perjantaina, toukokuuta 22, 2009

Kissapii muisti pyykkinaruharrastuneisuuttani suloisella kisukortilla: Kiitos, ihana yllätys (vasitenkin, kun pari kisua on villasukissa :D)!
Eilinen meni kangaspuiden päällä, alla ja sisällä. Kankaanrakentaminen (ts. tässä tapauksessa maton-) on tosi työlästä, kun ei ole pitkiin aikoihin sitä tehnyt. Muisti palailee pätkittäin, ja usein käy niin, että kun olen temmannut jonkun varvan tai tiuhdan pois, huomaan, että juuri se olisi kuulunut jättää paikoilleen. Niinpä aika monet asiat saa tehdä kahteen kertaan.
Nyt on pirtaan pistelty, ja odottelen isäntää avuksi, että saan laitettua pirran varmasti luhan keskelle.
Sitten vielä nyöritykset, mutta josko huomenissa pääsisi jo polkemaan...

8 kommenttia:

Palaga kirjoitti...

Sulla alkaa ihana työ, kun pääset sommittelemaan värjä mattoon! Kauniita kuteita ainakin näyttää löytyvän koristasi!

Katri kirjoitti...

Voi kun olisikin ihana kutoa mattoja! Olen sitä viimeksi tehnyt kouluaikoina (tosin ei mattoja vaan poppanaliinoja), joten en kyllä enää muistaisi yhtään mitään yhtään mistään (paitsi ehkä siitä varsinaisesta kutomisvaiheesta :-)

Jos mulla olisi toinen ylimääräinen huone niin hankkisin kangaspuut(se nykyinen toimii vieras/käsi/työhuoneena, mutta ei sinne kangaspuut mahdu),vaikka ihan vain yleisen tunnelman vuoksi :-)

marelo kirjoitti...

mulla on kanssa tuossa samanssa vaiheessa päiväpeitto loimi.Hauskaa puuhaa.

Mireli kirjoitti...

Voihan kangaspuut, muistoja kouluajoilta (ala-ja yläasteelta). Ovat vieläkin tallella liinat, jotka silloin tein. Ei ole sen jälkeen tullut kangaspuilla mitään tehtyä, mukavaa puuhaa se kyllä oli. Paljoakaan en enää tosin tekniikasta muistaisi :)

Liisa kirjoitti...

Nuo kangaspuut on mulla vielä sellaiset että ovatpa kokeilematta. Olisipa ihana kutoa vaikka poppana.

routa kirjoitti...

mihis sitä isäntää siinä luhaan laitossa tarvitaan. Laitat pirran paikoilleen ja kannen päälle ja kiristät ruuveja vain vähän, ja sitt otat mittanauhan ja mittaat että kumpaakin reunaan jää yhtä paljon. pirtaa saa siirreltyä tarvittavaan suuntaansa, kun ei ruuvit ole kiristettynä viimeiseen. ja kun keskellä tiukkaat ruuvit. mie käytän isäntää vain siinä vaiheessa kun kierretään lointa puihin.

Anonyymi kirjoitti...

SRPYysi tässä heippa!
Tiedoksi, että kusti lähtee polkemaan huomenna luoksesi :D Toivottavasti ehdin itse paljastamaan itseni, ennenkuin käy niin, että kaikki muut ovat paljastuneet ja minä vain jään jäljelle ;) Piti jättää niin perjantaihin, mutta ei uskalla jättää ...
Terveisin
vielä (toivottavasti) salainen ristipistoystäväsi :D

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Routa hyvä: isäntää pitää käyttää aina, kun se on mahdollista :D!