lauantaina, helmikuuta 13, 2010

Laitanpa nämä korttiteelmykseni tännekin puolelle, kun näitä tuolla Ristipistoilijoiden yhteisblogin puolella jo valittelin! Ts. valittelin tuota (DMC:n) metallilankaa, miten sen kanssa ei meinaa juttuun tulla ollenkaan. Päätin sillä blackworkia kokeilla (mikä lie mielenhäiriö ja päähänpisto), vaan oli se tuskallista. Lanka halkeilee ja pörrööntyy, eikä pistoja saa kiristettyä riittävästi, mikä olisi juuri blackworkin kohdalla olennaista:Yritin muka taktikoida, ja tein osan alueista koko langalla, osan puolikkaalla, mikä ei sitten ollenkaan parantanut lopputulosta. Hmm, mutta sovitaan, että kalat ovat luonnossakin "epämääräisiä", jookos?
Tämä sujui jo paremmin, johtuen siitä, että käytin osaan alueista muita lankoja:
Kuulemma muilla valmistajilla on helpommin käsiteltäviä metallilankoja, joten kun saan nämä käytettyä, turvaudun sitten niihin. Jos nyt metallilankoja välttämättä tarvitsen.
Uskon kyllä, että lankavahakin auttaa asiaa, vaan kun en ole sitä aiemmin muistanut ostaa. Ja nyt ei auta laittaa semmoista tilaukseen, kun sitten pitäisi tilata jotain muutakin (kuka nyt pelkkää vahaa tilaisi?) Ja kun tuota varastoa on ihan riittävästi (ja ehdottomasti liikaakin), niin pitää nyt yrittää hillitä ostohimojaan :).

9 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Niinkuin tuolla Ristipistoilijoiden puolella jo totesin, omat kokemukseni dmc:n metallilangoista on tosi kurjat, eihän se kestä minkäänlaista pistelyä... ja varastossa viruva lanka onkin enää vain nyörien tekoa varten :-)

Onneksi sitten törmäsin, Chatelainen töissä, Rainbow Galleryn Petit Braidiin, jolla on ilo pistellä (ja mulla on kyllä joutilaita RG:n lankakortteja, ainakin useita erisävyisiä kultalankoja, jos haluat kokeilla?).

KOrtit ovat tosi nättejä!

Lumiruusu kirjoitti...

Minulla on sama kokemus tuosta DMC metallilangasta.Käytin sitä Lennunvaihdoissa syyssettiin (Passione Ricamon kahvikuppi)
Ihan toivotonta-se katkeili ,venyi ,rispaantui,ei hyvä!
Olen kokeillut myös Rainbow galleryn kultalankaa -oli paljon parempaa.
Kortit ovat tosi kauniita,olet taitava!
Pakko kertoa: Yksinasuva äitini
(70+) tykkää tosi paljon blogistasi,hän on aloittelija koneen kanssa ja käyttää vain ihan muutamaa sivua netistä.
Blogeja joita hän lukee on vain kaksi minun ja lapsenlapsensa yhteinen(Lumivalko ja Ruusunpuna)
ja tämä Sinun omasi :) :)
Olet tuonut paljon hyvää mieltä hänen päiviinsä! Kiitos!

intsu kirjoitti...

Oih,oih mitem upeita töitä! Mutta minulla on myös kokemusta metallilangoista,että ne voivat olla ärsyttäviä!. Silti tuo sinun kalasi on mahtava! Ai että äitisi himossivooja. No niin ne väittää minustakin,vaikka omasta mielestäni en ole. En mä joka viikko kaikkia esineitä upota veteen,no osan vaan ja seuraavalla viikolla toisia. Mäsiivoan kaiken aikaa sillai vaivihkaa,niin ei tunnu ollenkaan raskaalta:) Pölyjen kanssa vielä pärjää,mutta kuule ne koirankarvat matoissa!

Ritu kirjoitti...

Oi sinä ihana Puikkis, minulle raaskit lähettää tuon viuhka-kortin. Kuinka osaan sinua kyllin kiittää? Arvostan sitä tosi paljon, olet nähnyt niin paljon vaivaa. Kortti saa arvoisensa paikan ristipistokorttisi (liitutaululle piirtävä enkeli) vierestä. AAH !!!

Ninnu kirjoitti...

Vaikeuksien kautta voittoon eli upeat työt olet saanut aikaan, vaikka se DMC:n metallilanka onkin tosi hankalaa. Olen itse myös kokenut saman...

Anchorin metallilanka on hieman mukavampaa ja pidin sen kanssa työskentelystä enemmän. Billnäsin kädentaitomessuilla eräs myyjä sanoi, että metallilanka kannattaa leikata lyhyemmiksi pätkiksi kuin tavallinen kirjontalanka, mutta kyllä se dmc:n lanka minulla silti rispasi lähes heti.

Riemullista laskiaispäivää!

virpi kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää! Kauniita kortteja joka tapauksessa. Tuohon rispaantumiseen auttaa se (jos kaksinkertaisella langalla tekee), että tekee sen "loop start"-aloituksen, mutta siihen neulaan. Eli se langan keskikohta on kiinni siinä neulassa, eikä sen lanka siis liiku neulasta mihinkään. Ne vapaat päät päätellään sinne tehtyjen silmukoiden alle. Olikohan tämä nyt tarpeeksi epäselvästi sanottu...

Lennu kirjoitti...

Hienoja kortteja olet onnistunut pistelemään metallilangalla, ei ole kyllä helpointa homma se :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Ok, Virpi, tunnen kyllä luuppialoituksen :).

Rusina kirjoitti...

Metallilangoista ja ristipistotöistä en osaa sanoa yhtään mitään, mutta teoksesi ovat tosi hienoja. Kala muistuttaa jotenkin kiinalaisia maalauksia karpeista.