perjantaina, lokakuuta 01, 2010

Pistelyssähän riittää...

... kerrottavaa :).
Syyspiristäjäni muisti minua oikein mieluisalla koristeella:Kaunis, rauhallinen sävy tuo lila, tykkään. Piristäjäni on ilmeisen ahkera pistelijä, kun sain häneltä jo toisen tämän sarjan koristeen! Ja noita Virpi Pekkalan oivaltavia postikortteja minulla on kohta keräilykohteeksi asti :). Kiitos, kiva Piristäjäni: mieltä lämmittää kovasti, kun joku on viitsinyt noin nähdä vaivaa minun vuokseni!

Eilen oli torstai, ja pitkästä aikaa ristipistomaratonilta minullakin. Aloitin tuon vasemmanpuoleisen tyhjältä kankaalta, ja tuohon asti illan aikana pääsin:Jardin Privén Halloween Quakerhan se. Otin vihdoin käyttöön Pikeltä vaihdossa saamani kauniin lilansävyisen kangaspalan (18 ct aida), joka on tähän käyttöön juuri sopivan kokoinen. Mukavaa tehdä näitä vähävärisiä pistelyitä välillä, rentouttavaa.
Oikeanpuoleinen pistely on JCS Christmas Ornaments 2010 -lehdestä löytynyt "I Love Christmas" -malli (Midsummer Night Designs), jonka kankaan ja langat valitsin oman varaston ja mieleni mukaan. Työ on edennyt sen, minkä alkuviikosta olen pistelemään ehtinyt.

Ja tämä pistely tuli kehystämöstä:
Tarkemmat tiedot pistelymallista löytyvät täältä.
Luottokehystäjämme oli taas valinnut erinomaisen kauniit, työn tyyliin sopivat kehykset. Hän on jo eläköitynyt, mutta tekee kehystelyitä hissuksiin ja harrastuksena vielä - onneksemme! Työtä suojaamassa on taas mattalasi, mikä näyttää minusta tosi hyvältä.

Viikonloppulukemistakin ostin:
Nuo blackworkit kiinnostavat kovasti. Tämä on hyvä perusteos, jossa on esitelty laajasti tekniikan historiaa ja erilaisia kuviomalleja. Valmiiksi suunniteltuja töitä ei tästä löydy, mikä onkin ihan paikallaan. Kuviahan on suht' helppo itsekin piirtää, ja pinnantäyttöideoita on kirjassa runsaasti. Ehtisi vain näihinkin perehtyä tarkemmin, mutta ehkä joskus elämässä...

Tänään tuli myös s-postiin eka osa Helga Mandlin suunnittelemasta Halloween SAL:ista, joten eiköhän täydy sukeltaa ko. kurpitsapäiden kimppuun. Seuraavan osan kun saa pyytää vasta sitten, kun on näyttää, että eka osa on valmiiksi pistelty...

7 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Viikonloppulukemisesi näyttää tosi kivalta! :-) Puhumattakaan kehyksiin päässeestä ristipistotyöstäsi.

Eila kirjoitti...

Voi miten kivoja töitä: aloitetut ja tuo kehystetty, niin kaunis!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa kivoja töitä taasen. Miten ihmeessä saat noin paljon aikaan.

Irma kirjoitti...

Ja onkin paljon kauniita pistelyitä! Pitäsköhän minunkin ottaa tommonen pistelyiltamaraton käyttöön, joululiinani ei ole yhtään edistyny...

Lumiruusu kirjoitti...

Liila itämaisen tyylinen kortti on jälleen todella sinua ajatellen pistelty.
Ahkera on parisi mutta niin olet kyllä sinäkin-niin mukavaa aina katsoa mitä uutta nyt on tekeillä.

Joulukoristemalleja on näissä JCS lehdissä niin monia ettei millään ehdi kaikkia ihanuuksia pistellä,kiva nyt nähdä millainen tuosta mallista tulee sinun tekemänäsi.
Kehystetty työ on aivan upea!

Mari kirjoitti...

Ahkerana olet taas ollut. Paljon kivaa katseltavaa :)

Anneli kirjoitti...

Ihania ristipistotöitä taas :)