sunnuntaina, syyskuuta 26, 2010

Uuteen uskoon

... En minä, mutta rasia :). Minulla on kaksi tämmöistä rasiaa, toinen Cross Stitcherin kylkiäisinä suoraan, toinen Marelolta saatu:Olen alusta pitäen ajatellut, että kunhan sopiva pistelymalli osuu näkökenttään, niin ehostan rasian/rasiat vähän maltillisempaan kuosiin. Onnenkantamoisena sattuikin kohdalle juuri sopivankokoinen ja -muotoinen pistelymalli:
Seasons Come Seasons Go -malli on San-Man Originalsin freebie. Pistelin mallin käyttäen ns. oman varaston lankoja (eli värit eivät ole ihan samat kuin ohjeessa). Pistelyn teippasin 2-puolisella teipillä sopivankokoisen, ohuen pahvin ympärille (teipit pahvin taustapintaan). Lopuksi teippasin työn peltirasian kanteen. Liimaa en siis käyttänyt yhtään. Ajattelin, että sillä tavalla saan vaihtaa halutessani kanteen toisen työn, ja toisaalta ei tule ongelmaa siitä, mikä liima pysyisi peltirasian kannessa. 2-puolinen teippi pitää siinä ainakin oikein hyvin.
Tykkään tuon pistelymallin lakonisesta asenteesta: vuodet vierivät, vuodenajat vaihtuvat, kesän jälkeen on taas pian joulu...

Esikoisen koulussa, Aitoon ammattioppilaitoksessa, oli eilen syystapahtuma, Syyslounas. Kävimme siellä koko perheen voimalla syömässä (aikuisten lounaskortit 17 €, lasten muistaakseni 8 € kpl. Tuotto menee koulun retki- yms. toimintaan.) Koulun väki olikin järjestänyt oikein viihtyisän tilaisuuden. Ruokailu oli ihan kuin paremmissakin pidoissa: ruoka suomalaista, perinteistä pitoruokaa seisovasta pöydästä, henkilökunta sonnustautunut suloisiin pellavakolttuihin ja käytetyt astiat kerättiin pöydästä, ihan kuin juhlissa ainakin.
Tarjolla oli myös arvontaa, myyjäisiä, koulun toiminnan esittelyä... Ostimme tietysti tuliaisia:
Pullat näyttivät hupenevan nopeimmin :). Mutta mallasleipäkin oli vallan mainiota, ja nätisti lasipurkkeihin pakatut piparit myös. Koulun väki oli todella ahkeroinut tilaisuuden eteen, tuli hyvä mieli.

11 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ihana idea purkin uudistukseen. Kaunis kansi siitä tulikin.

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Kaunis purkin ehostus. :)

MariJ kirjoitti...

Ihana vuodenaikamalli, oli pakko käydä heti lataamassa itsellekin. :)

Minna kirjoitti...

Ihana malli ja kivasti toteutettu tuohon rasian kanteen :)

Katri kirjoitti...

Oi kuinka hyvä idea, minullakin on tällä hetkellä tuo sama rasia käytössä, ja kyllähän se kieltämättä jotain somistusta kaipaisi...

Kuinka herkullisen näköisiä leipomuksia, onneksi kävin juuri syömässä, mutten tulisi nälkä!

Niina kirjoitti...

Hyvin muokattu rasia, en olekaan tuota mallia huomannut siellä sivuilla, pitänee korjata tämä kauhia erhe ;)

Virpi kirjoitti...

Hei olipa hyvä idea tuon rasian uusi peite! Tuota ideaa voin jatkossa käyttää itsekin ja tuo mallikin on hauska!

amrelo kirjoitti...

ihana muodon muutos peltirasialal ja kiva päivä teill ävarmaan oli eiskoispojan koulussa.

Lumiruusu kirjoitti...

Miten keksitkään tuunata tuon rasian noin fiksusti!
Minullakin on tuo sama rasia ja voisin sen kyllä päällystää myös,saahan ideaasi lainata?
Ihania herkkuja teille tarjottiin!

Villiviini kirjoitti...

Juhla oli varmaan tärkeä tapaus koululla. Olin kerran vieraana yhdessä vastaavassa oppilaitoksessa, jossa oppilaat hoitivat tarjoilun todella upeasti ja ylpeinä osaamisestaan. Hienoa oli olla mukana.

Virpi kirjoitti...

Heiops, blogissani on sinulle jotain =)