maanantaina, elokuuta 03, 2009

Ja mitähän...

... täältä TAAS löytyy? No, lehtiostoksiapa tietenkin. Kävin Kirjokkaasta tilaamassa muutaman edullisen pistelylehden. Nuo Sampler & Antique Needleworks -lehdet ovat enemmän luku- kuin mallilehtiä, mutta kyllä noista vanhoista pistelytöistä onkin mielenkiintoista oppia lisää. Ja kielikin on jotenkuten hallussa, kun ovat englanninkielisiä. Ja sitten yksi Stoney Creek Cross Stitch, kun oli niin edullinen, niinkuin kyllä nuo ensinmainitutkin lehdet: Ja kyllähän siihen tilaukseen täytyi vähän muutakin laittaa: 5 m hentoa pitsiä, pari käsinvärjättyä muliinilankaa ja huovutustyökalu. Viimeksi mainittu odottelee, että innostuisin joskus tekemään varastoissa makoilevista villanjämistä jotain, ennen kuin kirput ne syövät...

Taas on turkasen kuuma hellepäivä! Marjat kypsyvät ihan kohinalla. Pojat syövät nyt päivittäin reilusti vadelmia, ja minä poimin mustaviinimarjoja puuroon. Tuli niistä virkistävä välipalakin, kun laitoin nättiin jalkalasiin 1/2-lasillista sitruunavissyä, ja poimin joukkoon niin paljon mustaherukoita kuin mahtui. Lusikoin ne puutarhakeinussa dekkarin kera, ja hyvää oli :).

Liekö sitten kosteuden ja helteiden yhdistelmä, joka on saanut tämänvuotisen äitienpäiväruusun kukkaan:
Pieni reikä on terälehdessä, mutta väri on niin hengästyttävän pinkki, ettei tunnu edes todelta. Eipä olekaan vuosikausiin äitienpäiväruusu ehtinyt syyskukintaansa, kun täällä syksyn hallat tulevat yleensä aika varhain.
EDIT: Ja sikäli-mikäli olet Halloween-aiheisiin höpsähtänyt, kuten meikäläinen, käy kurkkaamassa CrossStitchersClubin uudet halloweenmallit. Minä printtasin heti kaikki poies kuleksimasta. Erityisesti ihailin, miten ovat löytäneet monenlaisia tapoja saada hämähäkki näyttämään söpösti luonnolliselta :). (En tykkää hämähäkeistä yhtään - vaikka hyötyeläimiä ovatkin - muuta kuin näin halloweenin merkeissä. Toisaalta: enpä taitaisi tykätä noidista tai kummituksistakaan, mutta tässä kontekstissa ne ovat peräti söpöjä...)

3 kommenttia:

Tupuna kirjoitti...

Uusi vinkki välipalaksi,kiitos!

Kaunis on ruususi.:)

Tant C kirjoitti...

Ihanan näköiset kannet noissa Sampler & Antique Needleworks -lehdissä! Tekisi mieli käydä pistelemään :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen etsinyt kirppiksiltä vanhoja käsitöitä ja liinoja, merkattuja liinoja. Mutta nyt kun katselin lehtiäsi, mitäs jos kokeilisin tehdä itsekin ja laittaisin villalangat ja puikot vaihteeksi lepotilaan. Kiitos vinkistä!