tiistaina, tammikuuta 12, 2010

Hattu

Virkkasin itselleni hautajaishatun valmiiksi: Lanka siis Kotiväkeä ja Nallea, 2-kertaisella langalla virkaten, joten on mukavan lämmin ja hengittävä. Jätän vuorittamatta. Pikkuisen piti laittaa mustaa kimallelankaa taakse rusettiin, että olisi joku "juttu". Malli on kuta kuinkin "omasta päästä", niinkuin hattuun sopiikin, vai mitä?
Kiinteitä silmukoita ympäri-ympäri-ympäri, laelta aloittaen, ja silmukoita lisäten, kun hyvältä tuntuu. Reunassa on ensin kerros piilosilmukoita, sitten rapuvirkkauskerros viimeisen kiinteä- ja piilosilmukkakerroksen yli.
Koristenauha on ruutuvirkkausta pitkillä pylväillä, aina 2 kjs välissä. Ja rusetti samaa. Hatun ympärysnauhan virkkasin renkaaksi ja ompelin paikalleen. Rusetti koostuu kahdesta virkatusta renkaasta, jotka ompelin päällekkäin.

Hattu on sysimusta, toisin kuin ylivalottuneesta, itse omasta päästä aamulla napatusta kuvasta voisi päätellä. (Toisaalta, ellei kuva olisi ylivalottunut, mustasta hatusta ei saisi kuvan perusteella mitään selvää. Musta ei ole kovin "valokuvauksellinen" väri.)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno hattu :)

Villiviini kirjoitti...

Niin se vaatetuskin on tietysti mietittävä ja hankittava. Toivottavasti pakkanen ei kiristy. Ajattelen kahtakin tuttavaa, joiden kummankin lähiomaisen hautajaiset osuivat juuri kovimpien pakkasten aikaan. Miten ihmeellä he amhtoivat tarjeta haudalla? - Hattusi on kaunis.

Matleena kirjoitti...

Kaunis hattu! Ja hyvin onnistuit kuvaamisessakin. Noin vain tekaisit omasta päästä, nostan hattua sinulle! Hih, sanaleikkiäkin vähän! Minulta ei taitaisi noin vain onnistua.

intsu kirjoitti...

Hyvän näköinen hattu hautajaisiin.

Mari kirjoitti...

Tyylikäs hattu!

Käsityöperhonen kirjoitti...

Kaunis hattu, uskomatonta että sen tekeminen onnistuu ilman mallia!Jaksamista hautajaisiin, otan osaa syvästi.

Oletko muuten huomannut,että blogissani on sinulle pieni yllätys? :)

selma kirjoitti...

Todella tyylikäs hattu ja vielä omatekemä. Hienoa!