lauantaina, marraskuuta 21, 2009

Isäntä lähti lauantaipäiväksi hygieniapassikurssille ja -kokeeseen. Joku oli keksinyt, että kun hän tekee putkiasennuksia keittiöihin paikallisen vesiosuuskunnan nimissä, niin pitäisi olla hygieniapassi suoritettuna. Humpuukia se kyllä taitaa olla, kun eivät muut "alanmiehet" olleet moisesta kuulleet. Mutta muutenhan se on ihan tarpeellista kyökkitietoa kyllä, joten hyvä, kun suorittaa, ei siinä mitään.
Eilen isäntä poikkesi työkeikalla Tampereella, joten vihjaisin, että jos käväisisit tullessa Prismassa. Siellä kun on seudun parhaat käsityölehtivalikoimat. Sain siis tuliaisia: Nyt lumiukkomalleja riittää :D. On noissa kyllä tosi paljon muutakin houkuttelevaa. Jotain jouluista tekisi mieli itselle ja oman kodin piristykseksi väsätä, kun vain aika antaisi myöden.

Meillä ovat 3 nuorimmaista olleet vuoronperään pikkuflunssassa. Toiseksi vanhimmalla tuntuu kestävän pisimpään. Kellään ei ole onneksi ollut isommin kuumetta, pientä lämmönnousua vain. Ensi viikolla voisi ainakin joillekin olla jo koulusta rokotuskin luvassa.
Esikoinen ei saa rokotusta oppilaitoksessaan, joten hänelle varasin ajan terveyskeskuksesta. Häntä kun ei voi viedä ryysiksiin. (Autistit panikoituvat usein helposti hälinästä ja hätäilystä.) Saa nähdä, tuleeko henk.koht. ajallakaan piikittämisestä mitään. Yritän pohjustaa piirtämällä hänelle sarjakuvan asiasta, mutta juuri enempää en osaa tehdä. Saas nähdä.

Meikäläinen on nyt kumminkin saanut sekä possupiikin (jo 2,5 vkoa sitten, joten suoja alkaa kai olla kunnossa) että kausi-influenssapiikin, joten kyllä pistetty on :). Paikallisen terveyskeskuksen kunniaksi on kyllä todettava, että jonotella ei tarvinnut, kumpaakaan piikkiä. Mutta täällähän on tuota kriisirutiinia. Eihän Nokian vesikriisistäkään vielä ole kuin pari vuotta, ja sitä ennen alkoi se insuliinisurmatutkinta, joten täällä on terveydenhoidon piirissä menty kuohusta toiseen...

5 kommenttia:

Mustikka kirjoitti...

Iiks, lumiukkosukka :) Voisitkos vihjata minkä kokoinen tuosta tulisi ohjeen mukaisesti tehtynä? Tilasin muilta mailta yhden lumiukkosukan (pituus 40 cm) ja sille pitäisi saada jostain kaveri...

intsu kirjoitti...

Oi kuinka ihania tuliaisia olet saanutkaan! Niin on mullakin voimassa kausiflunssapiikki sekä possuflunssa. Nähtäväksi jää auttaako piikit ja tuleeko toinen pahempi aalto.Possuflunssa on niin uusi tauti täällä,että eipä sitä kukaan mistään osaa varmaa sanoa. Nyt on niin tautinen aika,että on monenlaista flunssaa liikkeellä.

Paula kirjoitti...

Oon rakennustyömaalla töissä, ja kyl tollasia vaatimuksia on, et jos koskee vesiputkiin ni on oltava se passi, niin hölmöltä ku se ehkä kuulostaaki :) Vaan oisha sitä kivempiakin päiviä sitä suorittaa ku sunnuntai...

Ninnu kirjoitti...

Tosi kivoja tuliaisia sait!

Itse otin elämäni ensimmäistä kertaa kausi-influenssarokotteen, kun terveydenhoitaja puhui minut ympäri. Sika-rokotetta en ole vielä saanut :).

Mukavaa, että saat lampaanvillaa! Kiva nähdä sitten huovutustöitäsi.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Meidän isäntä on myös suorittanut tuon passin, hän kun oli paikallisen vesiosuuskunnan palveluksessa (oli kyllä ihan asentamassa uusia liittymiä, vaihtoi vesimittareita, otti vesinäytteitä mm).