keskiviikkona, syyskuuta 22, 2010

Höyhennettyä

Käsityöhommiini pyhitetty kiikkustuoli on semmoisessa asennossa, että kun käsityöstä katseeni nostan, ensimmäisenä edessä on piano. Pianon päällä on loppukesän/alkusyksyn ollut tämä kirja:
... jonka sateenkaaren värit ja imelä tanssilavatunnelma ovat saaneet minut vähitellen lähes pahoinvoivaksi :D. Kun en aktiivisessa käytössä olevaa kirjaa halua piilottaakaan, oli "pakko" tehdä kirjaan uudet kannet.
Viikonlopun ja alkuviikon pistelin, tänään nykersin ompelut. Saanko siis esitellä: nuottikirjan hillitty muodonmuutos!
Etukansi:
Kirjan kansille ompelin "taskut", joihin kannet pujotin:
- Käytin sisäpuoliksi ohuempaa puuvillakangasta, kun arvelin, että pellava olisi saattanut olla liian paksua. (Vaikka nyt valmiina näyttää, että tuskin se liian vahvaa olisi ollut.)
Takakansi:
Kyllä tämä on selvästi alkuperäisversiota seesteisempi sisustuselementti:- Ja saahan pistellyt kannet sitten pois, jos jostain kumman syystä tahdon taas tarkastella alkuperäistä kantta.
Höyhenpistelymallit ovat kirjasta Kirjo punaista, valkoista, sinistä. Se on kaunis ja monipuolinen kirja, jota en kuitenkaan ole itselleni ostanut, koskapa olen sen tarvittaessa kirjastosta saanut.
Kauan eläköön Suomen kirjastolaitos!
(Josta tuli mieleeni, että kun poika aloitti lukiossa italian opiskelun, minäkin päätin ainakin alkeita oppia ymmärtämään. Pojalle ostin tietysti kurssikirjan, mutta itselleni lainasin ihan samanlaisen kirjastosta. Paitsi, että siinä on vielä CD ääntämisavuksi mukana! Sitä pääsee nyt sitten poikakin kätevästi käyttämään, koskapa ostokirjassa ei levyä mukana ollut.)
Niin, ja kirjonnasta vielä:
Lankana käytin Atalien sävyä Paquerette - päivänkakkara, jossa on valkoisen ja hennon keltaisen sävyjä. Väri sopi mielestäni hyvin höyheniin.
Pistelykankaana käytin 35 ct pellavaa, ja se on kyllä keski-ikäisille silmilleni aika kova pala, mutta niin vaan tehtyä tuli kumminkin. (Ei tosin ilman virheitä, mutta eihän se ole tämäntyyppisissä malleissa niin tarkkaa. Ja myös pistojen purkaminen oli muuten näin tiheältä kankaalta aikas työlästä!)

12 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Kauniit kannet, todellakin parempi vaihtoehto kuin alkuperäinen.

Amalia kirjoitti...

Kauniit kannet. Täytyyhän sitä olla työssä kun työssä käsityön leima :)
ostin sen saman linakirjan, kuni sulla. ootko jo jotain tehnyt siitä? Minäå kun sitten ymmärrä niitä mallikuvia. Kun niissä on " ei silmukuita" mitä ne sitten on???Esim. Silvian reunapitsissä.

Ritu kirjoitti...

Jopas koki kirja muodonmuutoksen. Näin sitä sisustaa kirjoillakin, ken sen taitaa. Minä ostin viime jouluksi tuon samaisen kirjan pojalleni. Ei oo onneks valittanut sateenkaaren väreistä:) Mutta mun silmään pisti tuo tosi kiva tuolin selkämylsen koristelu. Sinun kotisi taitaa olla täynnä toinen toistaan ihanampia yksityiskohtia.

Minna kirjoitti...

Kyllä tulikin rauhalliset kannet ja tuo "tasku" kangas on juuri sopivan henkinen :)

Ja tuo tuolin selkämys on kiva :)

Italia on kivan kuuloinen kieli :)
Mun pitäs ensin oppia kyllä tuo enkku ja ruotsikin, että viitsisin aloittaa italian kielen opiskelua ;D

Anneli kirjoitti...

Upea uudistus !
Niinkuin sanot on todella, sisustuselementti. Kauniin rauhallinen, ei varmasti ärsytä silmää.
Hieno idea !

Eila kirjoitti...

Kivat kannet, ehdottomasti paremmat kuin alkuperäiset.
Minä en varmaan näkisi pistellä niin tiheälle, tai pitäisi olla jokin suurentava laite apuna!

Neili kirjoitti...

Hienot kannet!
Kirjakauppias kertoi kerran, että hän on myynnyt kirjoja niiden selkämysten perusteella: suojakannet pois ja sitten sopivan väriset hyllyyn.

Käsityöntekijä saa, kun itse tekee.

Niina kirjoitti...

Kauniit on kannet, passaa juuri sopivasti pianon kaveriksi!

nätti rätti kirjoitti...

eka kuvasta mä luulin, että kuvio on kirjottu koneella suoralla ompeleella, ilman alasyöttöä, mutta että se onkin ihan pistelty joka pisto käsin... oih, miten tyylikäs!

Virpi kirjoitti...

No jo on komiat kannet opuksella! Ja istuu kuin valettu paikalleen. Luulisin, että sisältö yllättää jos joku ei tiedä mikä kirja on kyseessä ja lähtee sitä selailemaan =) Huomasin myös tuolin selkänojassa olevan pistelyn, kiva idea! Ja tuhannesti kiitoksi, Atelje Margaretha-malli saapui tänään, on todella suloinen, noitahan vois pistellä vaikka joulukortiksikin!

Päivikki kirjoitti...

Upeat kirjan kannet. Miulla on tuo kirjonatkirja ja se on aivan i-ha-na!

Aurora kirjoitti...

Sievä tuli kansista... Lainasin myös samaisen kirjan kirjastosta. Siinä oli monta kivaa mallia jotka jäi mietintälistalle, milloin tekisi ja miten.