lauantaina, kesäkuuta 06, 2009

Kirja-alessakin kävin, BookPlussassa, kuten tuolla taannoin kerroin. Tänään isäntä haki paketin asiamiespostista, kyläkaupalta. Osa tilaamistani opuksista oli loppuunmyyty, mutta sain sentään jotain käsityöhönkin liittyvää: Tilkkutyökirja on mukava katselu- ja lukukirja, vaikka tykkäänkin enemmän tilkuilla "maalaamisesta" kuin tilkkublokeista koostetuista, tuommoisista amerikkalaistyylisistä malleista.
Oikealla puolella oleva neulekirja on sen sijaan varsin mainio. Siinä on perustietoa neulepaitojen mitoituksesta ja muokkauksesta, ja varsin käyttökelpoisia pintaneuleohjeita.
Mutta tämä allaoleva kirja on mielestäni oikea löytö, vaikkei varsinainen käsityökirja olekaan: Paljon upeita kuvia turnyyrihamosista ja hassuista hatuista, muun muassa. Ihana!

Pikkuneidille ostin säveltapailukirjat 1 ja 2, ja tänään olemmekin saaneet nauttia neidin pianoharjoituksesta, kappaleella "Kirppu ja härkä". Innostus on nyt kova, joten paras takoa, kun rauta on kuumaa :). Oikeille soittotunneille ei tyttö ole ikuna päässyt, sillä isäntä ei ehdi/halua sitoutua viikottain säännöllisesti toistuviin kuljettamisiin. Täältä maalta kun on pitkä matka... Ajattelin kuitenkin opettaa tytölle sen, minkä itse osaan, vaikka itsekin olen "itseoppinut", eli koulun musiikkiopetuksen ja oman harrastuneisuuden varassa mennään. En minä mitään hienoja etydejä soittele, mutta iskelmät ja virret onnistuvat kyllä :).

Ei kommentteja: