sunnuntaina, helmikuuta 21, 2010

Voi uusavuttomia!

Eilen katselimme saunan jälkeen Matti Ijäksen Katsastuksen (3. kertaa, ja hyvä oli, edelleen). Sen loputtua aloimme me aikuisetkin laittautua nukkumaan; isäntä vielä meinasi, että hän käy laittamassa lisää puita pesään, kun sentään on 24 astetta pakkasta.
Ulkoa tullessaan isäntä tuumi, että onkohan joku mahtanut juuttua lumipenkkaan, kun on tuolla tiellä hätävilkut päällä. Kurkkasin ikkunasta, että totta tosiaan, siellähän on auto tiellä poikittain, meidän tontin kulmalla.
Isäntä siitä pakkaamaan pakkasvarusteita päälle, että jos tarvitsevat apua siellä. Minä varmistelin, että onhan sulla puhelin, jos pitää yrittää herättää joku naapuri traktorin kanssa vetoapuun.
Ikkunasta seurasin, kun isäntä meni ulos, ja joku kaippari siinä häntä vastaan sitten käveli. Kuulemma autossa oli hänen lisäkseen nuori nainen ja pieni koira. Miehet juttelivat jotain, ja isäntä kaivoi puhelimen esiin. N. 10 min. kuluttua isäntä tuli hakemaan lisää vaatteita päälleen. Kuulemma naapurit eivät hätiin päässeet (olivat töissä, tai sitten traktori ei näin kovilla pakkasilla käynnisty), joten käsipelillä oli auto penkasta kaivettava.

Ja tässähän se paras kohta: Isäntä oli ehdottanut, että jos tilattaisiin hinausauto. Kaveri oli tokaissut, että: "ei hänellä ole semmoiseen varaa!"
- Voe tokkiinsa. Isäntä kertoi sanoneensa, että ei sitten pitäisi olla varaa ajella keskellä yötä tämmöisillä ilmoilla täällä...
Kaippari oli kuulemma kysynyt, että: "eikös tuolla pakettiautolla voisi vetää?" - Heh, siis meidän autolla, joka on autokatoksessa ulkona. Joo, olisihan sillä kai voinut vetää, mutta ensin se olisi tarvinnut lämmittää. Ei sekään yli 20 asteen pakkasella kylmiltään mihinkään lähde. Olipa kaippari kysellyt myös, "eikö kellään naapurilla sitten ole nelivetoa, jolla voisi vetää?" Juu, klo 24 onkin kiva soitella ympäri naapurustoa ja kysellä, että ollaankos siellä kotona ja hereillä ja auto lämpimänä jne. - Pariskunnan mukaan heidän kavereitaan ei kannata kysellä, kun: "niillä on kaikilla niin pienet autot".

Kaipparilla ei ollut hanskoja, rouvalla ei edes pipoa. - No, mitäs niitä semmoisia mukaan, kun kerran ollaan autolla liikkeellä...
Koiraa sitten kuulemma molemmat kovasti "haukkuivat", johonkin kai se kiukku piti purkaa...
Lumilapiotakaan ei pariskunnalla mukana ollut.

No, meillä on onneksi lapioita. Isäntä kaivoi lunta auton alta, että saataisiin kärry irrotettua. Kaippari alkoi kuulemma kaivaa auton edestä (ojan puolelta, siis). Hmm, miksiköhän?
Emäntä oli kuulemma ratissa, ja kun mieheni oli sanonut, että heijaat sillätavalla varovasti, edestakaisin, niin rouva oli voihkinut, ettei hän osaa...
Kaippari oli sanonut, että: "ihan pikkuisen kun tuosta ottaa, niin auto on kohta asfaltilla". - Jaa millä asfaltilla? Täältä on asfalttiin matkaa useampi kilometri :D. Eli eivät tainneet olla paikallisia?
Onneksi saivat auton irti penkasta kumminkin, ja isäntä pääsi sulamaan kotiin.
Isäntä kyllä mietti, että olisi ponnekkaammin pitänyt tähdentää, että seuraavalla kerralla sitten lumilapio mukaan, ja tarpeeksi vaatteita. No, olisivatkohan nuo semmoisia asioita, joita aikuisten pitäisi ymmärtää ihan issekseen?

Mutta, hei, käsitöitäkin :). Veimme eilen naapurin postilaatikkoon nämä sukat:
Eli tein siis toisetkin sukat tällä räväkällä värityksellä, kun kerran pyydettiin :D. Toivottavasti ovat suht'koht' oikeaa kokoa.
Potkukelkkailu oli kyllä eilen hurjaa touhua: myrskytuuli meni luihin ja ytimiin! Tänään en taida uskaltaa nassuani ulos lykätä. Mutta ei hätää! Ellei tule sähkökatkosta, niin viihdykettä piisaa kyllä. TV:n ohjelmatarjontahan on näin sunnuntaisin vertaansa vailla: Kyllä Jeeves hoitaa, Morse, Audrey Hepburn -leffa ja Frazieriakin siellä jossain välissä.

