keskiviikkona, huhtikuuta 15, 2009

Neulekärpänen

- puraisi, ja olen kuumeisesti penkonut vanhoja Moda-lehtiä miettiessäni, mitä neuloisin vanhoista lankanyssyköistä, jotka haluaisin selvittää johonkin hyväksyttävään muotoon, eli neuleiksi. Vähitellen yksi idea on kypsymässä. Täytyy mennä valikoimaan lankalipastosta koriin sopivat nytteröt.
Pistelyäkin on menossa, mutta en tohdi vielä näyttää, kun on niin alussa vasta :D!

2 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Ymmärrän hyvin, koska se on puraissut myös minua (tuon neulakinnastekniikan lisäksi). Odotan innolla mitä alat tehdä ja myös pistelyitä :-).

Oikein muistit neulakinnastekniikan suhteen eli se ei ole kovin joustavaa. Siihen pystyy vaikuttamaan jonkin verran langan paksuudella eli jollakin ohuemmalla villalangalla saattaa tulla joustavampaa, vaikka se ei sitten olekaan sitä "aitoa alkuperäistä" tekniikkaa :-). Myös pistoilla on merkitystä. Esim. keskiaikainen Lundinpisto on joustavampaa kuin suomalainen. (Tuo Lundin pisto on saannut nimensä paikan mukaan josta on tehty neulakinnaslöytö.)

Muuten neulakinnastekniikka antaa enemmän anteeksi virheitä eli jos vahingossa jää lisäämättä yksi silmukka, niin se ei heti näy siitä kuten esim. puikoilla kutoessa tapahtuu.

Matleena kirjoitti...

Haa sielläkö pörisee neulekärpänen! ;D Mukava odottaa, mitä se saa sinut tekemään. ;)