perjantaina, elokuuta 06, 2010

Orankivauveli kasvaa

Pitkästä aikaa eilen rupesin ristipistomaratoneeraamaan, tässä ennen ja jälkeen -kuvat illan "työrupeamasta":Eli kyllä orankivauveli vähän kasvoi eilisillan aikana, vaikken koko neljää tuntia malttanut pistelyyn keskittyäkään.
Taidan olla pistellyt koko kuvasta noin kolmanneksen jo, sillä tämän vauvelin pää on huomattavan suuri vartaloon verrattuna - niinkuin vauvoilla yleensäkin - ja taustan vihreä mukavasti puolipistoa.
Kyllä se taas toimii, että kun pistelin kasvot - ja ennen muuta silmät! - aluksi, niin katse motivoi ihan kummasti jatkamaan koko työn, toivottavasti valmiiksi asti :D.
Kieltämättä kaipaisin vaihteluksi rinnalle jotain yksivärisempää pistelyä, joten epäilenpä, että semmoisenkin ohjelmaan otan.

Aamulla heräsin jo kuudelta sulattamaan pakastinta: Ko. homma on ollut mielessä koko kesän, vaan eipä ole tullut ennemmin ryhdyttyä. Aamulla meinasin lähteä varhaiselle lenkille, mutta sitten ajattelin, että kyllä nyt on paras ruveta sulatushommiin, ettei vallan jää.
Olen semmoista tyyppiä, että ikävät (lue: kaikki muu kuin käsityö ;D) hommat on hoidettava heti aamusta, jos meinaa ne hoidetuksi saada. Loppupäivän voi sitten hyvällä omallatunnolla puuhastella niitä "turhempia"(?) juttuja.

Mukavaa, että Syksypiristyksen ystävä kävi moikkaamassa: Ensi viikolla olisi kuulemma jotain mukavaa luvassa, joten nyt minäkin uskallan ruveta odottelemaan - ja jännittelemään ;).

9 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Ihan sama tyyppi täällä, aikaisin aamusta ne ikävät hommat on tehtävä! Paitsi että tänä aamuna en ole saanut aikaiseksi mitään järjellistä, no, täytyyhän sitä välillä vapaata pitää:)

Anonyymi kirjoitti...

Nimenomaan, aamusta käydään kaupassa, imuroidaan, kaivetaan pihaa, pestään pyykkiä ja leivotaan. Lopun päivää voi sitten lusmuilla =) Aikoinaan neuvolatäti oli ihmeissään, kun kahdeksalta oli aika ja olin jo ehtinyt siivota ja leipoa ennen tuota tapaamista :)

Päivikki kirjoitti...

Melkein kaikki muu ON ikävää ja sitä on välteltävä viimeiseen saakka. Siksi miulla on paljon villakoiria ja pihassa hienot rikkaruohot.

Irma kirjoitti...

Paljon on orankivauveli kasvanut kun vertasin 5 päivää sitten otettuun kuvaan!
Minnoon kans aina ollu aamun virkku ja illan torkku, paitti nyt vanhemmiten kestää pannullisen verran kahvia ennenkuin silmät on kokonaan auki ;)Minustakin on mukavampi tehdä aamusta ne ikävimmät pakkotyöt...jos tilanteet vaan sallii (nuoriso nukkuu, työt kutsuu jne.)

Anonyymi kirjoitti...

Tänään saapui ihana koulupistelyposti, josta lähdin täälläkin kiittelemään. (Sain juuri raportin naputeltua.) Olen aiemminkin sivuillasi käynyt ihailemassa upeita töitäsi, mutten vain ole saanut aikaiseksi kommenttia naputella... Nyt olenkin oikein otettu, kun sain jotain tekemääsi hypisteltäväkseni ja ihasteltavakseni :)

Anonyymi kirjoitti...

^ Ja näin siis kirjoitteli Ansu, joka unohti nimensä edellisen viestin lopusta.

Mari kirjoitti...

Mulla sama juttu, että hoidan aamusta pois kaikki kotityöt ja juoksevat menot, osittain tietysti siksikin, että oma työ painottuu iltaan. On sitten ainakin kotihommat tehtyinä ja ehtii vähän levätäkin ennen kuin on töihinlähtö edessä, kun illalla sitten ei kuitenkaan enää jaksa tehdä mitään. Olisiko sinulla tämä aamuahertaminen oman työsi peruja? Vai onkohan papeilla niin iltapainotteista mitä kanttoreilla, kun kanttoreilla on iltaisin kuorot yms. Hassua, että olen onnistunut kanttorin työt jätettyäni löytämään toisen iltapainotteisen ammatin... ;)

Niin tuosta apinasta piti sanoa, että hieno siitä tulee! :) Ja tuosta katseesta tuli mieleeni, kun olet pistellyt sen ensimmäisenä, niin minulla on ollut vuosia tekeillä yksi tosi iso ristipistotyö, missä on keskellä sellainen "muodokas" naista esittävä patsas. Aloitin työn siitä naisesta ja hänen "muodoistaan", koska se nyt vain sattuu olemaan työn keskellä, ja yleensä aloitan isot työt keskeltä, kuten ohjeissa käsketään. Isäntä tosin tuumasi, että hänkin olisi aloittanut sen työn siitä naisesta, että saa sitten loppuajan tuijotella niitä tissejä, niin se antaa motivaatiota. :D Vähän siis niin kuin tuo apinan katse... ;) No joo, mua ne tissit ei motivoi, sekin ristipistotyö on ollut koskemattomana kaapissa taas pari vuotta. ;)

Lumiruusu kirjoitti...

Joo tosiaan on oranki-vauva edistynyt hyvää tahtia,silmät on mullakin aina aluksi saatava esiin muuten ei oo niin kiva pistellä...
Onkos tuo malli niitä
Polly-Anna Pickering luontokuvia?
Oon nähnyt engl.lehdissä ja aina ihaillut kun ne on niin luonnollisen näköisiä.

Mä teen kans kaikki tylsät jutut alta heti aamusta niin jää aikaa ristipistoilla :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Oranki on Maria Diazin suunnittelema, ja Cross Stitch Collection nro 180:ssa julkaistu.