perjantaina, lokakuuta 08, 2010

RPM:a ja lukemista

Muistin, jopa, eilen, että oli torstaiehtoo! Sopivaisesti sain Happy Halloween -SAL:n (suunnittelija Helga Mandl) toisen osan, joten pistelin pirteitä kurpitsoita.
Eilen pistelyhommia aloittaessani tehtynä oli 2 vasemmanpuoleista kurpitsaa ja tuo sana, eli eilen pistelin kolmatta kurpitsakaverusta:Teen sen aavistuksen verran tummemmalla sävyllä, että saan vaihtelua sekä tekemiseen että lopputulokseen.
Onkin outoa tehdä näin suuria yksivärisiä pintoja, mutta lopputuloksesta kyllä pidän, enkä vähiten pohjaksi valitsemani evenweaven ansiosta...

Posti toi luettavaa:
En tiedä, onko vika minussa (että nyt on meneillään enemmän pistely- kuin neulekausi) vai lehdessä, että en löytänyt Novitasta muuta neulomaan houkuttelevaa kuin kirjoneulesukat. Niiden löytäminen oli kyllä mukava juttu, kun ohje on suosikkisukkalangalleni eli Nallelle, ja tuo Sukkasatokin pyörii vielä tämän kuukauden.
Japanilainen tilkkutyölehti on taas ideoita pullollaan. Nyt olen sitten koko vuosikerran tätä lehteä saanut, mutta huonosti olen ehtinyt niistä mitään toteuttaa, joten mietin tässä, mahdanko sitä ensi vuodeksi tilatakaan. Ehtisi ensin ommella näitäkin!
Novitasta saatan sen sijaan luopua ihan silkkaa kyllästymistäni, ellei ihmeitä tapahdu...
Sen sijaan tilasin vihdoin viime kuussa The Gift of Stitching -lehden, jota mietin todella pitkään, vaikka se edullinen onkin. Pontimena olivat nuo Helga Mandl:n suunnittelemat satuaiheiset pistelyt, punahilkka ja bambi, jotka halusin.

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Hauskalta näyttää tuo halloween-SAL. En ole tuollaisista ristipisto_SALeista koskaan kuullutkaan, neulemaailmasta idea on tuttu kuitenkin. Novitan lehdestä olen harvinaisen samaa mieltä. Mua harmittaa kun kaikki uudet langat on niin paksuja ja mulla on ohuiden lankojen kausi meneillään. Ja siitä punaisuudesta; minäkin vaihdan väriä aina melkoisesti, joka on aiheuttanut samantyyppistä kommentointia kuin sinulle, tunsin itseni ihan hengenheimolaiseksi postaustasi lukiessani! Ja kyllä, sydänvikaiset on usein sinertäviä, mutta se isäsi keltaisuus saattoi johtua myös esim heikosti toimivasta maksasta.

Lumiruusu kirjoitti...

valitsemasi taustakangas on hieno,sitä vasten nuo selkeän muotoiset kurpitast tulee näyttävästi esiin..
Mä oon ihan tumpelo netin kanssa enkä oikein ymmärrä miten tuo Gift of stitching toimii..
miten mallit saa paperille?
tallennetaanko lehdet emolevylle,
viekö se paljon "tilaa" koneessa?
Sorry kun kyselen yksinkertaisia asioita mutta oon oikeeeti nolo koneiden kanssa..

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Virpin kommenttiin vaan: Juu, siitähän se isän keltaisuus johtui - maksa ja munuaiset lakkasivat toimimasta, sehän se kuolinsyykin oli...

Carin kirjoitti...

Your halloween SAl from Helga Mandl looks great !!!