään yleensä: "Älä pelkää!"
Siihen liittyen päivän kalenteriluukku:(Pääosin) virkattu joulukalenterimme on jo näin pitkällä:Laitoin sen blogin otsikkokuvaksikin. Siinä se näkyy hieman paremmin. Asetelma on jo peittänyt 19 hahmollaan pianon päällisen niin, että yleiskuva on tuommoinen "pikku-ukkoinen".
Tänään kävimme mummolakierroksen. Kun isännän kanssa aloimme seurustella, 29 v. sitten, mummolakierrokseen mahtui vielä paitsi molempien vanhemmat, myös meidän molempien molemmat mummolat ja minun isotätini, yhteensä seitsemän kyläpaikkaa!
Nyt paikkoja on enää kaksi, anoppila ja minun äitini.
Veimme mummoille joulutähtiä ja vähän luontaistuotekaupan herkkuja.
Anoppi oli tehnyt taas meille kovin mieluisen lahjan: leiponut taateli- ja suklaakakun ja paljon pipareita, sekä paistanut porkkana-, lanttu-, maksa- ja perunalaatikot. Joulun ruokatraditiot on siis turvattu :).

EDIT: Sanonpa vielä jotakin, kun rupesi harmittamaan. Joku kun oli julkaissut blogissaan kauniin joulukuusensa kuvan ja toinen kommentoinut siihen (tietysti anonyymisti), että mikä hätä on ollut kuusen koristelulla? Mikset pidä sitä aatosta loppiaiseen?
Voi jestas: jokainen pitäköön joulukuusta tai muuta kuusta sisällä tai pihalla milloin itse haluaa, eiks jeh? Ei haitanne tai häirinne ketään. Rakkautta, rauhaa, iloa ja suvaitsevaisuutta näin joulun alla, jokaiseen tölliin ja palatsiin :).

3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Ihana tuo teidän joulukalenterinne, ja sama on tuossa pannerissasi.

Anomyynit on ruvenneet mun blogissa tosiaan kommentoimaan oikein urakalla omia mielipiteitään. En ole niistä koskaan sen kummemmin välittänyt enkä provosoitunut. Pitää varmaan tuo anonyymien kommentointi poistaa kokonaan.

Ihanaa joulunaikaa sinulle!! ja perheellesi.

Amalia kirjoitti...

Voi hyvät hyssyrät, miten ihmisiä riepoo toisten asiat. Se on ihan käsittämätöntä.
oikeassa olet rauhaa vaan kaikille ja annetaan jokaisen elää omaa elämäänsä.

MariJ kirjoitti...

Juu siis kyllä muakin välillä hämmästyttää ja kummastuttaa monenlaiset asiat (itse saatan pitää joulujuttuja esillä korkeintaan jouluaatosta tapaninpäivään ;) ), mutta kukanenkin tehköön kotonansa mitä huvittaa, mitäs se muille kuuluu. :) Itse en viitsi kaikkia kodin laittamisia edes blogissa kirjoittaa, en halua kaikkien tietävän mitä meillä syödään tai milloin siivotaan (no okei, kaikki tietää että meillä siivotaan joka perjantai pyhistä riippumatta :D ). Pitäisi muistaa kommentoidessa, että jos ei ole mitään positiivista sanottavaa, niin parempi olla kommentoimatta ja mutisee sitten ne omat ihmettelynsä vaikka ääneen siinä koneen ääressä ja käyttää sen kommentoimiseen kuluvan ajan vaikkapa neulomiseen. :) Tuo joulujuttu vaan tuntuu olevan ihmisille kauhean herkkä paikka, kun toiset aloittaa sen lokakuussa ja se on vuoden kohokohta, ja sitten on tällaisia kuin minä, jotka ei jaksa joulua laittaa ollenkaan. Kyllä minäkin hermostuisin, jos joku tulisi mulle sanomaan, että mun kuuluu leipoa pipareita tai antaa lahjoja tai ripustaa koristeita tai syödä laatikoita. :D Ja jollekin toiselle se voi olla sellainen "must" mitä ilman ei voi elää.

Mulle riittää joulunvietossa, jos pääsee käymään joulukirkossa edes joka toinen vuosi. ;) Seurakuntatyössä sai jotenkin yliannostuksen koko joulusta, nyt oon ihan tyytyväinen kun ei ole pakko viettää joulua tai mitään muutakaan jos ei halua, ei ainakaan työnantaja velvoita. :)