torstaina, huhtikuuta 08, 2010

Pistelty kirjekuori

Kukapa olisi arvannut, että kun pistelin elämäni ensimmäisen kirjekuoren tuonne Lennun vaihtoihin, tykästyisin tästäkin hommasta niin kovasti? Ennen en ymmärtänyt, mitä ideaa noissa kuorissa on, mutta nyt taisivatkin tulla ihan tavaksi :D.
Tuli tuossa aiemman vaihdon postauksen yhteydessä puheeksi Marin kanssa hänen Sibelius-fanituksensa. Kun minulla sattui vielä noita Sibbe-sarjan merkkejä olemaan, pistelin hänelle tämmöisen kuoren:Nuottikangasta koitin tuonne kuoren sisuksiin metsästää, mutta sopivaa ei nettikaupoista silmiin osunut. Tuommoista soitinkangasta kumminkin löytyi, ja sitä laitoin kuoreen, paitsi vuoreksi, myös lisukkeeksi, kera muutaman muun pikku "hilpetöörin": Tervehdykset menivät perille askartelemassani lilansävyisessä kortissa, mutta kun en voinut vastustaa Aku Ankan lyriikkaa, laitoin mukaan vielä tuon blanco-kortin, vaikka sen raikuvat värisävyt vähän muun sisällön kanssa riitelevätkin. Näin Aku:

Pääskyparvet kun pohjolaan liihottavat,

on se valtavan riemun aikaa;

sulaa järvistä jäät sekä kääntyvät päät

kun tiklien laulu taas raikaa!

Tämä on tämmöinen yksityinen vaihto ;).

15 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Onpas upeaa!!! Kaunista kevättä sinnepäin t;-))m

Neili kirjoitti...

Ihana!
Pistelty kirjekuori on minulle vielä uusi juttu, mutta näitä upeita kuoria katsellessa "pistelykuume" taitaa nousta.

Amalia kirjoitti...

Kyllä minäkin huolisin tuollaisen kuoren.

Matleena kirjoitti...

Tosi upean kuoren lisukkeineen oletkin Marille lähettänyt! :) Ihailin sitä jo hänen blogissaan.

Ritu kirjoitti...

En ole itse ristipistontekijä, mutta näitä sinun taideteoksiasi aina ihan henkeä haukkoen ihailen. Kiinnostaisi, kuinka kauan sinulta menee aikaa tällaisen kirjekuoren tekoon ? Minunkin aarteita ovat kaksi ihanaa ristipistokorttiasi (keittiön seinällä), ristipistokirjanmerkkisi (Raamatun välissä ) ja ristipistosaksikorusi, mikä roikkuu penaalissani.Arvaa vaan, kuinka moni ihminen niitä on hypistellyt ! Jos mä joskus oon käsistäni ja silmistäni terveenä eläkkeellä, opettelen sitten tämän taidon. Voit vaikka sit pitää blogikurssin asiasta.

irene kirjoitti...

Kauniita nämä ristipistokortit, mutta en ymmärrä, millä postimerkki pysyy kangas kuoren pinnalla. =9/

Eila kirjoitti...

Ihana! Minä aina ihialen noita pisteltyjä kirjekuoria ja haaveilen että itsekin joskus hirviäisin osallistua noihin vaihtoihin!

♥ Sari ♥ kirjoitti...

On kyllä kaunis kuori!!!

intsu kirjoitti...

Niin on viehättävä ,kaunis kirjekuori. Minäkin olen niitä muutaman pistellyt. Nyt ei ole tullut aikoihin tehtyä.

Mari kirjoitti...

Kiitos vielä tätäkin kautta! :) Kuori on kyllä niiiiiiin ihana - ja sinulla on näemmä siitä paljon paremmat kuvatkin, näkyy nuo kuviot selvemmin. :)

Mari kirjoitti...

Hih, pakko vielä tulla mainitsemaan, kun hoksasin, että sinä teet ristipistot samoin päin kuin minä. :) Siis kun yleensä ohjeissa neuvotaan tekemään ensin /// ja sitten päällimmäinen pisto \\\ , mutta minä ja sinä tehdään just päinvastoin, ja tätä näkee harvemmin. Huomasin vain, kun ihastelin niitä puolipistoja flyygelin kannessa, että ne on myös niin päin mitä minä tekisin. :)

Katri kirjoitti...

Oo, onpa kaunis kuori, ja upea paketti kokonaisuudessaan!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Ritu: Heh, ei noiden tekemisessä tunteja tule laskettua, kun se on yksinomaan kivaa, mutta sanotaan nyt, että esim. viikonloppu :).
Mari: Sitten meitä noin päin pisteleviä on ainakin 3, meidän lisäksi anoppi :D.
Tuohan on minusta looginen suunta, kun päälimmäiseksi jää kirjoitussuunta. (Yleensä kyllä pistelen puolipistot toiseen suuntaan, eli niin päin kuin päälimmäinen lanka menee. Tässä vain kun tein ensin alimmaiset pistot, niin totesin, että näyttääkin aika hauskalta noin puolipistoin, enkä sitten koko ristipistoiksi niitä täydentänytkään.)
Irene: Ja postimerkki kannattaa ehdottomasti ommella varmuuden vuoksi muutamalla pienellä pistolla kiinni kankaaseen!

Tintin kirjoitti...

Ihastelin tätä kuorta Marin blogissa ja oli pakko tulla kurkkaamaan tännekin. Aivan upea!

mina hanse kirjoitti...

Todella hieno kuori!