lauantaina, elokuuta 21, 2010

No nyt!

- Se kunnon postaus :).
Ja ihan ekaksi muuten puolustaudun, että juu, kyllä meillä on aina otettu piuhat irti yön ajaksi! Mutta kun lankapuhelin lähti talosta, unohtui, että nettiyhteys on edelleen puhelinverkossa, *nolona tunnustan*.
Meidän makkarin puhelinpistoke on vielä niin älyvapaassa paikassa kuin vaatekaapissa. (Erinomaisen vaarallistakin: pari vuotta sitten olohuoneen puhelinpistokkeesta iski ukonilmalla pari sinistä leiskahdusta. Kuka tietää, mitä vaatekaapissa silloin tapahtui. Onneksi ei syttynyt mikään palamaan ainakaan.)
Onnettomien sattumien summa on se pistokkeensijoituspaikka, sillä ostimme talon rakennettuamme Kirenan vaatekaapit, ja yllättäen kaappi olikin niin koko seinän mittainen, että pistokkeen kohdalle oli vaan pakko tehdä takaseinään reikä...
Mutta tästä lähin muistan toivottavasti irrottaa puhelinkaapelin modeemista (vaatekaappiin en sentään joka ilta kiipeä :D.)
Ja sitten se Syyspiristäjäni lähettämä peikkokortti:
- Josta tulee mieleen lapsuuteni runo: "Kun aurinko on mennyt tuti-tutimaan, niin peikot ne menee pluti-plutimaan..." Minä kun istuin pienen ikäni järvenpohjassa (mummula, jossa asuin, oli järven rannalla) ja runo vetosi minuun. Ja tietysti se kohta runossa erityisesti, että:
"Oi soiselisee, oi seeramaree, viisas se on, ken ymmärtää" ;D.
Kiitos kiva Piristäjäni!
Jotain valmista on tullut ristipistorintamalta. Kun sain Atalien lankaa lisää, niin tämä valmistui suitsait sukkelaan:
Ja Isa Vautierin mallihan tämä on, "All I Need is Love -Quaker". Pikehän tämän osasi minulle synttäriswapissa ihanasti valita, joten kiitos vielä hänelle myös!
Sitten tekikin mieli pistellä jotain pikkuista, joten tein viime vuoden Just Cross Stitch -lehden Halloween-teemanumerosta tämän:
Kumpaakaan edellistä en ole vielä viimeistellyt. Quaker saa odotella kehystään, kunnes saan eteisen seinään uuden maalin. Siihen ajattelin alkaa koota Vautierin malleja enemmänkin - jos niitä kertyy :D.
Halloween-läpyskälle en puolestaan vielä ole keksinyt sijoittelukohdetta. Se kävisi vaikka kassin kylkeen tai t-paidan rintamukseen, saa nyt nähdä sitten. Alkuperäismallissahan se oli viimeistelty pieneksi koristetyynyksi, ja ehkä se loppujen lopuksi meilläkin siihen käyttöön päätyy. (Olisi sopiva hämähäkinseittiaiheinen koristenauhakin siihen.)

Tätä olen aloitellut:
Ja tämä mallihan on Plaisir de broder point de Croix -lehdestä nro 3.
Kiva malli, kun tähän voi soveltaa oman varaston lankoja - ja kiva siksikin, kun tähän tulee kaunista kirjoitusta, johon olen viime aikoina pistelyissä tykästynyt.
Nämä lapsimallit ovat alkaneet muutenkin kiehtoa. Johtuukohan siitä, kun omat lapset alkavat tulla isoiksi? :)
Kieltenopiskeluteemasta - kirjastosta löytyivät nämä:
Näitä sitä pystyy lukemaan vaatimattomammallakin kielitaidolla - vähän kuin seuraamaan dekkarisarjojakin. Vitosluokkalainen poikamme luki näistä sarjakuvat kesällä, ja hyvin sujui.

Ilokseni olen huomannut, että lukiolaisemme taitaa tykätä italiasta ja teatteri-ilmaisusta, jotka hän suostui hieman vastahakoisesti aloittamaan, kun kovasti perustelin niiden hyötyjä; kiva-kiva!

