tiistaina, joulukuuta 22, 2009

22. luukku

Joulukalenterissa alkaa olla väkeä kuin helluntaiepistolassa. Tänään kuvaelmaan astui mukaan toinen enkeli:(Mitenkähän tuosta nyt viisaasti kuvan ottaisi, että kaikki näkyisi?)
Tämänpäiväinen enkeli toi jo ilosanoman paimenille, eli on tuo oikeanpuoleinen valkoinen hahmo, joka katselee hämärässä seisovien paimenien suuntaan.
Nyt alkoi lopuillakin lapsilla joululoma, ja kuin tilauksesta - ja pikkuhiljaa pitenemään alkavan päivän kunniaksi - Arskakin päätti paistaa talvitaivaan täydeltä:
(Tällainen näkymä minulle aukeaa tietokoneen näytön takaa, makuuhuoneen ikkunasta. Pienen metsikkömme takaa siintävät pellot ja pikkutie.
Tietsikalla istuessa tulee seurattua tuota graniittisammakon olomuodon muutosta, miten se vaihtelee ilmanalasta toiseen. Sammakko näkyy, kun tarkkaan tihrustaa, keinun takaa, istuinosien välistä vasemmalta. Ja on ihan lumen peitossa.)

Lapset huokaisivat helpotuksesta, kun välitodistukset eivät näyttäneet hassummilta. Pikkuneiti sai kirjan palkinnoksi tunnollisuudestaan, kun hänellä ei ollut yhtään "unohdusta" (läksyjen, kirjojen tms.) koko lukukautena:
Neiti ilahtui kovasti: "Tämä on ensimmäinen tämmöinen palkinto, minkä olen saanut!" :)
Pojissakaan en havainnut kateuden häivää: joulumieli alkaa kohota itse kullakin.
Pikkuneiti koristelee keittiössä pipareita...

Ei kommentteja: