torstaina, helmikuuta 18, 2010

Pelkääkö kenenkään muun lemmikki kuumailmapalloja?
Olimme lauantaina esikoisen ja koiran kanssa lenkillä, kun koira huomasi "jotain", alkoi vinkua ja teki kävelylakon. Hoksasin sitten taivaalla vaalean kuumailmapallon. Olisikohan sitten ollut tämä tapahtuma meneillään, ilmeisesti.
Pääsimme sitten kumminkin kotiin. Ensin koiraa piti vetää perässä, sitten yllemme tuli toinen pallo, aika lähietäisyydelle, ja koira sai siitä vauhtia koipiinsa.
Mikähän niissä palloissa pelottaa, olisiko joku ääni? Huminaa ihmiskorva niistä kyllä erottaa, mutta koirahan saattaa erottaa muutakin?
Esikoinenkin älysi tuon jälkimmäisen pallon, kun se tuli niin lähelle. Ensimmäistä poika ei perästäkään havainnut, niinkuin ei havaitse lentäviä lintuja tai lentokoneitakaan. Tuo "jaettu huomio" kun on autisteille vaikea, eli hän ei osaa katsoa osoitettuun suuntaan, ellei ymmärrä, mitä katseella haetaan.

Eikös ole reppana näky tämä; meidän vahtikoira kerjää hellyyttä:

6 kommenttia:

Lumiruusu kirjoitti...

Teidän koira on oikein rakstettavan ja hellyyttävän oloinen.Tykkään sen vaalean kuparinpunaisesta väristä.
Onkohan siinä Suomenpystykorvaa+(?)+(?)=Patsku? :)
Kyllä matalalla lentävä kuumailmapallo voi olla koirasta kamalan pelottava,ja tosiaankin se varmaan kuulee sen äänenkin toisin kuin me ihmiset.
Mulle tulee kotiin World of Cross Stitching koska tyttö osaa jo lukea englantia ja siinä on helppoa kieltä hauskassa muodossa.Huvi ja hyöty !
Se sisältää paljon 13v.lle mieluisia malleja ja kun minäkin
(39v) tykkään myös tyttömäisen söpöistä jutuista niin uusin tilauksen täksi vuodeksi taas.
R-kioskilla kävin vuosi sitten pyytämässä että voisittekohan alkaa tilaamaan edes jotakin pistelylehtä?
Tosi nuori kiskan täti ei ollut niistä perillä ollenkaan joten kirjoitin hänelle paperille engl.lehtien nimiä.Oli sitten kiltisti tilannut mitä täti pyysi-eli koko listan!!!:D
Nyt sinne tulee just se
Cr.-Stitcher,
Cross Stitch Gold ja vielä C.S.Collection!!
Eli aikas hyvin pienen maalais-kirkonkylän valikoimaksi. Nopea kyllä pitää olla tai jää ilman, koska kaikki käsityölehdet on tosi suosittuja täällä.
Eihän niissä lehdissä tosiaan ole aina mitään mikä tulisi pisteltyä mutta minusta on kiva katsella värikkäitä kuvia!!Luen yleensä lehdet kannesta kanteen.
Tykkään eniten siitä palstasta jossa on kuvia ja lyhyt esittely lukijoiden omista töistä.Eikös Sinun
Lumiukko-sukkasi tulekin C.S Goldiin? :)

Katri kirjoitti...

Minun vanhin koirani pelkäsi kuumailmapalloja.

Tämä tapahtui silloin kun asuin Keski-Euroopassa. Meidän lähellä olevalta pellolta lähti joskus kuumailmapalloja, ja uteliaana ja kiinnostuneena suuntasin sinne katselemaan, kun palasimme koiran kanssa lenkiltä. Mutta nopeasti piti lähteä kotiinpäin, koira oli nimittäin aivan kauhuissaan, luulisin, että sitä pelotti ne pallojen täyttämisestä lähtevät äänet.

Joskus paljon myöhemmin sen jälkeen, taas lenkillä, kuului voimakas "kolahdus", ja koira hyppäsi, taas kauhuissaan. En käsittänyt sen reaktiota, kunnes hetken kuluttua yli lipui kuumailmapalloja... Se kolahdus kaiketi kuului niistä, ehkä ne nostivat korkeutta.

Mutta koira tottui niihin ajan kuluessa, niitä liikkui siinä lähellämme aika usein. Kyseinen koira ei muuten pelännyt ukkosta tai ilotulituksia...

Villiviini kirjoitti...

Minulla on ollut kaksi kuumailmapalloja kauhistellutta koiraa. Se äkkinäinen suhaus varsinkin sai molemmat kauhun valtaan. Ensimmäinen koiravainaa pelkäsi myös ilotulitusta, viimeinen ei ollut moksiskaan.

Kangaskasa kirjoitti...

Minulla on nuorena ollut koira (muuten Suomen pystykorva-beagle, ja tuo asentokin on samanlainen kuin teillä :)) ja se pelkäsi aivan kamalasti kuumailmapalloja!

Amalia kirjoitti...

Joo sitä vaivaa selväst halipula.

Tuula kirjoitti...

Meidän koira pelkäsi sitä "puhinaa" mitä pallot pitävät. Kerran pallo laskeutui kotitilan pellolle ja koira oli kyllä hyvinkin peloissaan.