maanantaina, kesäkuuta 15, 2009

Viikonloppuna aloittelin vähän toisenlaista itämaista aihetta: Pikkulinnut (lajia en tunnista, ja työn nimi on pakkauksessa vain kiinaksi :)) bamburuovikossa ovat talvella vaihtopostina Kiinasta saadussa ristipistokitissä.
Työ tehdään aika isoruutuiselle aidalle. Mietin, vaihtaisinko kankaan pienisilmäisempään, mutta sitten päätin, että tehdään kerrankin ohjeen mukaan :D. Luulenpa, että hiukka karkea työnjälki on tässä pistelyssä ihan edukseen. Joka tapauksessa työ on erinomaisen hauska pistellä, ja pehmeät vihreän sävyt miellyttävät kovasti silmääni.
Tuo aida on muuten jotenkin erituntuista kuin täällä länsimaissa tavallisesti myytävä. Se on hyvin pehmeää (ja sitä myötä tietysti myös rypistyvää), ei sillä tavalla tärkättyä kuin täällä vastaan tuleva.
Mutta nyt täytyy kuulemma mennä kokoamaan pikkuneidin kanssa palapeliä! (500 palasta vain... Saas nähdä, kuinka värit erottuvat näin sadepäivänä.)

9 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Hui kauheata, pisteletkö sinä ilman pingotuskehystä? o_0 Ei ikinä onnistuisi minulta :D Kaverilla oli tapana tehdä ristipistoja niin, että kiristi kankaan polvensa päälle. Kerran jos toisenkin oli sitten työ pistelty housuihin kiinni illan päätteeksi :D

intsu kirjoitti...

Voi mahdotonta,taasko sulla jo uusi pistely menossa ja jo noinkin pitkällä! Kiva nähdä sekin sitten valmiina. Tänään on steinen päivä ja tiedätkös mua ei huvita mikään!! Mitä silloin pitää tehdä kun mikään ei kiinnosta tippaakaan??

Mari kirjoitti...

Kivalta näyttää, toivottavasti saat pian valmiiksi! :)

Meillä 5-vuotias tekee yksin jo 300 palan palapelejä, joskus saan auttaa taivaan teossa, mutta usein käy niin, että poika sanoo, että mene äiti pois, hän haluaa tehdä yksin. ;) Koko perhe yhdessä ollaan tehty 1000 palan palapelejä, niissäkin esikoinen on isoksi avuksi, kuopus taas "auttaa" vähän toisella tavalla... ;) Palapelin teko on kyllä kivaa! :) Vähän niin kuin ristipistotkin, siinä kuva muodostuu vähä vähältä valmiiksi. :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Hih, eipä meikäläisen käsiin ompelukeys sovi muuta kuin perinteisessä kirjonnassa. Ristipistot sujuvat sutjakasti ilman. (Anoppi tekee kaiken kirjonnan ilman kehystä, ja siinä minun mielestäni on kyllä jo ihmettelemistä :D!)

Eila kirjoitti...

Nätti työ tekeillään sinulla, linnut ovat kiva aihe.

Matleena kirjoitti...

Voi kun näyttää kauniilta jo tässä vaiheessa! :) Varmaan pian nahdään valmiina.
Ai et käytä ristipistoillessa kehystä. :o Ei onnistuisi minulta ilman mikään kirjonta. Otanpa vähän pakkia, kun muistui mieleen, että rekipeittokirjonnassa en aina käytä kehystä.

Liisa kirjoitti...

Oi miten kaunis pistely on taas menossa. Sinulla riittää virtaa harrastuksille.

Ninnu kirjoitti...

Kaunis alku. Olet aikaansaava!

Mama kirjoitti...

Aivan ihana tulossa, varpisti! Hempeän kauniit värit! On sinulla kyllä vikkelät kädet!