maanantaina, huhtikuuta 12, 2010

Kauppareissu

Lupasin vilauttaa, jos saan jotain uutta aikaiseksi. Tässä siis tytön mekko alkaa kehittyä helmasta ylöspäin, ympäri-ympäri-ympäri neuloen, eli yksi kerros on aika pitkä: Lankana on Pirta Velvet, ikivanha lanka, jota ostin kanssa joskus toistakymmentä vuotta sitten "halvalla" vaikka kuinka paljon. Olen neulonut siitä miesväelle ja itselleni yhtä ja toista, mutta vielä on vähän jäljellä, lähinnä valkoista. Saas nähdä, miten tuo raidoitus jatkuu tuosta ylöspäin, kun värillinen lanka rupeaa olemaan kortilla. Juoksevuushan tuolla langalla on aika pieni, joten on vähän vaikea arvioida, mihin kerät riittävät. Mutta elleivät riitä, niin sitten lisätään jotain muuta. Onhan meillä näitä jämiä...

Sitten se kauppareissu.
Posti toi pakettikortin, ja niinpä läksimme Patskun kanssa lenkille kyläkaupalle, joka myös asiamiespostina toimii. DressMannin iso muovikassi vain mukaan taskuun, että paketin saa kotiutettua käsipuolessa nuo 3 km.
Ilma oli/on mitä keväisin ja ihanin!
Juu, ja ostoksia. Yhtään pistelypakkaustahan en olisi tarvinnut, mutta kun Käsityökoriin tarjouslankatilauksen laitoin, niin pitihän sieltä yksi pistelykin haalia taas:
Itse asiassa tämä vaikuttaisi nyt siltä työltä, johon seuraavaksi tartun. On nimittäin niin letkeänkesäinen fiilis tässä, ja olisi kova polte käsitellä jotain kevääseen sopivaa. Yksi pikkutyö kyllä pitää valmistaa ennen tätä, hmm, ja vielä pari vaihtoa...

Tilkkutarhalta tuli puolestaan tilattua pikkupino kankaita, lähinnä pistelyiden viimeistelyyn. Samalla päätin tutustua japanilaisiin tilkkuilulehtiin:
Jotka ovatkin mitä ihanin tuttavuus! Ovat kyllä aika hintavia (parikymppiä kipale), eikä tuosta tekstistä tietenkään meikäläinen kielitaidoton mitään ymmärrä, vaikka se kaunista katseltavaa onkin.
Kyläkaupan täti sai minut ylipuhuttua ostelemaan myös vanhoja varastojaan tyhjiin. Isäntä sieltä jo kiikutti joku päivä mm. virkkuu- ja helmilankoja, kuminauhaa sekä eri koon parsinneuloja hervottoman nipun. Tänään ostin sitten parit pyöröpuikot ja virkkuukoukut sekä kanttinauhapakkauksia. Edullisestihan ne toki sain, ja epäilemättä käyttöä löytyy.
Niin, ja tarttui sieltä mukaan pari nättiä postimerkkiäkin, jos vaikka tulisi piseltyä kuoria lisää joskus...

6 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Ooh,tää huokailee,niin kivalta vastustamattomalta sun saaliisi näyttää!! Valloittavan suloinen pistely,jota tosiaankin heti tekisi mieli alkaa tehdä! Ja nuo tilkkulehdet,heti kansikuvat jo lupaavat hyvää!Tytöllesi tulee varmaan kaunis mekko vai tunika se oli,mutta väritys on mukavan näköistä.

Ninnu kirjoitti...

Kivan värinen vilautus! :-) Nuo Somebunnyt ovat suloisia!

Lumiruusu kirjoitti...

Kivoja ostoksia Sinulla!

Niin kivoja että
"ihan vahingossa" :)jouduin itekin mennä selaamaan Käsityökorin
tarjouskittejä..

Senhän arvaa mitä siitä seuraa,
ostin myös Somebunny-kitin, pupuliinin joka tarjoaa keltaisessa pyjamassa kukkia.
Ruusunpunalle veikeän sinisen kisun,
yhden Forever Friends-kitin ,neuloja...

En kyllä ole hetkeen shoppaillutkaan ristipistojuttuja joten varmasti tulivat kaikki tosi tarpeeseen ? :D eikös!!?

Anni kirjoitti...

"Eksyin" tänne sinun sivustolle ihailemaan muutaman mutkn kautta ;) on kyllä ihanan väristä to lanka sekoitus tuossa mekon alussa :) Mukavaa viikkoa!

irene kirjoitti...

Kaunista jälkeä olet saanut aikaiseksi tuossa tyttären mekossa. Mun ei parane mennä kauppoihin, eikä ainakaan lankakauppaan, koska miehen mielestä meillä on joka paikka täynnä mun käsityö ja ompelutarvikkeita. =9)

niina kirjoitti...

Heips! Ihania juttuja olet taas löytänyt:) On tullut itsekkin täällä Budassa shoppailtua, kun löysin SEN käsityöliikkeen, jossa myydään ihania ristipistomalleja. Somebunny on kyllä ihana, todella nätit keväiset värit. Mukava pistellä. Ja japanilaiset tilkkuilulehdet ovat minulle ihan uusi tuttavuus, mutta näytä toki tuotoksiasi jos saat inspiraatiota tilkkuiluun. Odotan mielenkiinnnolla.

Niina pumpuliina