Minulle on tulossa vaikka mitä ennakkotilauskirjallisuutta:
Violariumista on tilattuna Isa Vautierin uusin kirja ja Just Cross Stitchin joulunumero.
Bookplussasta laitoin ennakkotilaukseen vironpitsihuivikirjan.
Epäilemättä Violarium saa vielä parin muunkin lehden tilauksen tänä viikonloppuna, kun taas tämä nettishoppailu onnistuu. (Isäntä "antoi luvan" :D. Kysyin, että onko meillä sitten enää rahaa mopoautoon, jos minä hassaan kaikki käsityökirjallisuuteen. Hän totesi rauhallisena miehenä, että ostetaan sitten vähän halvempi mopoauto :D. - Oikeesti, jostain täytyy säästää, kun kirjallisuus maksaa niin. Niinpä olen jättänyt salmiakkipussit ostamatta, vaikka kuinka olis tehnyt mieli. Niiden suoma ilo on huomattavasti lyhytaikaisempi kuin kirjallisuuden.)

Olin kyllä tosi tyytyväinen siihenkin, että sain viimeinkin kirjastosta jo ennen joulua varaukseen laittamani Herlinin elämänkerran, ja keväällä varaamani "Mielensäpahoittajan". Kivaa luettavaa siis riittää!

10 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Ai,ai ,kun olet pistellyt kauniita juttuja ahkeraan. Tua quater on kyllä niin,niin hieno!

Lumiruusu kirjoitti...

Aivan täydellisen ihana tuo Isa.V Quaker-malli nyt valmiiksi tehtynä,en ole tuota ennen nähnytkään pisteltynä.

Hyvä idea kerätä saman suunnittelijan töitä yhdelle seinälle ,en ole tuota ajatellutkaan:)
Hyvä asenne teidänkin isännällä käsityö-ostostesi suhteen-asiat täytyy laittaa tärkeysjärjestykseen tosiaankin
meillä on sama asenne miehelläni,onneksi!! :D

Kivoja lehtiä ja "lohtulankoja" olen minäkin tilannut Violariumista kun oon nyt potenut k.putken tulehdusta kohta viikon,eilen olin kesk.sairaalassa reumalääkärissäkin ja sain kortisoonia molempiin nilkkoihin.
Joo-ja leikkusta niihin harkitaan,jippajee,grrrrr..
*(&%¤^!!
Mulla oli myös verenpaine ihan "pikkuisen" koholla alapaine yli 130 :/
Joudun heti maanantai aamuna tk.lle lisätutkimuksiin..

Onneksi oli kotona jemmassa yksi jouluinen kissamalli sillä nyt itteäni ilahdutan ja katselen kun meidän ihanat kisut touhuaa :)

Anneli kirjoitti...

Ihania ristipistotöitä, viimeistelyä odottamassa :)

Mari kirjoitti...

Nätti tuli tuosta merkkaustaulusta!

Eila kirjoitti...

Ihana tuo pistely! Minä en raskinut vielä tilata Vautierin kirjaa vaikka olis tehnyt mieli ihan hirveästi, tykkään hänen malleistaan.

Ariana kirjoitti...

Nuo nykyajan ukkoset puhkeavat niin äkillisesti ja ennalta varoittamatta ...

Mutta todella kaunis tuo sinivalkoinen All I need is love ... !!

Outi kirjoitti...

Ihania nuo ristipistotyöt! Minä katselen niitä aina kateellisena, sillä tykkää niistä paljon, mutta oma kärsivällisyys ei anna tehdä niitä =) Nyt pitäisi aloitella kastetaulu...sen olen luvannut seuraavalle lapsenlapselleni, kun tein samanmoisen ensimmäisellekin. Ja etukäteen tiedän, että tuskaa, hikeä ja kyyneleitä valutetaan, ennen kuin taulu on valmis. Sanoinko jo, että upeita nuo sinun työsi =)

Ninnu kirjoitti...

Upea tuo "All I Niid is Love-Quaker"!!

Virpi kirjoitti...

Ihania pistelyitä täällä taas =). Meillä oli viime yönä ukonilma, mutta minä nukuin kuin pieni possu ja heräsin vain syöttämään poitsua. Onneksi lapset olivat ottaneet johdot seinästä =)

Pike kirjoitti...

Kaunis, niin kaunis! Tuskin maltan odottaa - näyttää varmasti vielä upeammalta valmiina paikallaan.