tiistaina, helmikuuta 17, 2009

Tavarakuoria -

EDIT: tämmöisessäkin mukana:

Kevätsoppa 23.2. - 23.4.2009

- jos jonkinlaisia on pakattu tänään :). Ihana Kissapii muisti keräilykohteeni ja postitti minulle lumoavankauniin kurkikortin ynnä postimerkkejä askartelua varten:
- Nuo upeat kurkimerkitkin kortissa: iso kiitos huomaavaisuudestasi! Tämä kokonaisuus päätyy tietysti tänänsä kokoelmiini, mutta muuten piisaakin sitten tuota merkkien höyryttämistä. On nimittäin omastakin takaa melkoinen keko kerättyjä merkkejä irrottamatta...
Korttitaivaasta liikkeelle lähteneet aarrekuori ja leimakuvakuori tupsahtivat meille myös tänään. Päätin järjestää kunnolla vaihtuvuutta niihin, että on paremmin tolkkua tässä kiertämisessä. Otin aarrekuoresta nämä:
(Höh, eihän tuosta pimeästä kuvasta mittään näe, mutta jos olet utelias, niin klikkaa kuvaa, josko vaikka suostuisi suurenemaan.)
Ja laitoin tilalle nämä:
Leimakuvakuoresta otin nämä:
Ja laitoin tilalle nämä:
Molemmat C5-kuoret ovat kyllä aikast' täynnä, joten saapa nähdä, miten kamat koko kierroksen mukaan mahtuvat, kun muistaakseni olin molemmissa alkupäässä... Molemmat kuoret lähtevät joka tapauksessa meiltä huomenna eteenpäin.
Yhden muunkin kuoren jo pakkasin ja toinen odottaa pöydällä, mutta niistä sitten myöhemmin...
Ja sitten vähän asiaa!
Olen tässä kihissyt ja puhissut, kas kun:
Viime syksystä alkaen Nokian kaupunki on järjestänyt sotaveteraaneille mahdollisuuden maksuttomaan ruokailuun kouluruokailun yhteydessä. Lisäksi liikuntakyvyttömät veteraanit saivat ilmaisen kotiinkuljetuksen aterioilleen. Ja nyt aikovat ottaa nämä edut säästösyistä pois! Hyi, häpeä, kaupungin päättäjät!
Kaiken huippu on, että asiaa perustellaan sillä, että kotihoidontukeen liitetään tästä keväästä alkaen kuntalisä. Se sitten kuulemma aiheuttaa säästötarpeen, joka hoidetaan veteraanien ruokailusta säästämällä.
Juu-u, onpa jalo teko näin asettaa vanhukset ja lapsiperheet vastakkain!!! Hmm, ja eiköhän vain näin lama-aikanakin kumminkin ole lokoisa asustella ihan itsenäisessä Suomessa. Vaikka vaikeahan se on sanoa, miten laskukausi itäistä naapuriamme koettelee, että josko kaupunginisät olisivat sinne halunneet...

4 kommenttia:

Kissapii kirjoitti...

Tässä tietoa kortista lisää: http://www.saunalahti.fi/~maxfil/maxfil1.htm eli maksimikorttihan se on. Kiva että tykkäsit.

Ritu kirjoitti...

Ihan samaa mieltä veteraanien kohtelusta ! Taitaa olla liian hyvä maa tämä itsenäinen Suomi, että on unohtunut, kenen ansiosta tämä kaikki meillä on. Eikä Nokia varmaan ainoa kunta ole, jossa kuvaamallasi tavalla toimitaan. Raivostuttavaa ja surullista.

Ritu taas :) kirjoitti...

Ymmärrän oikein hyvin ärtymyksesi. Ei lopu vääryys, itsekkyys eikä ahneus tästä maasta, vaikka ois minkälaiset ajat. Pitää vaan yrittää omassa pienessä maailmassaan pitää yllä eettisesti ja moraalisesti kestäviä arvoja ja vielä toimia niiden mukaan. Ei johtoportaasta taida useinkaan esimerkiksi olla. Raivostuttaa vaan, jos verorahat menee herrasväen etuisuuksiin. Se asia ei miksikään muutu, vaikka kaikki paikallislehdet kirjoittaisi. Paitsi vaalien alla saattaa hetkellisesti olla toinen ääni kellossa. Kiva ainakin paastata täällä !:)

Mari kirjoitti...

No ei tuo ole kyllä perustelu, että kotihoidontuen kuntalisän vuoksi pitäisi veteraaneilta ottaa edut pois! Kun todennäköisesti tuon kuntalisän ansiosta useampi lapsi jää kotihoitoon, eli ei mene päivähoitoon, ja kotihoidontuki + kuntalisä tulevat kunnalle kuitenkin aina moninkerroin halvemmaksi mitä jos ne lapset olisivat päiväkodissa. Eli se säästö tulee moninkertaisena jo siinä, kun lapset ovat päiväkodin sijasta kotona! Mutta saahan sitä päättäjät yrittää perustella... ja helppo ottaa rahat pois niiltä, jotka eivät itse voi sanoa vastaan, eli lapset ja vanhukset. Sitten rakennellaan jotain miljardirakennuksia, joita ilmankin varmasti pärjäisi...

Itse olen kyllä tyytyväinen, kun tänään luin lehdestä, että henkilö, jonka äänestin kaupunginvaltuustoon, on tehnyt erittäin hyvän aloitteen, eli on lunastamassa kovasti vaalilupauksiaan. :)