14 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihanat villasukat :)

No ehkä ensikerralla on nuorellaparilla pipot/hanskat varoiksi mukana ja se lapio, se kun ei siellä autonperässä paljon tilaa vie.

Matleena kirjoitti...

Noita uusavuttomia tuntuu tosiaan olevan aika paljon. Ovat kai oppineet niin helpolla saamaan kaiken eikä ole heidän kohdalleen sattunut ongelmia eikä ymmärrys riitä varautumaan pahan päivän varalle.

Kauniit, pirtsakat sukat! Minusta eivät ole liian räväkät kuitenkaan.

Ninnu kirjoitti...

Voi ei niitä avuttomia... Ihme asenne, että he eivät itse tee mitään, mutta nähtävästi olettivat, että muut tekevät heidän puolestaan.. Toivottavasti ovat koiralle kilttejä kuitenkin "haukuista" huolimatta.

Sukat ovat IHANAT! Hyvää sunnuntain jatkoa!

Amalia kirjoitti...

Juu eipä sitä tule ajatelleeksi, että vois tarvita lämmintä vaatetta autossa. Mutta kyllä tekee mieli sanoa, että melkoisen torvelo Kaippari. Ymmrsikö edes olla kiitollinen, kun sai teidän isännältä apua. Siinähän ois ollu, jos ette apuun oli mennyt.
Sukat on tosi kivan näköiset

Rusina kirjoitti...

Huh, olen kymmenen vuotta asunut Helsingissä. Pelottaa, että maalaisjärki katoaa kun lukee näitä kapunkilaisten seikkailuja maaseudulla. Voihan se tietty olla niinkin, että järkeni on liian maalainen kaupunkiin. Eilisen jälkeen tuntuu vähän sellaiselta...

Rusina kirjoitti...

Tietty unohdin kehua kauniin värisiä pirteitä sukkiasi sekä onnitella sunnuntain ohjelmavalinnasta. Samaan suuntaan menee täälläkin Morsesta alkaen. Pakkasta on VAIN -15, mutta männyistä päätelleen tuuli tuplaa sen ja mereltä päin se on niljakkaan kosteaa. Ei tee mieli ulos. Vaan voishan sitä tiskata, jos huvittaa ; )

Mari kirjoitti...

Ihanat sukat nämäkin! :)

Villiviini kirjoitti...

Nämä sukat lämmittävät jo virtuaalisestikin. Upeat värit ja malli!

Kangaskasa kirjoitti...

Aivan ihanat sukat!
Sulla on avulias ja hyväsydäminen mies, kun yön selkään lähtee auttamaan!

Neili kirjoitti...

Aurinkoiset sukat!
Ne kirkastavat koko pyrypäivän.

Maalla on totuttu auttamaan pulaan joutuneita...

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kivat sukat!

Minäkin tuon Katsastuksen ehdin nähdä melkein kokonaan, hauska elokuva, ja mulle on ikuisesti jäänyt mieleen kommentti "otit sitten pirtelön"..

Kyllä siinä olisi kuule teidän pitänyt vielä sauna lämmittää uudestaan, niin olisi tämä avuton, kylmettynyt pariskunta päässyt vähän lämmittelemään tuommosen kokemuksen jälkeen.. ;oDD

Mama kirjoitti...

Hi hii! Pitkästä aikaa kylillä! Monen monta kertaa on pitänyt kommentoida. Piristi tosi paljon kommenttisi!
On kyllä edesvastuutonta lähteä tuolleen keveesti matkaan. Olisihan seutu voinut olla asumatonkin, tai siis 10 km päässä mistään. Sitä helposti ajattelee, että auto on lämmin ja silleen... Sitten kun jotain tapahtuu, voipi olla ettei kännykkä jostain syystä toimikaan... Toivottavasti säikähtivät ja ottivat opikseen.

Mama kirjoitti...

Jäi sanomatta, että on harmi kun ei olla naapureita. Olisin minäkin saanut tuommoiset ihanuudet!=D

Ritu kirjoitti...

Oi elämän kevät ja kukkiva nuoruus !!!! Ensin irtos makeat naurut ja sitten ärtymys. Mä olen kans törmännyt aika usein näihin nykypäivän uusavuttomiin, tosin hiukan erilaisissa tilanteissa. Ja kaikki pitäs tulla valmiina ilmaseks. Kas kun ei tää pariskunta vaatinut "yhteiskuntaa" apuun. Nykyään kun monet "ulkoistavat" esimerkiksi lastenkasvatuksen koululle ym. Tuli sellainen mielleyhtymä. On sulla muuten harvinaisen hyväsydäminen ja -hermoinen mies. Ois vaan kouluttanut kunnolla sitä sakkia. Voi hyvän tähe !!!!!