sunnuntaina, elokuuta 09, 2009

Melkiistensä tehty

Tässä taannoin menin uhoamaan, etten näytä bamburuovikkoani ennen kuin se on valmis. Nyt tuntuu siltä, että täytyy vähän sentään sitä raottaa, että tulee todistettua, ettei täällä kädet sylissä olla istuttu.
Työstä puuttuu enää muutamia "lopputarkistuksen" jälkeisiä pistoja:

Kuva on taas pimeä kuin mikä: aurinkoisena päivänä varjossa kuvattu. Siitä tuo sininen väri, vaikka pohja on oikeasti kyllä ihan valkoinen. No, jos sitten kehystettynä saisi paremman kuvan...?

Nuo vasemman reunan kiinalaiset kirjaimet olivatkin melkoisen työn takana. Kas, kun ne tehtiin metallilangalla. En ole saanut aikaiseksi ostaa vahaa, vaikka se varmasti helpottaisi metallilangan käsittelyä. Käytin kirjontaan ihan lyhyitä pätkiä, ja silti lanka pörrööntyi ja takkuuntui.

Jos joku olisi vielä kiinankielen taitaja ja osaisi kertoa, mitä ihmettä tuossa lukee, niin sepä vasta olisikin mukavaa...
Vielä siis muutama pisto, ja sitten mars kehystämöön.

Syksyn pistelyvaihtokin on mielestäni ihan hyvällä mallilla: toinen osa on viimeistelty, toinen odottelee vielä vuorittamista. (Täytyy kaivaa ompelukone varastosta. Eipä ole sitä vielä tullut rippijuhlien jälkeen esille otettuakaan. Yleensä pyrin pitämään sen aina yläkerran pöydällä, että - sinänsä ei suosikkeihini kuuluvaan - ompelutyöhön olisi helppo tarttua.)

Nallepistelyvaihtokaan ei ole vielä ihan valmis, mutta onhan tässä vielä elokuuta jäljellä.

8 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Tyylikäs ristipistotyö! Hienostunut on toinen adjektiivi, joka tuli heti mieleeni.

marelo kirjoitti...

Sähän olet kaikkea saanut aikaiseksi. Saat olla ylpeä. Elokuuta on vielä tosi tosi monta päivää jäljellä. Kyllä kaikki tulee aikanaan valmiiksi ja postitettua.

Sini Helmi kirjoitti...

HEI! Sinulla on sitten mukava blogi lukea! Teet tosi kauniita töitä, itsekin pidän paljon ristipistoista, mutta kun kaikkea ei ehdi, vaikka haluaisi. Kauniita loppukesän päiviä sinulle!!!

Tupuna kirjoitti...

Kaunista tulee!

Kiinankieli ei kyllä taivu. :(

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Tyylikäs! Kaunis.

Käsityöperhonen kirjoitti...

Työ näyttää hienolle - Tsemppiä viimeistelytöihin! Laitathan vielä kuvan valmiista taulusta meidän kaikkien nähtäville.

intsu kirjoitti...

Juuri tuossa ristipistotyössä on jotain erityisen kaunista. Huh,miten suuritöinen ja se metallilanka on tosiaan hankalaa! Mutta kyllä kun saat tuon kehyksiin,niin lopulta se palkitsee kaiken vaivan ja upea on!

Ritu kirjoitti...

Kuule tuossa ihan selvästi lukee, että Pappipuikoissa on maailman taitavin käsitöiden ja erityisesti ristipistojen tekijä !